Yorey 11.02.2014 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 w sensie producent oleju polecił mi preparat do mycia, następnie do pielęgnacji, ale jestem porażony wizją pucowania tego na kolanach - są jakieś sprytniejsze metody...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Mądrecki 11.02.2014 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Są! Do mycia używaj np. Bona Spray Mopa. Jak napiszesz, co Ci polecono do pielegnacji, to pewnie łatwiejsza metoda tez się znajdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 11.02.2014 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Dzięki za odzew! Podłogę mam olejowaną olejem firmy Saicos i ich także od nich mam jakieś mydło (czy coś w tym guście) oraz magiczny środek w sprayu do pielęgnacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Mądrecki 11.02.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Mysło mozesz wlac do Spray Mopa, a środek konserwujący rozprowadzisz padem aplikującym na przykład takim: http://www.sklepbona.pl/piela-gnacja/narza-dzia.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 11.02.2014 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 bardzo serdeczne dzięki! Znalazłem na alledrogo starą dobrą froterkę Zelmera (elektryczną) i zastanawiam się, czy to nie byłby dobry pomysł...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Mądrecki 12.02.2014 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Bona ma w swojej ofercie urządzenie do tego celu. Bona Mini Buffer. Porównaj sobie z tym co znalazłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcc 11.03.2014 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 (edytowane) Mam u siebie bejcowany i olejowany jesion - calosc robiona na Bonie. Pierwszy rok podloga zmywana byla woda. Po ok roku wygladala matowo. Mialem jeszcze pozostalosci oleju (90ka) wiec wypozyczylem polerke, kupilem odpowiedni (czerwony) pad i po dluzszej chwili mialem nowa powierzchnie olejowa. Poczytalem i zaczalem stosowac mydlo do parkietow olejowanych - znaczna roznica - po nastepnym roku tylko dla swietego spokoju poolejowalem (pod hokerami wytarla mi sie powierzchnia), ale drewno juz nie bardzo chcialo chlonac olej - znacznie gorzej niz rok wczesniej (znaczy mydlo dziala). Ten rok w ogole chyba sobie odpuszcze olejowanie. Na poczatku przyszlego sezonu grzewczego (dla wiekszej chlonnosci) juz chyba poloze ten najlzejszy olej (chociaz mam jeszcze '90). Wydaje mnie sie, ze froterka bedzie za slaba (sam chcialem ja kupic) - po prostu jest zbyt lekka. Dlatego ja pozostaje przy wypozyczeniu na dzien profi polerki, ktora wazy sporo, ciezko sie nia kieruje, ale robi swoje - w zeszlym roku jak na dzien nastepny okazalo sie, ze zostawilem zbyt duzo oleju udalo sie bez problemu go wypolerowac i nie zostaly farfocle na podlodze. Mam nadzieje, ze i Tobie uda sie znalezc odpowiedni sposob pielegnacji - w koncu dab jest jeszcze bardziej trwaly... Edytowane 11 Marca 2014 przez mcc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.gabriel 26.05.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 U nas żona używa mydła RZ do podłóg olejowanych i bardzo sobie chwali. Pallmann ma też dobre środki do pielęgnacji drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 27.05.2014 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Z rozmów z klientami i doswiadczonymi paniami DOMU wiem ze ludzie bardzo sobie chwala stare znane i wysłuzone mleczka - woski w szklanych grubych butelkach ( białe gęste które wystarczy podgrzac ) nazwy nie pamietam ale wiem ze cena to okolo 10 zl za butelke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 28.05.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Rozwazyłbym Parkiett oil de luxe i zwykla pieluszke tetrowa na miotle..szybko tanio łatwo tylko dosc długo wysycha za to podłoga jak nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Mądrecki 28.05.2014 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Mam u siebie bejcowany i olejowany jesion - calosc robiona na Bonie. Pierwszy rok podloga zmywana byla woda. Po ok roku wygladala matowo. Mialem jeszcze pozostalosci oleju (90ka) wiec wypozyczylem polerke, kupilem odpowiedni (czerwony) pad i po dluzszej chwili mialem nowa powierzchnie olejowa. Poczytalem i zaczalem stosowac mydlo do parkietow olejowanych - znaczna roznica - po nastepnym roku tylko dla swietego spokoju poolejowalem (pod hokerami wytarla mi sie powierzchnia), ale drewno juz nie bardzo chcialo chlonac olej - znacznie gorzej niz rok wczesniej (znaczy mydlo dziala). Ten rok w ogole chyba sobie odpuszcze olejowanie. Na poczatku przyszlego sezonu grzewczego (dla wiekszej chlonnosci) juz chyba poloze ten najlzejszy olej (chociaz mam jeszcze '90). Wydaje mnie sie, ze froterka bedzie za slaba (sam chcialem ja kupic) - po prostu jest zbyt lekka. Dlatego ja pozostaje przy wypozyczeniu na dzien profi polerki, ktora wazy sporo, ciezko sie nia kieruje, ale robi swoje - w zeszlym roku jak na dzien nastepny okazalo sie, ze zostawilem zbyt duzo oleju udalo sie bez problemu go wypolerowac i nie zostaly farfocle na podlodze. Mam nadzieje, ze i Tobie uda sie znalezc odpowiedni sposob pielegnacji - w koncu dab jest jeszcze bardziej trwaly... Teraz proponuję zastosować olej konserwujacy Bona Care OIL. Zawiera on mniej niż 8 % rozpuszczalnika. Nie ma zapachu w domu podczas konserwacji podłogi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts