Kasia Krzysiek 11.02.2014 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Witam. Mam Atlantica Excelie TRI i chciałbym podłączyć do niej zbiornik (CWU atlanic fs 300 -czy jakoś tak) elektrycznie. Zasobnik ma grzałkę 3300W i jest podłączony kablem do pompy (tak jak w instrukcji na rysunku 37)czy teraz wystarczy że podłącze do zacisków 17,18,19 napięcie 220 (np z gniazdka) i wtedy pompa będzie sterować zasilaniem?? Jaki kabel użyć. Ps. Tak naprawdę to jest jeszcze jeden problem (stąd te grzałki)pompa od 3 dni grzeje jak trzeba, nie osiąga temperatury wody na zasilaniu ani przy ogrzewaniu domu ani przy ogrzewaniu CWU. W pierwszym przypadku osiąga 30 C na zasilaniu w drugim ok42-43 na zasilaniu i nie potrafi zagrzać wody w zasobniku. Dzięki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 11.02.2014 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Jeśli przy takich temperaturach zewn. nie jest w stanie dogrzać cwu, to napraw pompę ciepła a nie podłączaj grzałki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 12.02.2014 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 (edytowane) Jeśli przy takich temperaturach zewn. nie jest w stanie dogrzać cwu, to napraw pompę ciepła a nie podłączaj grzałki... tyle to ja wiem, ale chciałem podłączyć przy okazji grzałki A swoją drogą zna ktoś jakiegoś rozgarniętego instalatora/serwisanta Atlantica ze śląska Edytowane 12 Lutego 2014 przez Kasia & Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 12.02.2014 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 tyle to ja wiem, ale chciałem podłączyć przy okazji grzałki A swoją drogą zna ktoś jakiegoś rozgarniętego instalatora/serwisanta Atlantica ze śląska mkm silesia jest chyba ze śląska, ale musielibyście poczekać do 2015r, bo na 2014 nie ma już terminów:P:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 12.02.2014 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Może jeden taki z (obecnie?) Inowrocławia będzie miał chwilkę i pojedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 12.02.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 mkm silesia jest chyba ze śląska, ale musielibyście poczekać do 2015r, bo na 2014 nie ma już terminów:P:D Ostatniego Fujitsu/Atlanti... montowałem wieki temu nie pamiętam tak z marszu jak tam było z grzałką cwu może mam jeszcze gdzieś jakiś papirusy ale hydrauli / fachman z wawy na pewno nawet obudzony w nocy wie z głowy. Trza było brać P albo T to bym coś pomógł w 2015 . Ale ci konsumenci złośliwi zamiast pomagać to dogryzają ale w sumie to takie polskie tyle lat a ciągle się dziwię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 12.02.2014 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 dzięki, kontaktowałem się z Atlantic'iem , mam to jak na razie ogarnięte, ale w razie co będę pytał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 15.02.2014 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Jak słabo grzeje (inaczej niż zaraz po uruchomieniu) to warto sprawdzić czy nie doszło do ubytku czynnika chłodniczego.Dzisiaj uruchamiałem instalację PC ze zbyt mała ilością czynnika DT wynosiła 5 *C,po uzupełnieniu do wartości prawidłowej ( + 1000 g)DT 15 *C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts