arty1 17.02.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Mam pęknięta szybe w drzwiach Centurion model NICEA Pierwsze pytanie czy da się dostać lub dorobić taka szybę ( matowa ma on ok 3cm szerokości i 70cm długości) Druga sprawa czy da się - jeśli tak to w jaki sposób wymienić taka szybę.. Jest ona wstawiona jakby w środek pomiędzy dwie płyty - nie ma żadnej ramki która by ja przytrzymywała. Szyba jest jakby wstawiona w ramę - jedyny pomyśl na wymianę to oderwanie w jakiś sposób całego boku ramy wsuniecie nowej szyby i sklejenie z powrotem ramy??? Czy ktoś już wymieniał takie szyby czy jest to możliwe???(Nowe modele drzwi większość ma tak mocowane szyby i sa one różnych wymiarów - chyba musi być jakiś sposób na wymianę szyby w drzwiach????) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 17.02.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 czy nie szybciej byłoby zadzwonić do sprzedawcy? ewentualnie do producenta z tym pytaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arty1 18.02.2014 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Sprzedawca twierdzi że szyba jest niewymienna...Ale dziwne mi się wydaje że drzwi ze zbita szybka nadają się tylko do wyrzucenia!!!JAk mówią - Polak potrafi a wiec na pewno jest jakiś sposób, tylko czy ktoś go już odkrył..Według mnie można by próbować oderwać cała boczna listwę - wymienić szybkę i skleić ponownie... Kwestia tylko jak trzyma klej i czy nie ma jeszcze jakichś kołków...Inna opcja próbować dostać się do szybki od strony mocowania zawiasów - szybki są wąskie może dałoby się jakoś wyciąć fragment okleiny, nawiercić rowek na wyjecie szyby i potem to jakoś zakleić.. od strony zawiasów nie byłoby tego widać... Ale pytam może ktoś już próbował cos takiego robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 18.02.2014 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Mysle ze lepiej bedzie jak zapytasz w dziale o oknach i drzwiach- tam raczej przesiadują ci co maja z nimi styczność na co dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts