mechowski 11.02.2014 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Za oknami robi się coraz cieplej - i dobrze. Nie lubię zimy. Obiecałem sobie, że jak tylko zacznie robić się ciepło to pomyślę o tym żeby upiększać z żoną ogród. Znacie jakieś blogi, jakieś strony gdzie jest dużo zdjęć i można coś podpatrzeć? W ogóle myślę o jakiejś ładnej i eleganckiej ścieżce z tarasu do ogródka. Może coś podpowiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 13.02.2014 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Może to nie blog, ale ja polecam bardzo nowoczesny i naprawdę fajny system wizualizacji ścieżek, kostek od Bruk Betu, producenta wyrobów betonowych czyli np. Twoich ścieżek. http://bruk-bet.eu/wizualizer/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mechowski 25.02.2014 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Sokratis bardzo Ci dziękuję, na pewno się przyda. W internecie już trochę inspiracji znalazłem i podoba mi się na przykład ścieżka, która wygląda jak drewno, a z drewna nie jest. Poza tym myślę też o panelach na taras, jakiś takich w kolorze jasnego beżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 25.02.2014 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Znam ten temat. Mówisz o drewnie ogrodowym, fajne rozwiązanie do ogródków czy podstawa pod drewniane meble ogrodowe. Jest z betonu i nie wymaga takiej dbałości co prawdziwe drewno na zewnątrz i chyba też dłużej zachowuje trwały wygląd. Widziałem na przykładowych zdjęciach to drewno właśnie w otoczeniu prawdziwie drewnianych mebelków i małej architektury. Wybierasz gatunek drewna, który przypomina te betonowe i z daleko różnica nie do zauważenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlade 26.02.2014 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 W związku z wiosną(tej zimy) też mam w planach zrobienie ścieżki z tarasu w głąb ogrodu. Z uwagi na to, obróbkę drewnianą domu, taras, a także pergole, i ławkę,- do której ma prowadzić ścieżką mam drewniane w kolorze c.orzechowym - myślę ścieżkę zrobić z europalet. Nie wiem czy dobrze kombinuje, ale planuje nieco wykorytować trawę i ziemię pod palety, - na to agrowłókninę (aby chwasty za szybko nie rosły) oraz niewielką ilość drobnego żwiru, tak aby palety wystawały ok 2-3 cm ponad poziom trawy.Palety zaimpregnuje, a sam wierzch palet zamierzam zeszlifować i pomalować również na kolor c. orzech. Czy to się sprawdzi zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4rsh4ll 26.02.2014 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Widziałem drewnobeton i zastanawia mnie jedno, przecież z takiego betonu bardzo ciężko będzie usunąć zabrudzenia, które wchodzą w zagłebienia przypominające słoje drewna.. ktoś miał z tym styczność u siebie w ogrodzie i jak z tym betonem nie szarzeje z czasem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts