fryrzy 17.02.2014 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Witam. Kupiłem właśnie nowe mieszkanie. W standardzie jest w łazience wetylator helios naścienny. Który jest bardzo duży i nie pozwala mi zrobić sufitu podwieszanego ponieważ musiałbym go do połowy zabudować. A też nie chę go obniżać bo wygląda tragicznie Chcę wymienić wentylator na sufitowy. Wiem że Helios ma zabezpieczenie przeciw pożarowe i średnica rury wentylacyjnej jest 80 mm. Wentylator sufitowy to zwykły pastik i ma średnicę 100 mm. Mój plan to dać redukcję 80/100 do redukcji podłaczyć klapę ppoż i do tego plastikowy wentylator w suficie połaczony rurą spiro lub kanałem plastikowym. Jak myślcie czy takie rozwiązanie jest prawidłowe. Czy przy pierwszej wizycie komiarza jednak sufit będę miusiał rozbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts