anessa 16.02.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Witam serdecznie! nurtuje mnie takie oto pytanie, czy mogę w taki sposób jak na zdjęciu zrobić 2 ogrody zimowe umieszczone obok siebie bez pozwolenia na budowę?? Interpretując prawo budowlane wydaje mi się, że tak: Pozwolenia na budowę nie wymaga m.in. budowa(art. 29, p.1 ustęp. 2 Prawa Budowlanego): 2) wolno stojących parterowych budynków gospodarczych, wiat i altan oraz przydomowych oranżerii (ogrodów zimowych) o powierzchni zabudowy do 25 m2, przy czym łączna liczba tych obiektów na działce nie może przekraczać dwóch na każde 500 m2 powierzchni działki; <-----i tylko tyle znalazłam co do ustawy. Dom stoi na dużej ponad hektarowej działce. Do oranżerii wchodziło by się przez okno tarasowe większa była by na kwiaty i jakieś mebelki a mniejszą chciałam przeznaczyć na wolierę dla moich 2 papug dlatego chciałabym by było to rozwiązane w taki sposób z oknem rozdzielającym pomieszczenia gdyż papugi w jeden dzień zdziobały by kwiaty chciałabym by woliera była przeszkolona tak by ptaszki mogły spędzać tam zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts