rustin 27.03.2014 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 W erze internetu wszystko można zamówić A ten izohan to też taka smoła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Kniaziuk 27.03.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Ten środek do konserwacji podwozia też może być. Najważniejsze że ma bitumy czyli w uproszczonym języku "smołę". Byłem w sklepie i chciałem kupić izohan gr , ale po rozmowie z sprzedawcę to już nie wiem. powiedział , że szkoda mojej roboty bo to nic nie da. To nie jest do tego Wiesz, wiele razy byłem w sklepach budowlanych i coraz częściej się przekonuje, że ci doradcy to niby pozjadali wszystkie rozumy a tak na prawdę wiedzą tylko tyle ile jest napisane na opakowaniu przez producenta. Jak próbuje wejść z nimi w rozmowę z głębszym problemem to zawsze się kończy ich wiedza. Dla mnie są to tylko ludzie po to aby powiedzieć co gdzie leży na jakiej półce albo podpowiedzieć "blondynce" co ma kupić. Nie mówię że każdy doradca z hipermarketu taki jest ale zdecydowana większość raczej pasuje do tego schematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 28.03.2014 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Piotr Kniaziuk ten izohan ma taką samą konsystencję jak konserwacja samochodowa?według Ciebie co lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 28.03.2014 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Możeszto zabezpieczyć masą uszczelniającą z firmy BOLL. Nakładana pędzlem, ma stale elastyczną konsystencję. Przed tym jednak najlepiej jest wyczyścić słupki aż do czystej stali, zabezpieczyć podkładem antykorozyjnym i dopiero na to masa uszczelniająca. Swoją drogą...rozważałeś wymianę słupków na ocynkowane? Problem rdzy po paru latach wróci na 100%, w przypadku ocynku masz spokój na długie lata. Może i drożej ale na pewno z biegiem lat zobaczysz że było warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 28.03.2014 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Pisałem wcześniej , słupki są pomalowane i one jak i siatka jest w ocynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 28.03.2014 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 To nie wiem po co je zabezpieczać jakoś nadzwyczajnie skoro sa ocynkowane. Pomaluj je tą masa uszczelniającą i tyle. Będzie służyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 28.03.2014 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 powiedzcie jeszcze czy ten izohan ma taka samą konsystencje jak bitgum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 30.03.2014 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Ponawiam pytanie. Jaka jest różnica między izohanem gr a taką konserwacją do auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gti11 30.03.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 http://www.uszczelniacze.com/masy-bitumiczne/masa-bitumiczna-na-konstrukcji-stalowej albo Alubit + rozpuszczalnik , bo tego rodzaje mas są bardziej pod pace stalowe niż pędzel . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 30.03.2014 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 gti11 a jest jakaś różnica miedzy tymi środkami a zwykłymi do konserwacji auta? czyli proponujesz ten środek abizol, czy trzeba tak jak tam dawać abizol R i abizol P czy można sam abizol R ? Lub alubit , ale co + rozpuszczalnik bo nie czaję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gti11 30.03.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 abizol i izochan są bardzo gęste i do malowania potrzebował będziesz twardej szczotki albo rozcieńczysz rozpuszczalnikiem i pomalujesz pędzlem.Jeśli interesują cię różnice to jest coś takiego jak karta techniczna gdzie znajdziesz skład . Bazą jest asfalt i rozpuszczalnik organiczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 15.04.2014 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Piotr Kniaziuk napisałeś , że dysperbit jest zły bo może być rozpuszczany przez wodę. A tutaj w zastosowaniach jest napisane do konserwacji metalihttp://www.icmarket.pl/izolacja-jarocin-dysperbit-p-13948.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 01.09.2017 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2017 Odgrzeje temat bo dopiero za to się biore. Na fakturze słupki ocynkowane a pp 5 latach masakra. To co jest na powietrzu też wygląda podobnie Papierem ściernym czyszczę, potem podklad antykorozyjny taki z narysowanym statkiem a na to pewnie farba chlorokauczukowa,dobrze robię? Słupki są ok 20cm w zimie, czy zalać dołek co na zdjęciu cementem czy w zimie rozsadzi a jeżeli nie to i tak nic to nie da? Planuję tak jak pisano wcześniej pomalować to co w ziemi lub lepikiem na zimno lub jakąś masa asfaltową, konserwacja do podwozia aut. Bardziej pasuje mi opcja z malowaniem niż zalewanie. https://zapodaj.net/3804ab3107d2c.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 02.09.2017 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Ocynk tworzy powłokę niestabilna im grubszy tym na dłużej starcza, stal ulega utlenianiu ocynk (cynk) "rozpływa" się po odkrytej stali i z czasem wogóle znika...taka jest chemia w tym wypadku i tego nikt nie przeskoczy.najlepiej pomaluj antykorozyjnie i zalej betonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 02.09.2017 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Ocynk ocynkowi nie równy. Może miałeś ocynk galwaniczny? bo ogniówka raczej jest trwalsza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 04.09.2017 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 nie wiem jaki ocynk ale tak jest na fakturze.czyli pomalować słupki podkładem antykorozyjnym np tak zwaną farbą okrętową , na to farba chlorokauczukowa. Słupki w ziemi wymarzę lepikiem na zimno.Wewnątrz zalać cementem ? czy to dobry pomysł ?Aby go wlać będzie musiał mieć bardzo rzadką konsystencję i dużo wody. Potem nie będzie bardziej rdzewieć lub pękać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts