nunek1 10.02.2014 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 (edytowane) Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie izolacji poziomej fundamentów. Chciałbym dać papę tylko nie wiem jaką grubość i jaki rodzaj papy zastosować? Majstry doradzali mi aby kupić pape 52mm i oni beda cieli ją na pasy? Czy ta grubość jest dobra czy nie za gruba? Czy wystarczy kupić zwykłą pape tą z posypką? Edytowane 11 Lutego 2014 przez nunek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Kniaziuk 11.02.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Jakbyś kupił papę grubości 52 mm to byłbym pod wrażeniem. Chodzi raczej o 5,2 mm.Ja bym radził papę na osnowie z włókna asfaltową modyfikowaną polimerami grubość 3,0 mg mnie wystarczy. Nie kupuj tej papy z posypką bo ona jest droższa, gdyż jest przystosowana do wysokiej temperatury i promieni uv - jest układana jako wierzchnia warstwa na dachach. Trzymaj się z daleka od pap typu I333 czy I400 bo to jest tylko tektura nasączona smołą.Na fundamenty nie trzeba drogiej papy ale z daleka od tych Izolacyjnych z tektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nunek1 12.02.2014 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Tak chodziło mi o grubość 5,2mm. Jak wygląda papa na osnowie z włókna. Rozumiem ze ta na tekturze ma po prostu papier(tektura) z jednej strony tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Kniaziuk 12.02.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 po prostu gruba i błyszcząca a jak rozerwiesz to włókna widzisz. a od tego z daleka matowa i cienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nunek1 13.02.2014 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Dzięki Piotr za pomoc bede takiej szukał w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts