thalex 19.05.2004 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Jakiego producenta wybrać Satel (CA10) czy coś podobnego z DSC? Głównie mi chodzi o centralkęPod względem:1. Funkcionalnym.2. Cenowym.3. Użytkowym (części zamienne, rozszerzenia, współpraca z innymi mediami). A może zupełnie coś innego ale żeby normalny śmiertelnik użytkownik (nie instalator) znający prawo ohma sobie poradził. A to wszystko do domu jedno lub dwurodzinnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
richie 19.05.2004 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Polecam zdecydowanie Power 864 PC 5020 DSCElastyczny,profesjonalny,estetyczny,sprawdzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek34 19.05.2004 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Ten sprzęt, dużo porad i opisów znajdziesz na stronie http://www.alarmserwis.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greku 19.05.2004 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Mam satela CA 10 jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek2 19.05.2004 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Zajmuję się montażem. Montowałem zarowno DSC jak i Satel. Jakość porownywalna. Satel naprawdę klasa światowa. Najpopularniejsza centrala CA6 i bardziej rozbudowana CA10. Najwięcej właśnie tych zamontowałem. Jedyne problemy są czasami z czujkami a centrala jeszcze nie nawaliła żadna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 20.05.2004 03:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Witam,Jesteśmy właśnie po montażu alarmu.Zdecydowaliśmy się na Satela CA64. W wyborze i podjęciu decyzji b. pomógł nam jeden z Forumowiczów - Zbych , który zajmuje się profesjonalnie tym tematem.Musisz się najpierw zastanowić jak chcesz, żeby ten system pracował, ile potrzebujesz stref itp.Jeśli jesteś zainteresowany mogę podać więcej szczegółów na priv.Pozdr.Sonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 20.05.2004 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Polecam alarmy radiowe. Mam f-my Jablotron - firma czeska z kapitałem amerykańskim i oddziałami na całym świecie. Możliwość rozbudowy bezproblemowa (brak kabli), różne rodzaje czujek nie tylko pod kątem ochrony. Działa bez pudła, żadnych fałszywych alarmów. Więcej na stronie http://www.jablotron.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 20.05.2004 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Mnie w bardziej rozbudowanym systemie fachowiec proponuje jako niezawodną centralę firmy Rokonet [model Prosys 128], ale też nie mam o niej bliższych danych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hippo 20.05.2004 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Mam Satela CA-64 i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertOC 20.05.2004 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Mam kolegę który zawodowo zajmuje się montażem instalacji alarmowych. Polecił mi CA 10 Satela i taką też zamontowałem. Nie mam zastrzeżeń. Do ochrony domu jest zupełnie wystarczająca i przede wszystkim prosta w obsłudze co dla kobiet jest nie bez znaczenia. Nie wiem co masz na myśli mówiąc o współpracy z mediami. U mnie centrala pracuje tylko z linią telefoniczną sygnalizując stan systemu do agencji ochrony, czy też na telefon komórkowy. Z tego co się orientuję można podłączyć jeszcze radiowe powiadomienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 20.05.2004 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Ja rowniez mam SATEL CA 64, jest łatwa w obsludze i ma mnostwo funkcji, z ktorych mozna skorzystac, jesli ktos chce. Generalnie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 20.05.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 My też rozpatrywaliśmy Rokoneta- izraelski, ale w końcu wybraliśmy Satela gł. z powodu większych możliwości tego systemu.Mogę polecić b.dobrą i fachową firmę w Krakowie (mają koncesję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 20.05.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Jeszcze chciałbym dodac, że możliwosci SATEL CA 64 zadowolą chyba nawet najbardziej wymagających klientow, ktorzy chca miec wiele funkcji zautomatyzowanych. Dopiero po przeczytaniu instrukcji obsługi, dowiedzialem sie, ile funkcji moze miec ta centrala i to funkcji nie tylko związanych z alarmem włamaniowym czy pożarowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 20.05.2004 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 czy można gdzieś na sieci przeczytać instrukcję Satel'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 20.05.2004 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 http://www.satel.pl/index2.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 20.05.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Moim zdaniem centrale DSC , ROKONET i SATEL są porównywalne. Jeśli ktoś chce mieć dużo bajerów to polecam CA-64 oczywiście SATELA. Brak prolemów z serwisowaniem i gwarancją. Zachęcam do kupowania dobrych polskich produktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 20.05.2004 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Dziękuję wam wszystkim za odpowiedzi ale tematu proponuje nie kończyć. Co do CA64 to raczej unikam zbyt rozbudowanych sterowań za pomocą których można wiele fukcji uzyskać dlatego, że w przypadku uszkodzenia właśnie wiele funcji nie działa. Coraz bardziej jestem zdecydowany na CA10. thalex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 21.05.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 My też rozpatrywaliśmy Rokoneta- izraelski, ale w końcu wybraliśmy Satela gł. z powodu większych możliwości tego systemu. Mogę polecić b.dobrą i fachową firmę w Krakowie (mają koncesję). Witaj! Napisz o jakie funkcje bardziej jest rozbudowany Satel od Rokonetu. Pozdrawiam Aishan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 21.05.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Montowałem różne centrale. Satel naprawdę jest o klasę lepszy od pozostałych wymienianych tutaj. Jakość i przemyślana konstrukcja. Szczególnie przypadła mi do gustu CA64, ale to do bardzo rozbudowanych systemów. Sam mam w domu słabszy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekde 22.05.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 Najlepsze są te strażackie, krecone. Tylko trzeba znaleźć wraz ze sttrużem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts