airwolff 12.02.2014 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Witam jestem nowym na forum. Mam taki problem kupiłem dom w którym, jest położona instalacja tv sat. Składa się ona z dwóch gniazd jedno sat i drugi tv. Mam dekoder tv sat z możliwością nagrywania do tego potrzebny jest drugi kabel od konwertera satelitarnego. Nie chce niszczyć ścian bo dopiero co pomalowane. Może ktoś miał taki problem i go rozwiązał albo ma pomysł na rozwiązanie. z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 12.02.2014 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 jak masz dwa kable w ścianie to "idź za nimi" i zobacz gdzie Cię doprowadzą...pewnie prosto do anteny RTV jeden i drugi do anteny SAT..ja bym zainwestował w multiswitch podłączył obie anteny gdzieś na strychu schowku i wtedy na jednym kablu (każdym z nich) masz i sygnał TV i SAT będziesz musiał jeszcze zmienić gniazdka na RTV/SAT (3 wyjścia na jednym gniazdku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smee 17.02.2014 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Pamiętaj, że jeśli chcesz mieć możliwość jednoczesnego nagrywania i oglądania dwóch różnych kanałów potrzebujesz dwóch osobnych kabli do anteny SAT i konwertera twin. Przy podpięciu tylko jednym kablem masz możliwość nagrywania tylko tego co oglądasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts