kalio 18.02.2014 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Dobra, jednak dałem się namówić. Zdjęcie nr 1. Koniec podtrzymania, przejście w tryb grzanie (z lampą). Zdjęcie nr 2. Koniec podtrzymania, przejście w tryb grzanie (bez lampy). Zdjęcie nr 3. Tuż przed osiągnięciem zadanej (z lampą). Zdjęcie nr 4. Tuż przed osiągnięciem zadanej (bez lampy). Tryb ręczny, podawanie/przerwa 4/50, nadmuch 39 %. Opał ekogroszek, noname, 27 GJ. Jeszcze nie do końca dobrane parametry, bo właśnie nastąpiła zmiana opału. Palnik Ekoenergia, bez żadnych przeróbek (poza zaspawaniem otworów antyspalinowych), korona oryginalna. Fotka nr3 przesypuje Ci od strony zasobnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 18.02.2014 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Fotka nr3 przesypuje Ci od strony zasobnika Dopiero korekty wprowadzam po zmianie opału. Grunt, że pali się na całym palniku i nie mieli grochu, a o to chyba pytałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 18.02.2014 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 "PARAMETRY PALIWA Paliwo podstawowe: Paliwem podstawowym dla kotła RBR-EKOUNIWERSAL jest węgiel kamienny groszek o granulacji 5÷30 mm, Paliwem zastępczym miał lub węgiel brunatny, ziarna zbóż, suszone pestki, pellety drewniane o średnicy 6÷10mm i długości do 25mm. Granulacja i czystość paliwa jest bardzo ważna z punktu widzenia bezawaryjnej pracy kotła. Stosowanie węgla o innej niż zalecana granulacji, albo zawierającego zanieczyszczenia (np. kawałki drewna lub metalu) może prowadzić do zablokowania mechanizmu podajnika i w konsekwencji bardzo poważnej awarii. Zakłócenia pracy kotła może również powodować zawilgocenie węgla i tworzenie się brył w przypadku przechowywania go w pomieszczeniu o temperaturze ujemnej ". Gdzie napisali że spala miał 28MJ ? Ten miał ma i ponad 30MJ w porywach a o spiekalności już nawet Kobra pisał. Ty jednak zrobisz wszystko żebyś mógł napluć. Ziemi z ogródka wykop i mu nasyp, będzie jeszcze taniej, może spali. No masz racje w ogóle po co tu piszesz - paliwo dla rbr to "*dla węgla o wartości opałowej 26 MJ/kg" dotyczy tylko zużycia paliwa Tylko nie zapomnij napisać dla jakiego paliwa jest moc nominalna. Jak nie napisano jaka kaloryczność to znaczy że każda, Już wiemy jak ty palisz - z ziemią to i może spalanie jest prawdziwe A co do dzieci to nie chciałbyś ich wieczorem spotkać na drodze. Obaj dobrze ponad 190cm wzrostu i pewnie koło setki na wadze. Taki dzieciak butem by Cię przykrył, tylko pewnie ten pyskaty jęzor by wystawał A popiół obejrzę sobie czasem w kuble jak kiepa tam wrzucam robiąc coś na podwórku. Aaa i żeby zaraz nie było że Cię straszę, tak żebyś miał trochę wyobrażenie o dzieciach Twoje dzieci widziałem i wydaje mi się do do 190 to jeszcze trochę muszą zjeść do 100kg to mają bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 18.02.2014 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Dopiero korekty wprowadzam po zmianie opału. Grunt, że pali się na całym palniku i nie mieli grochu, a o to chyba pytałeś No ja właśnie nie mogę uzyskać spalania na całej pow. palnika, jak będziesz miał kocioł wygaszony zobacz co jest na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 18.02.2014 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Kurcze siedzę przed monitorem i pilnie wyszukuje informacji, ooch jeest przed chwilą znalazłem. Wydaje mi się, że to jakiś znajomy tekst : Węgiel gazowy Typ 33 Węgiel średnio spiekający, o zdolności spiekania RI powyżej 40 do 55, może być stosowany tylko w kotłach z palnikami retortowymi nowej generacji. Tu jest problem, bo KWK "Marcel" http://www.kwsa.pl/o_firmie/oddzialy/Oddzia%C5%82+KWK+%22Marcel%22 nie chwali się na swoich stronach tym parametrem węgla. Podejrzewam, że publikują tylko te parametry jakie im są wygodne. Pełne parametry węgla zapewne na życzenie kupującego, dosyłają po zakupie opału, z adnotacją "tylko do użytku kupującego". ps. Ja tam wolę zamiast wartości spiekalności węgla wg Rogi (RI), wskaźnik wolnego wydymania (SI). Andrzej już raz pisałem koledze Kalio, że jego palnik widocznie tego tekstu nie czytał i nie wie, że ma ten miał spalić. Obawiam się, że wszystkie inne palniki są w podobnej sytuacji. A wartość RI dla Marcela i wszystkich innych węgli KW SA podaje w cennikach. Wchodzisz na stronkę KW SA, otwierasz Jak i gdzie kupić węgiel, wybierasz Kupuję w kopalni, wybierasz kopalnię - i masz podstawowe parametry: wartość opałową, uziarnienie, popiół, siarkę i spiekalność. Może Kalio następny opał sobie kup na Bielszowicach. A potem spróbuj czegoś z JSW - dopiero będziesz miał jazdy. Może Budryk albo Pniówek Ci przypasuje. Rozsądku trochę, panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 18.02.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 No ja właśnie nie mogę uzyskać spalania na całej pow. palnika, jak będziesz miał kocioł wygaszony zobacz co jest na końcu. Właśnie ostatnio jak zaklejałem te otwory antyspalinowe, to się przyjrzałem dokładnie. Przed ponownym rozpaleniem ślimak pracował ładnych parę minut bez przerwy żeby opał podać i mielenia nie zaobserwowałem, to co w zasobniku, to na palniku. A jaki masz ten przeciwzwój ? Taki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 18.02.2014 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Właśnie ostatnio jak zaklejałem te otwory antyspalinowe, to się przyjrzałem dokładnie. Przed ponownym rozpaleniem ślimak pracował ładnych parę minut bez przerwy żeby opał podać i mielenia nie zaobserwowałem, to co w zasobniku, to na palniku. A jaki masz ten przeciwzwój ? Taki ? mój jest połączony przeciw zwój z głównym ślimakiem, na Twoje fotce wygład jak by u ciebie połączenia nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 18.02.2014 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 ,,,, A wartość RI dla Marcela i wszystkich innych węgli KW SA podaje w cennikach. Wchodzisz na stronkę KW SA, otwierasz Jak i gdzie kupić węgiel, wybierasz Kupuję w kopalni, wybierasz kopalnię - i masz podstawowe parametry: wartość opałową, uziarnienie, popiół, siarkę i spiekalność. ,,,, Dziękuje. Zapewne niejednemu się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 18.02.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Kalio ślimak w małej eko wygląda tak z 3stron:http://imageshack.com/a/img534/552/nowaeko153.jpghttp://imageshack.com/a/img842/2887/nowaeko152.jpghttp://imageshack.com/a/img823/2156/nowaeko15.jpg zmień opał, dokup czegoś innego do wymieszania..... są na rynku miały kwalifikowane, takie, które powinny się spalać, jak będą uczciwie sprzedane to Eko-Fins oraz Rokita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 18.02.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Jak nie napisano jaka kaloryczność to znaczy że każda, Twoje dzieci widziałem i wydaje mi się do do 190 to jeszcze trochę muszą zjeść do 100kg to mają bliżej. No to jak chcesz być jak zwykle najmądrzejszy a widać że jest zupełnie odwrotnie to kuj sobie te gluty, możesz spróbować jaszcze tych co Kobra zaproponował Będziesz miał okazję znowu jakieś fotki wstawić i napisać kilka debilizmów. Widzę że nawet NK odwiedziłeś, no wiesz lata lecą, to była jeszcze chyba podstawówka, z 7 czy 8 lat temu. Niektórym czas dobrze robi, niektórzy są coraz bardziej upierdliwi. Pisałeś do mnie dawno temu zapytania o kocioł, wybrałeś innego sprzedawce to pyskuj sobie do niego niech odpowiada na to co Cię interesuje a nie mi tu płaczesz do ramienia i zaczepek szukasz. Jeszcze się taki nie urodził żeby zaprojektował kocioł który by Ci odpowiadał. Wejdź w gaz albo co innego niech oni z Tobą się męczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 18.02.2014 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 No to jak chcesz być jak zwykle najmądrzejszy a widać że jest zupełnie odwrotnie to kuj sobie te gluty, możesz spróbować jaszcze tych co Kobra zaproponował Będziesz miał okazję znowu jakieś fotki wstawić i napisać kilka debilizmów. Widzę że nawet NK odwiedziłeś, no wiesz lata lecą, to była jeszcze chyba podstawówka, z 7 czy 8 lat temu. Niektórym czas dobrze robi, niektórzy są coraz bardziej upierdliwi. Pisałeś do mnie dawno temu zapytania o kocioł, wybrałeś innego sprzedawce to pyskuj sobie do niego niech odpowiada na to co Cię interesuje a nie mi tu płaczesz do ramienia i zaczepek szukasz. Jeszcze się taki nie urodził żeby zaprojektował kocioł który by Ci odpowiadał. Wejdź w gaz albo co innego niech oni z Tobą się męczą. Zamiast bić piane wez przykład z Jareckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 18.02.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Zamiast bić piane wez przykład z Jareckiego. Z Tobą inaczej nie można. Poczytaj Jareckiego, Kobrę, Bobasa może Ci się polepszy. Mnie nie musisz czytać, narzędzia forum to umożliwiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 26.02.2014 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 (edytowane) Widzę że coraz więcej osób dostrzegło to czego sprzedawca karoka- nie widzi, bo karoka, przecież karoka kotła nie dogląda, Próbowałem zaklejać otwory w koronie niestety nie udało mi się osiągnąć satysfakcjonującego rezultatu. Edytowane 26 Lutego 2014 przez kalio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 26.02.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Widzę że coraz więcej osób dostrzegło to czego sprzedawca karoka- nie widzi bo karoka przecież karoka kotła nie dogląda, Pomyśl nad składnią bo już Ci się z tej wściekłości do mnie mózg lasuje powolutku. A co ja Ci sprzedałem ? Ba chciałem nawet kupić od Ciebie a nie coś Ci sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 26.02.2014 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Pomyśl nad składnią bo już Ci się z tej wściekłości do mnie mózg lasuje powolutku. A co ja Ci sprzedałem ? Ba chciałem nawet kupić od Ciebie a nie coś Ci sprzedać. Wiesz mi się ma co lasować. Ale naprowadzę Cie - tylko uważaj to takie trudne słowo ANAFORA. Odnośnie odkupienia to zapytam ponownie pokazujesz komuś FV zakupu ??? Podałem Ci cenę taka jak na twojej www - nie pasi to sio. A że był bym stratny to wiesz to już mój problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 26.02.2014 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Nie chce mi się z Tobą gadać bo i o czym.Masz swojego sprzedawcę płacz do niego a nie czepiasz się mnie o wszystko, niech Ci on pokaże fakturę i miej pretensje do niego nie do mnie.Czy Ty jakiś chory jesteś, czy niepełnosprytny ?Kupiłeś gdzie chciałeś do mnie się przyczepiłeś jak rzep do du..y.Kup sobie telewizor w jednym sklepie a łaź do drugiego w drugim końcu polski i marudź jak mi tutaj to Cię kopną w du..ę i pogonią w diabły.A następnym razem to już gaz sobie załóż żebyś następnemu krwi nie psuł, kocioł na węgiel choć to taki prymityw jak Tu pisałeś niestety nie jest Ci pisany, jednak to za trudne urządzenie dla Ciebie, weź coś prostszego i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 26.02.2014 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Kalio, przepraszam Cię, że się wtrącam, ale głupoty straszne piszesz. Szkoda mi nawet baterii telefonu żeby to dogłębniej opisać. Jesteś troll i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 26.02.2014 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Kalio, przepraszam Cię, że się wtrącam, ale głupoty straszne piszesz. Szkoda mi nawet baterii telefonu żeby to dogłębniej opisać. Jesteś troll i tyle. Czy znasz kontekst słowa troll ?? Bo jeśli o trolu forumowym mowa to kto inny na tym temacie robi za trola. Tak Jak również ty nie napisałeś nic co by wniosło coś do tematu, Nie marnuj lepiej prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 26.02.2014 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Nie chce mi się z Tobą gadać bo i o czym. Masz swojego sprzedawcę płacz do niego a nie czepiasz się mnie o wszystko, niech Ci on pokaże fakturę i miej pretensje do niego nie do mnie. Czy Ty jakiś chory jesteś, czy niepełnosprytny ? Kupiłeś gdzie chciałeś do mnie się przyczepiłeś jak rzep do du..y. Kup sobie telewizor w jednym sklepie a łaź do drugiego w drugim końcu polski i marudź jak mi tutaj to Cię kopną w du..ę i pogonią w diabły. A następnym razem to już gaz sobie załóż żebyś następnemu krwi nie psuł, kocioł na węgiel choć to taki prymityw jak Tu pisałeś niestety nie jest Ci pisany, jednak to za trudne urządzenie dla Ciebie, weź coś prostszego i życzę powodzenia. Po pierwsze to Ty piszesz na moim temacie i Ty nie masz nic ciekawego do powiedzenia. Przynajmniej nic takiego nie wniosłeś do tego tematu. Jak chcesz pomagać to pomaga jak chcesz trolować jak to kolega Pawko napisał to troluj se gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 26.02.2014 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 (edytowane) Koleszko wiem co to jest trollowanie i Ty uprawiasz trolling z rozmachem. Odnośnie odkupienia to zapytam ponownie pokazujesz komuś FV zakupu ??? Facet chciał od Ciebie odkupić kocioł (choć nie od niego kupowałeś) to robiłeś wielką tajemnicę z faktury. Nazwisko ew. adres zamieszkania mogłeś zasłonić, skoro trząsłeś portkami. Trzeba być kompletnym idiotą żeby urządzać napierdalanke na kocioł, karoke (poraz kolejny podkreślam kotła Ci nie sprzedał, ale wyciągnął do Ciebie rękę) i nie chcieć zwrotu za niego kasy skoro taka możliwość się pojawiła ? Nie rozumiem tego. Jak coś mi się nie podoba, to tego nie używam proste. A tu miałeś okazję dostać zwrot kasy i kupić coś innego. Od tamtej pory trollujesz. Podałem Ci cenę taka jak na twojej www - nie pasi to sio. A że był bym stratny to wiesz to już mój problem. Może miał Ci dać więcej kasy niż Ty sam zapłaciłeś za kocioł ? Chcesz być mądrzejszy niż ustawa przewiduje. Chciał Ci człowiek ulżyć w cierpieniu choć nie musiał. Tylko właśnie takie polaczki nie umieją tego docenić ponieważ wolą trollować. Bez odbioru. Edytowane 26 Lutego 2014 przez pawko_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts