ewusia81 15.02.2014 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Zaczynam zastanawiać się już powoli nad ogrodzeniem i mam problem ponieważ u mnie straaaaasznie wieje. Cały czas główkuję czym się zasłonić?? Wymysliłam sobie ostatnio żeby postawić ścianę z gazonów betonowych "na wprost" domu. Można z nich ułożyć falę z wystającymi donicami w których sadzi się kwiaty.. ja wymysliłam sobie w tym też lampki solarne wtedy wieczorem byłby fajny efekt gdyby się świeciły... Mógłby być też zwykły betonowy albo z czegoś innego... Jedno jest pewne, że muszę się czymś zasłonić, pytanie tylko czym i czy to pomoże?? Co myślicie o takim pomyśle muru z gazonów?? Bo zanim mi tuje podrosną do wysokości żeby chronić od wiatru (przy założeniu że w ogóle dadzą radę) to mnie siwe włosy nastaną i mnie wywieje... A może znacie jeszcze jakiś rodzaj ogrodzenia który spełniał by taką ochronną funkcję?? Bo mi już pomysłów brakuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 15.02.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 itd, itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 15.02.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 oraz koszmarki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia81 15.02.2014 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 firewall dziekuję za podesłanie pomysłów No właśnie mi także niezbyt się podobają betonowe "koszmarki" zastanawiałam się też nad tym z drewnianych sztachet ale wpadł mi do głowy właśnie pomysł z tymi gazonami.. było by to coś innego, czego nigdzie jeszcze u nikogo nie widziałam.. Fakt faktem, że taki murek wychodzi strasznie drogo, bo moja ściana ma 20m długości ale przecież ma to stać lata... Drewno z kolei trzeba co jakis czas odnawiać, impregnować itp żeby ładnie się prezentowało... Musze się jeszcze zastanowić, policzyć, poszperać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 05.03.2014 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Moim zdaniem już lepiej było by postawić betonowy mur i go otynkować na gładko, puścić ewentualnie po nim na żyłkach jakieś bluszcze. Te gazony nie są za piękne, nie mówiąc o cenie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts