Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym osłonić się od dużego wiatru?? Mur z gazonów??

Recommended Posts

Zaczynam zastanawiać się już powoli nad ogrodzeniem i mam problem ponieważ u mnie straaaaasznie wieje. Cały czas główkuję czym się zasłonić?? Wymysliłam sobie ostatnio żeby postawić ścianę z gazonów betonowych "na wprost" domu. Można z nich ułożyć falę z wystającymi donicami w których sadzi się kwiaty.. ja wymysliłam sobie w tym też lampki solarne wtedy wieczorem byłby fajny efekt gdyby się świeciły...mur z gazonów.jpg

Mógłby być też zwykły betonowy albo z czegoś innego...

Jedno jest pewne, że muszę się czymś zasłonić, pytanie tylko czym i czy to pomoże?? Co myślicie o takim pomyśle muru z gazonów??

Bo zanim mi tuje podrosną do wysokości żeby chronić od wiatru (przy założeniu że w ogóle dadzą radę) to mnie siwe włosy nastaną i mnie wywieje...

A może znacie jeszcze jakiś rodzaj ogrodzenia który spełniał by taką ochronną funkcję?? Bo mi już pomysłów brakuje :bash:...

firewall dziekuję za podesłanie pomysłów :)

No właśnie mi także niezbyt się podobają betonowe "koszmarki" ;) zastanawiałam się też nad tym z drewnianych sztachet ale wpadł mi do głowy właśnie pomysł z tymi gazonami.. było by to coś innego, czego nigdzie jeszcze u nikogo nie widziałam.. Fakt faktem, że taki murek wychodzi strasznie drogo, bo moja ściana ma 20m długości ale przecież ma to stać lata... Drewno z kolei trzeba co jakis czas odnawiać, impregnować itp żeby ładnie się prezentowało... Musze się jeszcze zastanowić, policzyć, poszperać..

• 3 weeks później...