Adam626 16.02.2014 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Dom jest już wybudowany, i wychodzi mi że na piętrze będę musiał podwyższyć wylewkę (planowane było 7cm na gotowo) a będe potrzebował zrobić 18cm na gotowo. Czy ktoś praktykował podnoszenie schodów polegające na nadlaniu na każdy stopień o 0,6cm więcej niż na poprzedni? CZyli zaczynam 0,6, 1,2 1,8 2,4 etc. aż ostatni stopień będe musiał nadlać na 11cm. Ma to sens, robił ktoś coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Kniaziuk 16.02.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Robiłem, na szczęście na 3 stopniach. Projektant zapomniał o grubości posadzki. Przygotuj sobie cienką siatkę zbrojeniową, i krótkie szpilki z 8 lub 6 pręta. Wypada dozbroić taką dolewkę i połączyć z gotowymi stopniami. Możesz też kupić gotową zaprawę o wysokiej przyczepności ale to trochę kasy wyjdzie na całe schody i musisz się pilnować, bo każda gotowa zaprawa ma swoją minimalną i maksymalną grubość - także będziesz musiał kupić ze 3-4 rodzaje takiej zaprawy. Ja tam zrobiłem tradycyjnie: szpilki, siatka, zaczyn cementowy i beton - pięć lat już stoi i raczej nie odpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 16.02.2014 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Tzn 3 stopnie zrobiles innej wysokości niz pozotałe, czy całe schody miały tylko 3 stopnie? Pręty wbijales w schody czy poziomo ukladales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Kniaziuk 16.02.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 bieg miał 3 stopnie bo to było na połączeniu stropów różnych budynków a stropy były na innych poziomach. Pręty 8-ki lub 6 wbijać na około 5 cm ze 4 szt. na stopień i na to cienką siatkę, nawet taką na ogrodzenia zagród małych zwierząt. Ja bynajmniej tak zrobiłem i nie było poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 16.02.2014 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 A jak już nadlejesz to możesz obłożyć drzewem i będzie pewniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts