Glicynka 12.02.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Pytanie do znawców tematu tynków cementowo-wapiennych. Czy taka siatka jak na załączonym zdjęciu będzie się nadawała na wzmocnienia tynku na połączeniach beton-Ytong, cegła-Ytong, na ścianki działowe itp.?! Siatka jest z drutu fi 1mm, ocynkowana, oczka kwadratowe 16x16mm, zgrzewana. Kupować taką czy jednak rozejrzeć się za siatką Rabitza czy Ledóchowskiego. Czy może polecicie inną siatkę?! Dziekuję za odpowiedzi i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 12.02.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Glicynka: siatka zawsze zwiększy wytrzymałość tynku, z tym że najpierw musi iść siatka potem tynk, ale moje pytanie po co chcesz dawać siatkę? Czyżby w środku dom pracował? Wyjaśnij dokładnie składnie i po kolei co masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glicynka 12.02.2014 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Wyczytałam gdzieś wcześniej, że trzeba dawać siatkę na łączeniach różnych podłoży np.bloczki ytong-betonowe nadproże albo połaczenia cegła-suporeks.Siatka w połowie grubości tynku. Dlatego moje pytanie, jaka siatka będzie najlepsza do tego typu tynku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 13.02.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Siatkę generalnie daje się tam gdzie "pracuje" powierzchnia... Jeżeli dom jest dobrze zbudowany to powierzchnia nie ma prawa pracować, a danie siatki nie da nic po prostu kolejna warstwa która "gdzieś" się skończy... Siatkę traktuj jak zbrojenie które zwiększa wytrzymałość na pęknięcia- dlatego idzie na styro przy ociepleniu, dlatego daje się am gdzie tynk "z jakiegoś powodu" stale pęka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts