Anka Nowak 19.05.2004 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Mam mały problem. Na działce chciałabym zbudować piec do spalania chwastów. Jako materiał chcę użyć cegieł zwykłych łączonych za pomocą gliny. Proszę mi poradzić czy wybór materiałów jest właściwy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patryk 24.05.2004 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 A w jakim celu chcesz spalić te chwasty.Czy tylko po to by je ...spalić czy też chcesz mieć z tego jakąś inną kożyść?Ja mam spory dół,wwalam tam zielsko i spalam.Czy to źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka Nowak 25.05.2004 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 Spalanie chwastów w dole mogłoby spowodować kiełkowanie nasion. W betonowym piecu zielsko by się idealnie wyprażyło. Mimo wszystko dziękuję za poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rak 09.07.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 zamiast bawić sie w palenie, zrób sobie kompostownik. przyda się do ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 11.07.2004 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 Ilość nasion chwastów nanoszonych wiatrem jest tak ogromna, że bez sensu jest palenie chwastów tylko w celu eliminacji ich nasion.Co innego choroby i szkodniki (robaki) roślin. Te warto i trzeba palić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts