Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Metalowe słupki ogrodzenia w ziemi

Recommended Posts

Ten środek do konserwacji podwozia też może być. Najważniejsze że ma bitumy czyli w uproszczonym języku "smołę".

Byłem w sklepie i chciałem kupić izohan gr , ale po rozmowie z sprzedawcę to już nie wiem. powiedział , że szkoda mojej roboty bo to nic nie da. To nie jest do tego

Wiesz, wiele razy byłem w sklepach budowlanych i coraz częściej się przekonuje, że ci doradcy to niby pozjadali wszystkie rozumy a tak na prawdę wiedzą tylko tyle ile jest napisane na opakowaniu przez producenta. Jak próbuje wejść z nimi w rozmowę z głębszym problemem to zawsze się kończy ich wiedza.

Dla mnie są to tylko ludzie po to aby powiedzieć co gdzie leży na jakiej półce albo podpowiedzieć "blondynce" co ma kupić.

Nie mówię że każdy doradca z hipermarketu taki jest ale zdecydowana większość raczej pasuje do tego schematu.

Możeszto zabezpieczyć masą uszczelniającą z firmy BOLL. Nakładana pędzlem, ma stale elastyczną konsystencję. Przed tym jednak najlepiej jest wyczyścić słupki aż do czystej stali, zabezpieczyć podkładem antykorozyjnym i dopiero na to masa uszczelniająca. Swoją drogą...rozważałeś wymianę słupków na ocynkowane? Problem rdzy po paru latach wróci na 100%, w przypadku ocynku masz spokój na długie lata. Może i drożej ale na pewno z biegiem lat zobaczysz że było warto.

abizol i izochan są bardzo gęste i do malowania potrzebował będziesz twardej szczotki albo rozcieńczysz rozpuszczalnikiem i pomalujesz pędzlem.Jeśli interesują cię różnice to jest coś takiego jak karta techniczna gdzie znajdziesz skład . Bazą jest asfalt i rozpuszczalnik organiczny .

• 3 weeks później...
  • 3 years później...

Odgrzeje temat bo dopiero za to się biore. Na fakturze słupki ocynkowane a pp 5 latach masakra. To co jest na powietrzu też wygląda podobnie

Papierem ściernym czyszczę, potem podklad antykorozyjny taki z narysowanym statkiem a na to pewnie farba chlorokauczukowa,dobrze robię?

Słupki są ok 20cm w zimie, czy zalać dołek co na zdjęciu cementem czy w zimie rozsadzi a jeżeli nie to i tak nic to nie da? Planuję tak jak pisano wcześniej pomalować to co w ziemi lub lepikiem na zimno lub jakąś masa asfaltową, konserwacja do podwozia aut. Bardziej pasuje mi opcja z malowaniem niż zalewanie.

https://zapodaj.net/3804ab3107d2c.jpg.html

nie wiem jaki ocynk ale tak jest na fakturze.

czyli pomalować słupki podkładem antykorozyjnym np tak zwaną farbą okrętową , na to farba chlorokauczukowa. Słupki w ziemi wymarzę lepikiem na zimno.

Wewnątrz zalać cementem ? czy to dobry pomysł ?

Aby go wlać będzie musiał mieć bardzo rzadką konsystencję i dużo wody. Potem nie będzie bardziej rdzewieć lub pękać ?