Dotti 19.05.2004 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 WitamCzy ktoś zna przybliżony koszt 1 m2 w Białymstoku i okolicach??Z góry dziękiDT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 20.05.2004 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Może byś napisał czego, działki, domu, mieszkania itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dotti 20.05.2004 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Chodzi mi o 1 m2 stanu surowego otwartego materiały + robocizna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 22.05.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 U mnie wyjdzie ok 700/m2 ściana 3W z Lewkowa z wełną wewnątrz, ale ceny za jakie kupowałem materialy są z grudnia i stycznia. Sama stal jest o 9 tys na mój dom droższa. Poza tym drewno to tylko koszt traku, impregnacji i transportu, bo mam własny las. Ekipa też nie najdroższa, ale sprawdzona, jak będziesz chciał to dam namiary (szef nie toleruje alkoholu na budowie, skakania z budowy na budowę, i jest bardzo konkretnym i znającym się na robocie gościem - wiele rzeczy sprawdzałem na forum czy dobrze mówi i o dziwo zawsze miał rację, jego propozycje co do pewnych rozwiązań były takie aby było dobrze i taniej dla inwestora, Fakt gościu jest wykształcony.) Jak jakieś pytania to służę pomocą możesz nawet na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dotti 22.05.2004 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 Dobra cena mimo iż teraz trzeba dodać średnio 15-20 %Czy Lewkowo jest aż takie dobre?? Wszyscy polecają porotherm... mówią że ściany lepiej z tego oddychają i nie ma zagrożenia wilgoci..no i szybciej się buduje.....nie wiem na co się zdecydować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 22.05.2004 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 Dobra cena mimo iż teraz trzeba dodać średnio 15-20 % Czy Lewkowo jest aż takie dobre?? Wszyscy polecają porotherm... mówią że ściany lepiej z tego oddychają i nie ma zagrożenia wilgoci..no i szybciej się buduje.....nie wiem na co się zdecydować... Dotti porotherm też przerabiałem i jednak w końcu zdecydowałem sie na Lewkowo mimo, że było droższe. Głównie chodzi o to że jest bardziej wytrzymałe i nie chciałem robić już grubszej ściany niż mam zaprojektowaną (U-220+13cm wełna + 2cm pustka + 9cm DZ-220). Gdybym zastosował porotherm 25cm to wspólczynnik przenikania ciepła miałbym taki sam jak w U, a wynika to z ułożenia szczelin w cegle, a tak mam mocniejszą ścianę i nie będę się martwił jak coś zawiesić itp. A dlaczego ściany mają lepiej oddychać z porothermu. A jeśli chodzi o wilgoć to takie samo masz zagrożenie w przypadku jednego i drugiego materiału. Fakt że szybciej się muruje, ale ja w tym roku mam zamiar postawić stan surowy i nakryć, a dopiero wiosną ruszyć z kopyta. Ja jednak postawilem na sprawdzoną i starą technologię, tak samo nie będę dawał folii na dach tylko pełne deskowanie i papa, a na to Brass. Okna też drewniane, podłogi też na dole parkiet dębowy, na górze mozaika jesinowa (wiem na 100% co będzie bo już kupione). Chyba jestem starej daty co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 22.05.2004 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 Dobra cena mimo iż teraz trzeba dodać średnio 15-20 % Czy Lewkowo jest aż takie dobre?? Wszyscy polecają porotherm... mówią że ściany lepiej z tego oddychają i nie ma zagrożenia wilgoci..no i szybciej się buduje.....nie wiem na co się zdecydować... Dotti porotherm też przerabiałem i jednak w końcu zdecydowałem sie na Lewkowo mimo, że było droższe. Głównie chodzi o to że jest bardziej wytrzymałe i nie chciałem robić już grubszej ściany niż mam zaprojektowaną (U-220+13cm wełna + 2cm pustka + 9cm DZ-220). Gdybym zastosował porotherm 25cm to wspólczynnik przenikania ciepła miałbym taki sam jak w U, a wynika to z ułożenia szczelin w cegle, a tak mam mocniejszą ścianę i nie będę się martwił jak coś zawiesić itp. A dlaczego ściany mają lepiej oddychać z porothermu. A jeśli chodzi o wilgoć to takie samo masz zagrożenie w przypadku jednego i drugiego materiału. Fakt że szybciej się muruje, ale ja w tym roku mam zamiar postawić stan surowy i nakryć, a dopiero wiosną ruszyć z kopyta. Ja jednak postawilem na sprawdzoną i starą technologię, tak samo nie będę dawał folii na dach tylko pełne deskowanie i papa, a na to Brass. Okna też drewniane, podłogi też na dole parkiet dębowy, na górze mozaika jesinowa (wiem na 100% co będzie bo już kupione). Chyba jestem starej daty co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 23.05.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 Wszystko zależy jaki budynek,jakie fundamenty,jakie stropy,schody.Jest wiele czynników składajacych się na koszt.Aby wycenić,należy widziec projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trinquility 01.06.2004 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Za dom 230m2 ściana 3warstwy z siporeksu 19 tys. z więźbą, pełne deskowanie z papą 2000, dachówka z obróbkami 7500. Tynkowanie i posadzki 8zł/m2. Wszystko ceny robocizny. Czy to drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winner 03.06.2004 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 U mnie 170m2 stan surowy z dachowka, rynnami, sciana jednowarstwowa porotherm 95tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts