BK 19.05.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Czy coś wam wiadomo na ten temat?ZE wstrzymało wydawanie zgód i warunków przyłączeniowych do czasu aż się wyjaśnią sprawy związane z ich zmianami organizacyjnymi (nowy koncern).Czy może to się wiązać z wstrzymaniem wszystkiego na pół roku, rok aż zmienią np. ustawę?Czy może dojść do sytuacji w której znowu będzie trzeba płacić 10-20 tys za przyłączenie zamiat tego co płaci się teraz?Co na to urząd antymonopolowy - jeśli ktoś coś wie, to byłabym bardzo wdzięczna za informacje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 19.05.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Od 1 maja br. zakłady energetyczne z południowego zachodu Polski (Wrockław, Legnica, Wałbrzych i jakieś jeszcze) połączyły się w koncern. Prawdopodobnie trwa małe zawirowanie organizacyjne, ustalanie kto podpisuje jakie papierki i z jakim nagłówkiem, itp. Powinno to być chwilowe. Raczej nie ma związku ze zmianami przepisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 19.05.2004 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Dziękuję za informacje - trochę się uspokoiłam. Ale tam mówili że mogą się nawet przepisy zmienić, co mnie zaniepokoiło.Ale mnie to w sumie nie interesuje że oni się łączą - to powinno być dla klientów niezauważalne.Mam nadzieję że wyrośnie im jakaś konkurencja. Jeszcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 19.05.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 100% zgoda, że normalna firma powinna tak się reorganizować, żeby klienci tego nie zauważyli. A ze prawo się wciąż zmienia to inna rzecz. Właśnie weszło nowe rozporządzenie o taryfach i rozliczeniach za prąd, ale chyba nie ma w nim zmian dotykających zwykłych śmiertelników - nadal jest zasada, że opłata taryfowa za przyłączenie ma pokrywać 1/4 kosztów. A do 1 lipca i tak obowiązują stare taryfy. Konkurencji dla ZE jeśli chodzi o przyłączanie do sieci chyba się nie doczekamy (za drogo byłoby budować konkurencyjną sieć), ale niedługo każdy będzie mógł wybrać dostawcę od którego kupuje prąd - mówię o możliwości prawnej, bo czy faktycznie konkurenci ZE będą chcieli się interesować nami, małymi misiami, nie wiadomo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 27.05.2004 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 A ja od 15 marca 2004 czekam na warunki. I tak czekam, czekam, czekam,..... I dalej czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekL 01.06.2004 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Czy ktoś może mi poradzić. Otrzymałem od ZE warunki przyłączenia napięcia trójfazowego ( 380 V - 16 KW ) do starego domku. Obecnie mam przyłączone napięcie jednofazowe ( 220 V - 4KW ). W warunkach ZE wskazał skrzynkę na słupie jako granicę od której muszę dalej przyłączać się sam. Czy istnieją jakieś przepisy , które mógłbym wykorzystać aby wymusić na ZE wyznaczenie tej granicy na granicy mojej działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekL 01.06.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Czy ktoś może mi poradzić. Otrzymałem od ZE warunki przyłączenia napięcia trójfazowego ( 380 V - 16 KW ) do starego domku. Obecnie mam przyłączone napięcie jednofazowe ( 220 V - 4KW ). W warunkach ZE wskazał skrzynkę na słupie jako granicę od której muszę dalej przyłączać się sam. Czy istnieją jakieś przepisy , które mógłbym wykorzystać aby wymusić na ZE wyznaczenie tej granicy na granicy mojej działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekL 01.06.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Czy ktoś może mi poradzić. Otrzymałem od ZE warunki przyłączenia napięcia trójfazowego ( 380 V - 16 KW ) do starego domku. Obecnie mam przyłączone napięcie jednofazowe ( 220 V - 4KW ). W warunkach ZE wskazał skrzynkę na słupie jako granicę od której muszę dalej przyłączać się sam. Czy istnieją jakieś przepisy , które mógłbym wykorzystać aby wymusić na ZE wyznaczenie tej granicy na granicy mojej działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts