art63 19.05.2004 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Jak w temacie.Podzielcie się inf. , oraz czy jest tylko na usługę czy również zawiera mat. Jest podobny wątek w Prawo..... , ale tam mało kto zagląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 19.05.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 ja mam na material i na wykonastwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 19.05.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Jak w temacie. Podzielcie się inf. , oraz czy jest tylko na usługę czy również zawiera mat. obecnie usługa budowlana zawiera też vat 7 % na materiały wykorzystane w wykonanej usłudze a wiec opłaca sie inwestorom zamawiać usługę wraz z materiałem pozdrawiam janzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 19.05.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 ja mam na material i na wykonastwo tom soyer, jak masz wystawioną fakturę ? Czy materiał jest w niej wyszczególniony czarno na białym, czy może zakamuflowany łącznie z montażem jako : usługa budowlana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 19.05.2004 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 ja mam na material i na wykonastwo tom soyer, jak masz wystawioną fakturę ? Czy materiał jest w niej wyszczególniony czarno na białym, czy może zakamuflowany łącznie z montażem jako : usługa budowlana ? sprawdze ma to jakies znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 19.05.2004 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 tom soyer, jestem ciekawa, ponieważ mnie wystawiono rachunek pod wyżej wspomnianym hasłem, bez wyszczególnienia materiału.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shadock 20.05.2004 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Jak w temacie. Podzielcie się inf. , oraz czy jest tylko na usługę czy również zawiera mat. obecnie usługa budowlana zawiera też vat 7 % na materiały wykorzystane w wykonanej usłudze a wiec opłaca sie inwestorom zamawiać usługę wraz z materiałem pozdrawiam janzar Jakaś podstawa prawna? Ustawa, rozporządzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchlistosc 27.05.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Jak w temacie. Podzielcie się inf. , oraz czy jest tylko na usługę czy również zawiera mat. Jest podobny wątek w Prawo..... , ale tam mało kto zagląda. ja mam pod nazwa montaz parapetow zewnętrznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 27.05.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 A ja pod hasłem: "Montaż klimatyzacji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 14.06.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 Czy na fakturze jest podany numer PWiUK czy coś pdobnego jako kwlifakcja takiej usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 15.06.2004 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 ja mam "montaż schodów" ale w umowie, a fakturę to nieprędko zobaczę. W umowie mam też napisane jasno i wyraźnie, że VAT to 7%.Zobaczym co będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 15.06.2004 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Ja otrzymałam fakturę na 7 % - napisane jest tak: budowa domu przy ul. ....nr działki.....obręb nr ..... PKOB 1110 Nie jest wyszczególniony materiał ani robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KS-dom 17.06.2004 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 Jak mam przekonac swojego wykonawce, aby faktury i na materialy i na usluge byly 7%. On twierdzi, ze nie watro dla kilku tys. sprowadzac na siebie kontrole skarbowki.KS-dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 17.06.2004 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 Jak mam przekonac swojego wykonawce, aby faktury i na materialy i na usluge byly 7%. On twierdzi, ze nie watro dla kilku tys. sprowadzac na siebie kontrole skarbowki. KS-dom Zmień wykonawcę na takiego, który uważa inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 17.06.2004 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 Ja włąśnie otrzymałem za wykonanie konstrukcji dachowej na 7% Vatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 18.06.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 ja w firmie okienno-drzwiowej dowiedzialam sie, ze oni nie wiedza, nie ma aktow wykonawczych, w zwiazku z czym, zeby nie tracic klientow, maja 22% VAT i rabat 15%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 18.06.2004 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 A jak to zrobić w praktyce.Zaczynam budowę ,materiały trzeba kupić.W hurtowni napiszą 22% VAT,ekipa zrobi fundamenty,wymuruje ściany i wystawi rachunek na 7% ?Nie wierzę,że ktoś na to pójdzie.Na zwrot podatku z US będą czekać kilka miesięcy.Albo podniosą cenę za robociznę.Lepiej się potargować o ogólną cenę za wykonaną robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 18.06.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Jest ustawa o Vat która mówi że dla obiektów mieszkalnych jest 7% za dostawę i wykonanie prac montazowo budowlanych ustawa z dnia 11.03.2004 zał. nr 3 poz 161. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 23.06.2004 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 mam podobny problem jak KS-DOMwykonawca właśnie mi oznajmił, że nie będzie się narażał na kontrolę skarbówkico robić????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 23.06.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Zmienić wykonawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts