trenerowicz 12.02.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 (edytowane) Witajcie wymieniam właśnie kocioł i zastanawiam się czy lepszy będzie:Zestaw A: Termet Ecocondens Crystal 20 lub 25 z osobnym zasobnikiem 140lczyZestaw B: Termet Ecocondens Integra 25 z wbudowanym zasobnikiem 45l Dom ok 170m, rodzina 2+3, kominek dogrzewający salon i 3 pokoje na górze.Podłogówka w dwóch łazienkach, kuchni, wiatrołapie i dwóch holach. Ogólnie zastanawiam się jakie są przewagi kotła z wbudowanym zasobnikiem. Mniej miejsca to oczywiste, ale to akurat dla mnie nie jest problem.Kombinuje - że jeśli jest to osobne rozwiązanie, to łatwiej coś wymienić, jak się spsuje.Ale może są jeszcze jakieś istotne kwestie, które pozwolą łatwiej podjąć decyzję? Internet jakoś mi nie chce pomóc. Będę wdzięczny za uwagi. Edytowane 12 Lutego 2014 przez trenerowicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 12.02.2014 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Jeżeli masz miejsce a koszty obu rozwiązań są podobne to ja wybrałbym opcję osobnego zbiornika. Jak siądzie piec, to wymieniasz tylko piec, jak zbiornik to wymieniasz zbiornik. Takie kombo to mi się raczej źle kojarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trenerowicz 12.02.2014 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 No to jest właśnie mój tok rozumowania. Ale myślę, że mogą być jakieś inne zmienne, które nie przychodzą mi do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 12.02.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 tez jestem za osobnym, na tyle osób potrzeba większego zbiornika niż 45 litrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trenerowicz 13.02.2014 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 No, ale on grzeje przepływowo w razie potrzeby całą resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 13.02.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 moze nie miec odpowiedniej wydajnosci a poza tym w razie awarii latwiej i taniej wymienic cześć a nie całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts