patrykq 18.02.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Witajcie, jestem na etapie uzbrajania kotłowni i w związku z tym mam kilka pytań do bardziej doświadczonych . Instalatora mam umòwionego lecz chcialbym poznać opinie domownikòw.Przejdę do sedna:- ogrzewanie podłogowe, całość, tj. parter, poddasze, garaż- zastosowane 3 rozdzielacze z przepływkami i wkładkami termostatycznymi odpowiednio 7, 6 i 4 sekcje- piec kondensat Vaillant ecoTec plus 146/5-5 14,9 kw- zbiornik cwu 120 L- regulator pogodowy calorMatic 470- pow. domu 110m2 plus garaż 25 m2Wiem, ze powinienem zastosować czujnik temp. na zasobniku cwu (nr katalogowy ??). Co dalej ?? Orientowalem się i wychodzi na to, że na 1 pompie z pieca będzie działać. Zakładam, że temp. Na wyjściu pieca będzie ok. 40 st.C i trzeba to jeszcze odpowiednio rozdysponować.Na górze miałby być dodatkowy termostat, który przy grzaniu DGP z kominka poprzez calorMatic 470 przymykałby zawór przed rozdzielaczem obniżając przepływ a co za tym idzie temp. zasilania.Co potrzebuję do tego aby to spiąć razem ? Chodzi mi o zawory, pompy? Czy za bardzo nie kombinuję?Proszę o wszelkie sugestie i pomocne rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts