finlandia 11.05.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 ... Może wreszcie skończyłyby się bezsensowne przepychanki o szczelność połączeń okien z murem, gdy w tym samym czasie ściany konstrukcyjne przypominają ser szwajcarski. Dotknąłeś sedna sprawy. Zarzucacie mi opór przed nowościami, ale ja właśnie to zawsze pokazuję klientom. Co z tego jak zakleję okolice okna, jak obok folii widzę świat przez szczeliny między niby szczelnie klejonymi bloczkami. Nie potrafię wtedy zamilczeć lub jeszcze gorzej - chwalić klienta jaki to będzie miał cieplutki dom.. i to sprawia że czasem widzę bezsens.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.05.2015 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 generalnie zgadzam się z wamiale żeby być uczciwym nie możemy mówić że pustak i zaprawa odpowiada za szczelność budynku.ściana w stanie surowym-otwartym nie musi być szczelnazgadzam się z Karolkiem że to uzyskuje się przez tynki , ocieplenie tak przy okazji klejenie po całości to nie nadrabianie braków , tylko zalecana technologia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 11.05.2015 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Malux i dobra farba by się zdała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.05.2015 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 także zgadza sięale na etapie kleju i tynków załatwiamy tematTomek ale to wszystko i tak załatwia potem robota wichajstra na Twojej budowienie będę się znęcał nad TobĄ BO sam przeginałem z grubością izolacji ale u ciebie mowo da na moje chłopskie oko 1/4 oszczędności Macieja który będzie jechał na gazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekr 01.02.2016 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 (edytowane) Na początku wątku przewija się cena montażu w systemie Mowo 170-180 zł za metr. Ja wstępnie wyceniałem teraz okna i wspominałem o Mowo lub konsolach. Wycenę z pierwszego miejsca dostałem na maila z informacją że cena jest z montażem w systemie Movo, patrze ceny ... pomylili się pojechałem do sklepu upewnić sie i nie pomyłka, poprosiłem aby mi to szczegółowo rozbili ile koszt okien ile montażu, mają podesłać na maila. Drugi sklep, wycena okien, pytam o montaż w systemie Mowo - cena 80 zl za metr. Dopytuje o szczegóły i pani mi pokazuje komponenty, kantówki, tasmy itp i jeszcze tłumaczy że oni tylko na Ilbrucku robią dlatego to tak drogo kosztuje, a ja na to że nie spodziewałem się tak niskiej ceny. Czy tak ceny tego systemu poszły w dół, bo wynika, że teraz ok 100 zł mniej za metr trzeba zapłacić niż 2 lata temu. Edytowane 2 Lutego 2016 przez sylwekr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 01.02.2016 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Hmmm... zapytaj się o ich realizację 80 zeta to realnie za mało - ale co tam, oni kalkulują Podaj namiary, chętnie zrobię z nich podwykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekr 02.02.2016 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 (edytowane) Jak zdecyduję się to zapytam o realizacje, a nawet pewnie szybciej będę mógł obejrzeć bo znajomy tam będzie wcześniej kupował okna.Namiary... znajdziesz w Internecie, jest to autoryzowany salon sprzedaży firmy Vetrex z Łowicza, więc łatwo telefon znajdziesz i dopytasz o szczegóły i cenę. Drugą wycenę mam (ta wycena w której nie mam rozbitego osobno montażu i ceny okna) to też autoryzowany przedstawiciel dużej firmy. Jak pytałem o szczegóły bo ogólna cena niska to mi powiedzieli, że oni jako sieć zaopatrują się w Ilbrucku bez pośredników i przy tej ilości towaru którą od nich kupują to mają duże upusty więc jak powiedziałem że sądziłem że montarz w Mowo to ze 150 zł to tylko powiedział mi sprzedawca, że chcieli by tyle na tym zarabiać, ale ile osób by się zdecydowało zapłacić taką cenę w małym mieście.... Edytowane 2 Lutego 2016 przez sylwekr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż.maliniak 02.02.2016 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 ...... ...widziałem w branży upusty na poziomie 70-80% od ceny katalogowej więc jestem skłonny uwierzyć w tego typu sytuacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszk88 26.02.2016 02:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Witam, w Rzeszowie 130 zł / mb. duża rozbieżność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 26.02.2016 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Klientowi mozna powiedziec rozne rzeczy jak bajke o 70% upustach przy zakupie Mowo.Niech rozbije ci cene na okna i montaz. Pozniej pkjdz do niego i powiedz ze okna juz masz i niech zrobi ci montaz w tej cenie. Poznasz prawde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 26.02.2016 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 pytam o montaż w systemie Mowo - cena 80 zl za metr Nawet mając duże upusty i kupując największe zestawy cena jest nierealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszk88 26.02.2016 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 (edytowane) Ja pytałem o sam montaż... wiec cena raczej realna edit: przepraszam za błąd, chodziło mi o montaż z materiałem. zatem czytając Wasze posty część kosztów może być przeniesiona na cenę okien. niewidocznie dla klienta Edytowane 26 Lutego 2016 przez lukaszk88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 26.02.2016 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Ja pytałem o sam montaż... wiec cena raczej realna. Za 130zł da się to zrobić ale opłacalność dla wykonawcy bardzo dyskusyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 26.02.2016 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Ja pytałem o sam montaż... wiec cena raczej realna. Jeżeli za sam montaż to dolicz średnio drugie tyle za komplet elementów do systemu MOWO i cena będzie jak najbardziej realna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszk88 13.03.2016 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Drodzy Wykonawcy, Jak poradzilibyście sobie z oknem narożnym, łukowym o promieniu r = 220 cm w warstwie ocieplenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 13.03.2016 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Lulowa ? Narozne ? Nie kumam dokladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszk88 13.03.2016 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Lulowa ? Narozne ? Nie kumam dokladnie okno narożne na złaczu dwoch scian łukowe zew krawedz o promieniu r = 220 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 13.03.2016 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Niestety w komórce zdjęć zobaczyć nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszk88 13.03.2016 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Niestety w komórce zdjęć zobaczyć nie mogę nie wiem czy da się prościej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.03.2016 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Drodzy Wykonawcy, Jak poradzilibyście sobie z oknem narożnym, łukowym o promieniu r = 220 cm w warstwie ocieplenia ? Bez problemu da się to zamontować na konsolach. Dół możesz na systemi typu movo. Nic nie stoi na przeszkodzie,by pomieszać te technologie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts