karoinka25 13.02.2014 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Witam, Sytuacja wyglada tak, chce zrobic wiezbe oraz ofoliowanie lub papę, jednak nie jestem w stanie okreslic kiedy bedzie mnie stac na blachę moze byc to za 3msc a moze byc to za ponad poł roku albo dluzej. Z tego co slyszalam folie można pozostawiac bez obaw na okres ok 3msc bez pokrycia jej blachodachówką, czy to prawda? Na co sie zdecydowac w mojej sytuacji? Poddasze bedzie nieuzytkowe, moze kiedys tam zrobi sie jakies pomieszczenie do przechowywania. Bardzo bym prosiła o podanie jaka folia (jeśli w ogole warto klasc folie w takiej sytuacji) lub jakiej firmy ta papa i jaka konkretnie, nie znam sie na tym zabardzo, wole polecic sie znawców dziekuje bardzo za pomoc. Pozdrawiam Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarn-y 13.02.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Tak to prawda, max 3 miechy dla foli, więc w twoim przypadku odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoinka25 13.02.2014 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 a czy konstrukcja do pokrycia papa bedzie sie roznic od tej na ktorej mialaby byc folia? i jak w ogole sadzicie, papa to w ogole dobre rozwiazanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoinka25 13.02.2014 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 a moze zamiast papy jest jeszcze jakies inne rozwiazanie zeby nie lecialo narazie nic do srodka zamin dorobie sie blachodachówki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoinka25 13.02.2014 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 a moze po prostu kupic jakas tania folie i narazie niech tak zostanie, a jak przyjdzie do krycia blacha to wymienia folie na nowa lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.03.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 (edytowane) W Twoim przypadku nie masz innego wyjścia jak pełne deskowanie i papa wierzchniego krycia. A tak na marginesie to po co się porywać na budowę jak się nie ma kasy? Dom musi być zakryty dachem a folię można wstawić zamiast okien. Pozdrawiam. Edytowane 11 Marca 2014 przez Andrzej Wilhelmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Dadas 11.03.2014 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Witam, tak jak piszą poprzednicy tylko papa w Twoim wypadku. Folie mają stabilizację na UV od 3 do 6 miesięcy. Czym krócej folia będzie narażona na promieniowanie UV tym lepiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojdom90 31.07.2014 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Myślę że w twoim przypadku tylko papa ponieważ właśnie folie mają krótką stablizację lecz poczytaj sobie jeszcze ten temat o izolacji na blogu mam nadzieje że pomogłem http://www.mgprojekt.com.pl/blog/izolacja-dachu-papa-czy-membrana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 31.07.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 A nie lepiej poczekać na blachę o dopiero wtedy zamontować wszystko na raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts