Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SZUKAM DOBREGO ALARMU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fajna ta centralka ale ma troche za grube instrukcję jedna 60 a druga70 stron - przesada.

Dzisiaj znowu wyciągnąłem ją zza telewizora;

Centrala podłączona jest "na stole" i program melduje mi "NIE NAWIĄZANO ŁĄCZNOŚCI Z CENTRALĄ" mam podączone płytę panel akumulator i komputer. Co mam robić dalej aby mój system ruszył?

(na wiosnę 2005 :( )

na panelu miga lampka "awaria" a lampka w DLOAD (COM4) świeci ciągle na zielono. :cry:

W celu uruchomienia komunikacji należy:

1. Wybrać numer portu komunikacji w komputerze - z menu Połączenie - Komunikacja - zakładka Port RS-232

2. Połączyć komputer z gniazdem na płycie centrali - gniazdo jest oznaczone opisem SERIAL PORT RS-232

3. Uruchomić komunikację po RS-232 w centrali - w tym celu należy w manipulatorze LDC wprowadzić hasło serwisowe i nacisnąć klawisz * (wejść w menu serwisu), znaleźć w menu pozycję Downloading, wejść w nią (klawiszem > lub #) i uruchomić funkcję Start DWNL-RS. Jeśli zamiast tekstu Start DWNL-RS centrala wyświetli: Koniec DWNL-RS oznacza to, że komunikacja jest już uruchomiona.

Uwaga! Muszą być podłączone oba zasilania.

Oczywiście przeczytanie instrukcji (ze trzy razy :D ) ułatwi programowanie i obsługę systemu :lol:.