Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MOWO - montaż okien w ociepleniu

Recommended Posts

... Może wreszcie skończyłyby się bezsensowne przepychanki o szczelność połączeń okien z murem, gdy w tym samym czasie ściany konstrukcyjne przypominają ser szwajcarski.

Dotknąłeś sedna sprawy. Zarzucacie mi ;) opór przed nowościami, ale ja właśnie to zawsze pokazuję klientom. Co z tego jak zakleję okolice okna, jak obok folii widzę świat przez szczeliny między niby szczelnie klejonymi bloczkami. Nie potrafię wtedy zamilczeć lub jeszcze gorzej - chwalić klienta jaki to będzie miał cieplutki dom.. i to sprawia że czasem widzę bezsens..

• Odpowiedzi 272
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

generalnie zgadzam się z wami

ale żeby być uczciwym nie możemy mówić że pustak i zaprawa odpowiada za szczelność budynku.

ściana w stanie surowym-otwartym nie musi być szczelna

zgadzam się z Karolkiem że to uzyskuje się przez tynki , ocieplenie

tak przy okazji klejenie po całości to nie nadrabianie braków , tylko zalecana technologia.

także zgadza się

ale na etapie kleju i tynków załatwiamy temat

Tomek ale to wszystko i tak załatwia potem robota wichajstra na Twojej budowie

nie będę się znęcał nad TobĄ BO sam przeginałem z grubością izolacji ale u ciebie mowo da na moje chłopskie oko 1/4 oszczędności Macieja

który będzie jechał na gazie

• 8 months później...
Na początku wątku przewija się cena montażu w systemie Mowo 170-180 zł za metr. Ja wstępnie wyceniałem teraz okna i wspominałem o Mowo lub konsolach. Wycenę z pierwszego miejsca dostałem na maila z informacją że cena jest z montażem w systemie Movo, patrze ceny ... pomylili się pojechałem do sklepu upewnić sie i nie pomyłka, poprosiłem aby mi to szczegółowo rozbili ile koszt okien ile montażu, mają podesłać na maila. Drugi sklep, wycena okien, pytam o montaż w systemie Mowo - cena 80 zl za metr. Dopytuje o szczegóły i pani mi pokazuje komponenty, kantówki, tasmy itp i jeszcze tłumaczy że oni tylko na Ilbrucku robią dlatego to tak drogo kosztuje, a ja na to że nie spodziewałem się tak niskiej ceny. Czy tak ceny tego systemu poszły w dół, bo wynika, że teraz ok 100 zł mniej za metr trzeba zapłacić niż 2 lata temu. Edytowane przez sylwekr

Jak zdecyduję się to zapytam o realizacje, a nawet pewnie szybciej będę mógł obejrzeć bo znajomy tam będzie wcześniej kupował okna.

Namiary... znajdziesz w Internecie, jest to autoryzowany salon sprzedaży firmy Vetrex z Łowicza, więc łatwo telefon znajdziesz i dopytasz o szczegóły i cenę.

Drugą wycenę mam (ta wycena w której nie mam rozbitego osobno montażu i ceny okna) to też autoryzowany przedstawiciel dużej firmy. Jak pytałem o szczegóły bo ogólna cena niska to mi powiedzieli, że oni jako sieć zaopatrują się w Ilbrucku bez pośredników i przy tej ilości towaru którą od nich kupują to mają duże upusty więc jak powiedziałem że sądziłem że montarz w Mowo to ze 150 zł to tylko powiedział mi sprzedawca, że chcieli by tyle na tym zarabiać, ale ile osób by się zdecydowało zapłacić taką cenę w małym mieście....

Edytowane przez sylwekr

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
Drodzy Wykonawcy,

Jak poradzilibyście sobie z oknem narożnym, łukowym o promieniu r = 220 cm w warstwie ocieplenia ?

Bez problemu da się to zamontować na konsolach. Dół możesz na systemi typu movo. Nic nie stoi na przeszkodzie,by pomieszać te technologie.