marqs76 03.04.2024 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia (edytowane) Mieszkam pod lublinem więc klimat podobny. Dom 185m2, temperatury w środku ~21oC. Przez 6mc zimy (od początku października do końca marca) na CO zużyłem gazu za 1660zł. (około 500m3 gazu) Edytowane 3 Kwietnia przez marqs76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szeryf 04.04.2024 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia U mnie w podobnym okresie ok. 866m3. Jeszcze pytanko jak można, czy masz czujnik pogodowy. A jeśli tak to jakie parametry? Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marqs76 04.04.2024 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia tak mam czujnik pogodowy oraz od marca tego roku mam czujnik wewnętrzny isense.A o jakie parametry pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szeryf 04.04.2024 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia Parametry krzywej grzewczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marqs76 04.04.2024 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia tak jak pisałem isensa mam dopiero od marca, wiec wielkiego wpływu na spalanie nie miał. A ten sterownik zalecił mi nowy automatyk który przyszedł zrobić przegląd - powiedział że na samej pogodówce to nie będzie dobrze działać. No i okazało się też że wcześniej miałem ustawioną krzywą grzewczą w piecu na 1.5 czyli jak dla grzejników (a ja mam podłogówkę w całym domu) i piec grzał przez 15 minut co godzinę, czyli kompletnie nieekonomiczne. Liczę że w przyszłym sezonie uzyskam lepszy wynik Teraz mam w isensie nachylenie krzywej grzewczej ustawione na ogrzewanie podłogowe oraz z tego co pamiętam to: Podst. zewn.: 20 C Podst. t. zasil. : 20 C Klima zewn.: -20 C Klima t. zasil.: 40 C prędkość nagrzewania i schładzania na najwolniejsze jakie są wyprzedzenie na 0 godzin (te dwa ostatnie sam sobie zmieniłem na podstawie dyskusji tu na forum) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts