Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Proszę o opinię Forumowiczów - dom Senator

Recommended Posts

Zgrabny domek, podobaja mi sie duze sypialnie, ale przydalaby sie jeszcze jedna lazienka na gorze (np dla dzieci), podoba mi sie zwarta bryla, funkcjonalny dol. Ale ja osobiscie nie bardzo przepadam za domami w tym stylu (wole pelne pietro zamiast skosow). To jest tylko kwestia gustu, co sie jednym podoba nie musi sie drugim podobac. Zycze powodzenia w realizacji. :D

Gość krab

Część ,

1. Schody coś ich mało na mój gust albo są strome albo wysokości pomieszczeń są małe 250-260 sprawdz to zanim wpadniesz w klaustrofobię , może się mylę ale piszę lepiej sprawdzić.

2. Mała pracownia mogą być duże kłopoty ze zmianami zgodą na zmiany w projekcie brak przekrojów a jak cena projektu nie wysoka.

3. duzo okien połaciowych pogadaj z kims kto już swoje przeżył z połaciówkami to zobaczysz jak z nimi jest , snieg, woda widoki słabe.

4. Kosztowy dach ale to wiesz

5. sprawdz faktyczne powierzchnia uzytkowe nagórze ile odpada na skosy pytanie do projektanta jak liczy powierzchnię użytkową i co to jest za powierzchnia którą podaje

6. Słupki konstrukcyjne w pokojach mało przyjemna sprawa , mało funkcjonale pokoje

7. kiepsko w sumie to wygląda mało profesjonalna strona internetowa gdzie podstawowe dane powierzchnie cena

pozdrawiam

• 1 month później...

bardzo podobny dom, przynajmniej jeśli chodzi o układ funkcjonalny znajdziesz w Archonie - Dom w lewkoniach http://www.archon.pl/index.php?menu_act=1&all=1&act=12&sid=m3f2e725988a37&intra=62a3dbbaac5347e1255fe6abd5bd0a38&crc=57218e2be858ada9a610d1406853d04d

A nie ma np. słupków na środku pokoi na poddaszu. Ze zgodą na ewentualne zmiany tez nie ma zadnego problemu.

pozdrawiam.

Te drzwi dwuskrzydłowe, wiatrołapu, hallu i salonu to po co? Jak będziesz miał ponadgabarytowe meble to wniesiesz przez drzwi tarasowe.

Okna połaciowe na strychu. A po co tam tyle światła? Wystarczy jeden właz do komina na doswietlenie całego strychu.

Komin łazienki i kuchni zamieniłbym wentylacją wyprowadzoną na dach w dachuwki kominowe (koszty, a to tylko wentylacja).

Jakby tak jeszcze dokonać likwidacji balkoniku od strony ogrodu to może nie wpłynęło by to nadzbyt na bryłę, a ten balkonik to na wet wyjścia na taras nie osłania, a kosztowny będzie.