thalex 05.10.2004 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Sprawdziłem przed chwilą na innym komputerze z prawdziwym COMem i jest to samo poczekam na forum z godzinkę jeszcze i jak nic to centralkę za telewizor a może jutro zaczynam "przewijanie" 130 stron instrukcji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 05.10.2004 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 ...Czyli dotarliśmy w tym wątku do tego punktu, który opisuje większość amerykańskich poradników rozwiązywania problemów ze sprzętem: primo - przeczytać instrukcję... Miłej lektury, thalexie ! Andrzej (Trach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 05.10.2004 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Fajna ta centralka ale ma troche za grube instrukcję jedna 60 a druga70 stron - przesada. Dzisiaj znowu wyciągnąłem ją zza telewizora; Centrala podłączona jest "na stole" i program melduje mi "NIE NAWIĄZANO ŁĄCZNOŚCI Z CENTRALĄ" mam podączone płytę panel akumulator i komputer. Co mam robić dalej aby mój system ruszył? (na wiosnę 2005 ) na panelu miga lampka "awaria" a lampka w DLOAD (COM4) świeci ciągle na zielono. W celu uruchomienia komunikacji należy: 1. Wybrać numer portu komunikacji w komputerze - z menu Połączenie - Komunikacja - zakładka Port RS-232 2. Połączyć komputer z gniazdem na płycie centrali - gniazdo jest oznaczone opisem SERIAL PORT RS-232 3. Uruchomić komunikację po RS-232 w centrali - w tym celu należy w manipulatorze LDC wprowadzić hasło serwisowe i nacisnąć klawisz * (wejść w menu serwisu), znaleźć w menu pozycję Downloading, wejść w nią (klawiszem > lub #) i uruchomić funkcję Start DWNL-RS. Jeśli zamiast tekstu Start DWNL-RS centrala wyświetli: Koniec DWNL-RS oznacza to, że komunikacja jest już uruchomiona. Uwaga! Muszą być podłączone oba zasilania. Oczywiście przeczytanie instrukcji (ze trzy razy ) ułatwi programowanie i obsługę systemu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 06.10.2004 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Dzięki _ZBYCH_ na Ciebie można liczyć zawsze! Wieczorem wyciągnę znowu zza telewizora centralkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 06.10.2004 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Centralka zagadała, widać wszystko jak na dłoni thalex kłania się _ZBYCH_owi a dodam jeszcze, że to nawet pisze w instrukcji jak to zrobić (tzn to czego wcześniej nie wiedzialem) ale dlaczego tak małymi literami i dopiero pod koniec instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 06.10.2004 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Centralka zagadała, widać wszystko jak na dłoni thalex kłania się _ZBYCH_owi http://www.zbychdom.republika.pl/icon/morda.gif Życzę miłej zabawy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts