Darekr 19.06.2002 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2002 WitamCzy ktoś otrzymał z tartaku f-rę vat z 7 % podatkiem na więźbę dachową. Jeśli tak to jak zostało to nazwane oraz gdzie można dowiedzieć się o podstawe prawną tak by Urząd Skarbowy tego nie zakwestionował. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 19.06.2002 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2002 lista towarów , dla których obniża się stawkę podatku do wysokości 7% (załącznik nr 3 do Rozporz.min.finansów z 22 marca 2002 w spr. wykonania niektórych przepisów ustawy o podatku od towarów i usług oraz o podatku akcyzowym):I. Towary sprzedawane w kraju3. Drewno iglaste,liściaste i egzotyczne(SWW: 4311,4312,4319).Pozdrawiam Danka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 19.06.2002 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2002 Było już! Przeszukaj w temacie "prawo i pieniądze".Na komplet więźby jest 7% i mam taka fakturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darekr 19.06.2002 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2002 Dziękuje za info. Znalazłem wszystko we wskazanym miejscu.Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.10.2002 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 Mnie drewno na więżbę sprzedali jako drewniana konstrukcja budynku czy coś takiego i był 7% VAT. Mam to już rozliczone z urzędem skarbowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszek 04.10.2002 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 Ja mam podobny problem jak w temacie. Kupiłem więźbe i deski z tartaku w którym twierdzą ze mogą mi wystawić fakture na 7%, nie wiem jak oni to nazwą, ale chcą jeszcze ode mnie pozwolenie na budowę. Czytalem zalącznik 3 (Drewno iglaste,liściaste i egzotyczne) rozporzadzenia z 22.03.2002 i zastanawiam sie co to naprwde oznacza. Mam duze obawy co do tego czy urzad skarbowy uzna ze drewo jako takie jest materiałem budowlanym. Gdyby to było takie proste dlaczego inne tartaki, składy budowlane z tego nie korzystaja i jak się to ma do ustawy o podatku od towarów i usług (zal. 5). Z tego co wiem to 7% VAT-u jest tylko na gotowe elementy domów drewnianych (kanadyjczyków), więżba dachowa dla domów "nie-drewnianych" kiedś była objęta 7% VAT-em ale teraz juz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts