qbrakus 19.05.2004 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Czy nadproże wysokości 13 cm wystarczy do zamontowania napędu bramy garażowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 19.05.2004 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 U dystrybutora bram Wiśniowskiego słyszałem, że do segmentowej trzeba minimum 30 cm, ale może są inne rozwiązania. Najlepiej zadzwoń do paru firm od bram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
az1719499295 19.05.2004 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Czy nadproże wysokości 13 cm wystarczy do zamontowania napędu bramy garażowej? Kupiłem u Wiśniowskiego bramę z tzw obniżonym prowadzeniem. Wystarcza 15cm nadproża. Jak z tego wynika 13 cm to za mało, ale zastanów się czy nie zrobić na samym wjeżdzie podłogę obniżoną o 2 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 19.05.2004 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 w awaryjnych przypadkach mozna zastosowac inny profil ale jest to zawsze kosztem izolacji i grubosci profila.ja wlasnie bede tak mial ale garaz nie jest typowy (bardzo maly) wiec brama tez nie musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom_Poznan 19.05.2004 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Znam sie tylko na bramach HÖRMANN-a przy bramie uchylnej naped mieści się w wysokości zamontowanej bramyprzy bramach segmentowych:- typ EPU - wysokośc bramy + 25 mm- typ LPU 40 - mieści się w wysokości bramy natomiast z taką wysokością nadproża wchodzi w rachubę tylko brama uchylna lub EPU. LPU potrzebuje 210 mm nadproża Pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbrakus 20.05.2004 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 A gdybym tak obniżył nadproże przykręcając deskę tzw. calówkę na to klej i siatka. Dałoby to 13 + ~2,5 = ~15,5. Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 20.05.2004 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Wystarczy 8 cm - zadzwoń do Krispolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 20.05.2004 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Odnośnie wymiarów nadproży do bram HORMANNa poklikaj sobie TUTAJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 20.05.2004 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Sprawdz sobie takze tutaj - ta wysokosc powinna cie zadowolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zybek 09.07.2004 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 Ja też chciałbym podpytać o automatykę, ale trochę z innej beczki. Mam zainstalowaną już kilka lat bramę uchylną Normstahla i dojrzałem (finansowo) do założenia napędu. Takowy zakupiłem w jakimś hipermarkecie - SPIDER firmy Nice. Ostatnio z powodu urlopu postanowiłem się tym zająć, ale napotkałem - jak to zwykle bywa - na problem. Otóż brakuje mi w tym zestawie czegoś co mi odrygluje zamek bramy przy otwieraniu. Na stronie internetowej Nice jest tylko mowa o jakimś urządzeniu odryglowującym awaryjnie bramę z zewnątrz. A mi tu brakuje czegoś do odryglowania z wewnątrz. Usiłowałem się poradzić w infolinii Nice. Miła pani - jak to z reguły bywa - nic nie wiedziała, ale podała mi numer telefonu do jakiegoś dystrybutora. Zadzwoniłem - zapytałem - pan powiedział że oddzwoni. No i chyba mu sie telefon rozładował bo do dziś nie zadzwonił Czy ktoś z Forumowiczów ma takową bramę z napędem Nice i jak sobie z tym poradził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts