alex.elco 18.02.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Witam mam do Was pytanie. Wynajmuje lokal z rampą o powierzchni 120m2 i wysokości w szczycie 7m. Sciany są z cegły myślę że ok 50cm grubości. Na podłodze 30m2 kafeli a reszta to jakieś tragiczne panele które są ułozone na wylewce/betonie. Ściany nie są docieplone ani od zewnątrz ani od wewnąrz. Na jesieni zamierzam z tyłu od zewnątrz wszystko ocieplić. Dach również bedzie ocieplony. Jekieś 8 kaloryferów jest z podłączeniem/piecem u sąsiada. Mogę albo kupić piec dwufunkcyjny i dodać jeszcze z 5 osobnych grzejników albo zrobić ogrzewanie podłogowe które wyjdzie chyba drożej. Mogę też wstawić kominek ale przychodzenie do pracy i rozpalanie kominka co dzień mi się nie widzi. Czy ktoś może mi podpowiedziec jak to zrobić najefektywniej dla kieszeni Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts