Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SZUKAM DOBREGO ALARMU

Recommended Posts

Jakiego producenta wybrać Satel (CA10) czy coś podobnego z DSC? Głównie mi chodzi o centralkę

Pod względem:

1. Funkcionalnym.

2. Cenowym.

3. Użytkowym (części zamienne, rozszerzenia, współpraca z innymi mediami).

A może zupełnie coś innego ale żeby normalny śmiertelnik użytkownik (nie instalator) znający prawo ohma sobie poradził.

A to wszystko do domu jedno lub dwurodzinnego.

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zajmuję się montażem. Montowałem zarowno DSC jak i Satel. Jakość porownywalna. Satel naprawdę klasa światowa. Najpopularniejsza centrala CA6 i bardziej rozbudowana CA10. Najwięcej właśnie tych zamontowałem. Jedyne problemy są czasami z czujkami a centrala jeszcze nie nawaliła żadna.

Witam,

Jesteśmy właśnie po montażu alarmu.

Zdecydowaliśmy się na Satela CA64. W wyborze i podjęciu decyzji

b. pomógł nam jeden z Forumowiczów - Zbych , który zajmuje się profesjonalnie tym tematem.

Musisz się najpierw zastanowić jak chcesz, żeby ten system pracował, ile potrzebujesz stref itp.

Jeśli jesteś zainteresowany mogę podać więcej szczegółów na priv.

Pozdr.

Sonika

Polecam alarmy radiowe. Mam f-my Jablotron - firma czeska z kapitałem amerykańskim i oddziałami na całym świecie. Możliwość rozbudowy bezproblemowa (brak kabli), różne rodzaje czujek nie tylko pod kątem ochrony. Działa bez pudła, żadnych fałszywych alarmów. Więcej na stronie http://www.jablotron.pl.

Mam kolegę który zawodowo zajmuje się montażem instalacji alarmowych. Polecił mi CA 10 Satela i taką też zamontowałem. Nie mam zastrzeżeń. Do ochrony domu jest zupełnie wystarczająca i przede wszystkim prosta w obsłudze co dla kobiet jest nie bez znaczenia. Nie wiem co masz na myśli mówiąc o współpracy z mediami. U mnie centrala pracuje tylko z linią telefoniczną sygnalizując stan systemu do agencji ochrony, czy też na telefon komórkowy. Z tego co się orientuję można podłączyć jeszcze radiowe powiadomienie.

Jeszcze chciałbym dodac, że możliwosci SATEL CA 64 zadowolą chyba nawet najbardziej wymagających klientow, ktorzy chca miec wiele funkcji zautomatyzowanych.

Dopiero po przeczytaniu instrukcji obsługi, dowiedzialem sie, ile funkcji moze miec ta centrala i to funkcji nie tylko związanych z alarmem włamaniowym czy pożarowym.

Dziękuję wam wszystkim za odpowiedzi

ale tematu proponuje nie kończyć.

Co do CA64 to raczej unikam zbyt rozbudowanych sterowań za pomocą których można wiele fukcji uzyskać dlatego, że w przypadku uszkodzenia właśnie wiele funcji nie działa.

Coraz bardziej jestem zdecydowany na CA10.

thalex

My też rozpatrywaliśmy Rokoneta- izraelski, ale w końcu wybraliśmy Satela gł. z powodu większych możliwości tego systemu.

Mogę polecić b.dobrą i fachową firmę w Krakowie (mają koncesję).

Witaj!

Napisz o jakie funkcje bardziej jest rozbudowany Satel od Rokonetu. Pozdrawiam Aishan