szaitis 11.02.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Witajcie Poszukuję porady co będzie pasowało i się sprawdzało w oknach w moim mieszkanku. Mieszkanie jest na 9 piętrze na osiedlu, więc wskazane jest aby w dzień okna były zasłonięte na tyle, aby sąsiedzi nie zaglądali co na obiad oraz żeby przepuszczały światło. Na planie mieszkania widać gdzie są rozmieszczone okna, głównie mi chodzi o te w salonie i kuchni, ale mile widziane rady także do okien w pokojach. Wszystkie okna są od samej ziemi. Okno wąskie (zarówno w kuchni i salonie) jest osadzone we wnęce, która ma 40 cm, natomiast samo okno ma 23 cm. Pozostałe okna są szerokie, czyli drugie okno w kuchni jest we wnęce 80 cm, a w salonie jeszcze szersze. W salonie jest też wyjście na taras, na ścianie prostopadłej do tej z oknami. Myślałam nad drewnianymi żaluzjami w kolorze blatu i okien, ale nie jestem przekonana do tego pomysłu. Ściana w salonie pomalowana na jaśniutki szary, kuchnia jak widać biała, dodatki w salonie planujemy najprawdopodobniej w zieleniach. Liczę na Wasze pomysły i doświadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matlub 12.02.2014 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Witam ja może bardziej od strony technicznej niż dekoracyjnej ale może coś to pomoże: 1. Żaluzje drewniane montowane na glifie nad oknami bardzo ładne efektownie wyglądają i zawsze możesz lamele ustawić że wpuszczają światło a nie koniecznie sąsiedzi Cie oglądają. 2. Rolety Impresja(tzw: Dzień-Noc) bardzo fajny efekt wizualny, sąsiedzi napewno nie dadzą rady zajrzeć lecz jest jeden minus na każde skrzydło odzielna kaseta z prowadnicami, ewentualnie montaż na glifie jednej dużej w kasecie w kolorze ściany np. 3. Plisy tutaj montaż na każdą część okna odzielnie można odsłonić od góry a dół pozostaje zasłoniety aczkolwiek przy tym wystroju wnętrza nie bardzo jakoś mi (moim zdaniem) się tu komponują Ja bym proponował 1 lub 2 opcje z montażem w nadprożu pamiętaj też że żaluzje drewniane po ściągnięciu do góry zajmują pewną ilość miejsca uzależnioną od wysokości żaluzji. Mam nadzieje że troche pomogłem:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szaitis 12.02.2014 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Matlub - dziękuję bardzo, pewnie że pomogłeś Ja wogóle nie zdawałam sobie sprawy, że żaluzje drewniane mogą być montowane nad oknem a nie w oknie. Te w oknie właśnie mi się średnio podobają, jednak nad oknem efekt jest moim zdaniem dużo lepszy. Pewnie przy tej opcji zostanę. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1230 18.02.2014 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 A mnie się podobają rolety impresja. Moja siostra ma w swoim mieszkanku i dają naprawdę niesamowity klimat. No i są też praktyczne, bo można sobie dostosować ilość światła do swoich oczekiwań. Jeśli chodzi o estetykę, to też nie mam żadnych zarzutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts