Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najtwardszy styropian - pytanie

robertokot25

Recommended Posts

fotohobby - dzieki

Inkubator do wylęgu jaj kurzych chciałem zbudować na wzór takiego , tyle że mój ze styro :

http://allegro.pl/inkubator-50-60-jaj-gwarancja-i3953895512.html

- Ten Basf ma powierzchnię gładką z obu stron?, bo gdzieś widziałem foto że z jednej strony była inna struktura, kolor nawet pasuje zielonkawy :)

- Widzę że grubość to minimum 40mm, a jeśli bym chciał 30mm to co możecie polecić innej firmy?

- Czy klej typu piankowego będzie dobry do posklejania konstrukcji inkubatora? a może jest na tyle twardy że nawet można użyć wkrętów?

- Czy jest on na tyle twardy że dałoby radę zamocować jakieś zawiasy do otwierania górnej klapy? - klapę bym czymś od góry obciążył a wewnątrz od góry będzie rozciągnięty kabel grzewczy

- I tera pytanie czy da radę kupić tylko ze 2 lub 3 płyty (cała paczka mi niepotrzebna) i czy w Łodzi gdzieś można go dostać

- Wymiary inkubatora będę około 40x50cm i 30cm wysokości

- Jako termoregulator użyłbym sterownika Ognik PLUS od pieca z podajnikiem (mam jeden w zapasie) - wpiął bym kabel grzewczy w gniazdo wentylatora (tylko trzeba zrobić adapter na zwykłą wtyczkę), temp której potrzebuję w inku. to 37,5c, a wilgotność w trakcie inkubacji to 50% i na koniec cyklu 70%

pzdr.

• 4 months później...
ponieważ nie wolno pisać prawdy bo wątek zostaje skasowany, będę pisał w wątkach innych. Ze swojego doświadczenia nie polecam kupowania styroduru ( xps-a) w firmie Seguro [wpis edytowany przez Redakcja 30.12.2014]. Redakcja i w/w wiedzą dlaczego. Edytowane przez Redakcja

• 4 months później...

Miałem też coś do napisania w temacie "firmy" SEGURO.

Kontakt z Panem Łukaszem był ciągły. Jeśli chodzi o moją osobę to transakcja nie doszła do finalizacji ( nie wiem czy to wina Pana Łukasza czy spedycji). Faktem jest jednak to, że po ponad 2 tygodniach żmudnego czekania na produkt poprosiłem o zwrot należnej kwoty ok. 4400zł. Kwota wpłynęła w uzgodnionym terminie na moje konto. Produkt zamówiłem bliżej swojej miejscowości i w ciągu 2 dni miałem na budowach więc można szybciej otrzymać zamówiony produkt. Pozdrawiam wszystkich budujących,kupujących i sprzedających.

Edytowane przez Pager87