Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wysoko?? nadpro?a a automatyka

Recommended Posts

Znam sie tylko na bramach HÖRMANN-a

przy bramie uchylnej naped mieści się w wysokości zamontowanej bramy

przy bramach segmentowych:

- typ EPU - wysokośc bramy + 25 mm

- typ LPU 40 - mieści się w wysokości bramy

natomiast z taką wysokością nadproża wchodzi w rachubę tylko brama

uchylna lub EPU.

LPU potrzebuje 210 mm nadproża

Pozdrawiam

Tomasz

• 1 month później...

Ja też chciałbym podpytać o automatykę, ale trochę z innej beczki.

Mam zainstalowaną już kilka lat bramę uchylną Normstahla i dojrzałem (finansowo) do założenia napędu. Takowy zakupiłem w jakimś hipermarkecie - SPIDER firmy Nice. Ostatnio z powodu urlopu postanowiłem się tym zająć, ale napotkałem - jak to zwykle bywa - na problem. Otóż brakuje mi w tym zestawie czegoś co mi odrygluje zamek bramy przy otwieraniu. Na stronie internetowej Nice jest tylko mowa o jakimś urządzeniu odryglowującym awaryjnie bramę z zewnątrz. A mi tu brakuje czegoś do odryglowania z wewnątrz. Usiłowałem się poradzić w infolinii Nice. Miła pani - jak to z reguły bywa - nic nie wiedziała, ale podała mi numer telefonu do jakiegoś dystrybutora. Zadzwoniłem - zapytałem - pan powiedział że oddzwoni. No i chyba mu sie telefon rozładował bo do dziś nie zadzwonił

Czy ktoś z Forumowiczów ma takową bramę z napędem Nice i jak sobie z tym poradził?