Salah 17.02.2014 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Witam Zwracam się do was z prośbą o pomoc w zakresie: - jaką firmę polecacie do instalacji POMPY CIEPŁA [ wykonawca ]- jakiej marki poszczególne elementy POMPY CIEPŁA [ producent ] Z własnego doświadczenia kogo polecacie : WYKONAWCA - rzetelny, nie oszukuje, jesteście zadowoleni z pracy jaką u was wykonał, ma wiedzę itpPRODUCENT - długość gwarancji, mała awaryjność, duża sprawność urządzeń itp instalacja w moim wypadku to Wieluń województwo łódzkie. Pompa ciepła gruntowa pionowa. ZA POMOC BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNY ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tgrzebien 19.02.2014 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Mam podobny problem, tylko szukam firmy z mazowieckiego gm. Jabłonna k. Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rotan 19.02.2014 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Witam Zwracam się do was z prośbą o pomoc w zakresie: - jaką firmę polecacie do instalacji POMPY CIEPŁA [ wykonawca ] - jakiej marki poszczególne elementy POMPY CIEPŁA [ producent ] Z własnego doświadczenia kogo polecacie : WYKONAWCA - rzetelny, nie oszukuje, jesteście zadowoleni z pracy jaką u was wykonał, ma wiedzę itp PRODUCENT - długość gwarancji, mała awaryjność, duża sprawność urządzeń itp instalacja w moim wypadku to Wieluń województwo łódzkie. Pompa ciepła gruntowa pionowa. ZA POMOC BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNY ! Mam podobny problem, tylko szukam firmy z mazowieckiego gm. Jabłonna k. Warszawy U mnie montował "ten o którym pisać nie wolno"- oszust i krętacz. Sledzę ten temat od początku (2009r). Jak dla mnie, instalator powinien znać się na chłodnictwie. Wyjdzie na to że naganiam,, ale nie mam żadnego interesu w tym. Jedyny instalator na tym forum który przychodzi mi do głowy to Wihajster. Nie dość że projektuje i buduje własne pompy to jeszcze sam robi odwierty. Na moje oko On się na tym zna. Poza tym nie zaczynajcie od tyłu. Najpierw OZC, a później rozmowy z firmami. Proste szacowanie przez firmę wielkości pompy do budynku już wam może powiedzieć wiele o fachowości instalatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 19.02.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 co ma OZC do wyboru firmy, ktora bedzie robila instalacje? Jak dla mnie niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rotan 19.02.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 co ma OZC do wyboru firmy, ktora bedzie robila instalacje? Jak dla mnie niewiele. Powtórzę: Proste szacowanie przez firmę wielkości pompy do budynku już wam może powiedzieć wiele o fachowości instalatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 19.02.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Powtórzę: Proste szacowanie przez firmę wielkości pompy do budynku już wam może powiedzieć wiele o fachowości instalatora. no to muszę wystosować petycję do producentów pomp a raczej sprężarek aby produkowali typoszeregi tak co 500W aby idealnie dopasować do każdego ozc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rotan 19.02.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Nie czytałeś jaki ludzie dostaja w ofertach roztrzał mocy pomp. jak różne wielkości DZ ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 19.02.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Gdyż ponieważ rożnie można pompę dobrać np. 90% ozc (gruntowa) albo przewymiarować jak ktoś chce zainwestować w c.o. i mieć oszczędności z tytułu prądu w 2 taryfachZobacz sobie dane w mojej stopce policz ile na śląsku jest obliczeniowego -20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 19.02.2014 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 U mnie montował "ten o którym pisać nie wolno"- oszust i krętacz. Z jakim wynikiem, jesli wolno zapytac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 19.02.2014 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Zobacz sobie dane w mojej stopce policz ile na śląsku jest obliczeniowego -20 Wiedzialem, ze nie wytrzymasz z "reklama" PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 19.02.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Wiedzialem, ze nie wytrzymasz z "reklama" PW. psychoza - gdzie jest mowa o pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 19.02.2014 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Powtórzę: Proste szacowanie przez firmę wielkości pompy do budynku już wam może powiedzieć wiele o fachowości instalatora. To ja też powtórzę: co to ma do rzeczy? Kolega chce, aby mu polecono firmę, jak będzie wiedział gdzie się zgłosić to poda co trzeba. wiec nie powtarzaj tylko przeczytaj czego oczekuje autor. Wg ciebie mając OZC masz gwarancję, że firmy będą godne polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 19.02.2014 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 psychoza - gdzie jest mowa o pw Dobra, dobra. Skoro tam malo obiczeniowego -20, a wogole bardzo cieplo to po co gruntowa.... itd. Przeciez po to masz te dane w stopce. Czyz nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 19.02.2014 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 (edytowane) . Edytowane 20 Lutego 2014 przez wihajster usunięcie "śmietnika" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 20.02.2014 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Proszę aby nie schodzić z tematu i nie pisać wypowiedzi nic nie wnoszących do niego ! bo robi się śmietnik DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.02.2014 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Proszę aby nie schodzić z tematu i nie pisać wypowiedzi nic nie wnoszących do niego ! bo robi się śmietnik DZIĘKUJĘ Przeciez wlasnie Ci "ochronilem" przed gosciem, ktory chcial Ci w nastepnym poscie pompe PW pociskac. Dziekowac nie musisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 20.02.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) A teraz będziesz miał "pociśnięty" wynalazek ze Strzegomia z cop 3,6 ) ale żeby mieć ten cop to jeszcze 20k zł na odwiert Edytowane 20 Lutego 2014 przez mkm silesia literówka - słownik telefonu płata figle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 20.02.2014 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Przeciez wlasnie Ci "ochronilem" przed gosciem, ktory chcial Ci w nastepnym poscie pompe PW pociskac. Dziekowac nie musisz. Parafrazując tekst Dezertera a kto nas ochroni przed milicją. Nie wiedziałem że marketing szeptany obejmuje też usługi ochroniarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.02.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Parafrazując tekst Dezertera a kto nas ochroni przed milicją. Nie wiedziałem że marketing szeptany obejmuje też usługi ochroniarskie Nie wiem co obejmuje, ale Ty jako specjalista w tej dziedzinie mozesz smialo zrobic mi wyklad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 20.02.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 ja jestem tylko instalatorem marketing szeptany to twoja domena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts