lew 76 23.02.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 i właśnie o to chodzi że nie jestem ,bo nie ma takich,piszę o tym co wypracowałem przez lata ,a i tak się mogę mylić ,staram się podpowiedzieć jak bym ja to zrobił i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BCS 23.02.2014 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 nic nie liczyłem. ale wyczytałem na innych stronach że najlepsza grubość styropianu na ocieplenia wynosi 15 cm. tak więc chciałem dokleić następne 10 cm. ale raczej zrobię jak większość z was mówi i zerwę stary i na nowo położę. faktycznie koszty będą trochę wyższe ale nie chcę ryzykować. Jaki mur masz pod styropianem, podejrzewam, że ponad 25, że dom z przed 20-30lat i tam 15cm to nieproporcjonalnie za dużo z głębokimi oknami i niedocieplonym strychem,-podejrzewam??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1987l 24.02.2014 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Dzięki wszystkim za rady i komentarze. bardzo mi pomogliście. postanowiłem jednak że zerwę stary i położę nowy. pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 25.02.2014 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 W sumie rozwiązanie najlepsze - co za tym idzie: nie najtańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gawor5 05.03.2014 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Oczyść stary tynk (zakładam, że jakiś baranek) dzięki fakturze zapewnia dobrą przyczepność, niech chłopaki przelecą ścianę szczotką i wodą i/lub zrobią próbę przyczepności przyklejając jedną płytę i zrywając. Klej na to co masz szkoda pracy i 5cm styro, możesz odbić kawałek tynku z klejem jeżeli nie widać ukłądy płyt by nowa warstwa była położona mijankowo. Termomodernizowane budynki są tak robione, nikt nie zrywa starego ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusznowak976 06.03.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Ja też bym zerwał stary i nałożył nowy :0 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts