xXGruzinXx 01.09.2014 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 (edytowane) A o to zabawka którą kupiła mi moja ukochana:) prawie nówka:) Koleś który mi to sprzedawał mówił że łącznie moze przerobiła 40 godz. i faktycznie może tyle być bo ani zadrapania na niej odpala na pierwszego kopa Edytowane 1 Września 2014 przez xXGruzinXx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xXGruzinXx 05.05.2015 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 (edytowane) Poleżałem, sen zimowy się skończył wiec prace trzeba było czas zacząć, Do tych prac podchodziłem z dystansem....pewnie jak każdy z Samborowo miał wiele pytań typu czy się uda czy się będzie trzymać i takie tam...ale jak wziąłem kielnie poziomice to nagle z niczego zaczyna się robić coś a poniżej to coś co na razie udało się stworzyć Edytowane 5 Maja 2015 przez xXGruzinXx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xXGruzinXx 14.07.2015 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 (edytowane) po długiej walce z przeciwnościami losu a mianowicie pogoda, brak prądu ( Barracuda odmówiła posłuszeństwa) skręcona kostka, udało się wymurować fundamenty, Samemu jest naprawdę co robić. Edytowane 14 Lipca 2015 przez xXGruzinXx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xXGruzinXx 14.07.2015 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 A tu końcowe foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 05.01.2016 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Widzę, ze niedawno byłeś na forum, jak postępy prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xXGruzinXx 08.01.2016 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Obserwuje z doskoku poczynania innych i jakoś brakuje mi trochę czasu trochę weny na uzupełnianie a le w sumie teraz jest przestój w pracach wiec można coś dorzucić Postępy może nie są duże bo niestety praca, (jak u większości) kasiorka i to ze wszystko robię sam wiec idzie żmudnie no ale jakoś do przodu Koniec gadania czas na foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xXGruzinXx 08.01.2016 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Nastepnie bawienie się troche z piachem troche pan w koparce Reszta...moja wierna taczka sipa i lopata Przy okazji wyrownanie Edytowane 8 Stycznia 2016 przez xXGruzinXx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xXGruzinXx 08.01.2016 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Niestety zapomnialem porobic zdjęcia podcazas kładzenia kanalizacji wiec pozostaje tylko ogladac wystające rury, przy okazji kładzenia pierwsej warstwy posadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xXGruzinXx 08.01.2016 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 I troche scianki...Niestety inwestor na tamten rok sie wypalił i sstwierdził, że reszte zrobie w tym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xXGruzinXx 08.01.2016 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 A w tym roku w planach jest pociągnięcie ścian do stropu oraz strop...jeżeli kasy wystarczy No to w sumie tyle jest zrobione, jakby jakieś uwagi sugestie od razu mi tu sypnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekr 08.01.2016 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 A jak zagęściłeś ten piasek w fundamencie ? Wygląda jakbyś całość zasypał na raz i tylko potraktował wodą. Mam nadzieję że się mylę, bo jeśli tylko tak zagęszczałeś możesz mieć kosztowne niespodzianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 08.01.2016 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 zageszczenie to raz, dziwi mnie układanie styropianu jako izolację na fundamentów bez przewiązki, wiem ze to tylko jedna warstwa ale....jak poleci struga wody od góry to przeleci przez całe łaczenie a wiadomo ze klej siaknie, z drugiej strony moze to tylko znaczenie wizualneAle za piasek szacun ogromny, fundamenty na pierwszym zdjeciu wygladają jak klocki lego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xXGruzinXx 09.01.2016 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Jeżeli chodzi o ubijanie pisaku na początku wszystko przez kilka godzin zostało zlewane wodą później wjechała zagęszczarka a na koniec znowu wszystko zlane woda przez kilka godz znajomy murarz stwierdził ze w zupełności wystarczy. Z resztą jak kopalem pod kanalizę to ziemia była dość ubita. ą jeżeli chodzi o styropian to mala przekładka była ale jakoś nie przywiązywałem do tego wagi tym bardziej ze z ziemi wystaje zaledwie 30 cm. Jeżeli chodzi o fasadę to tam już będzie tak jak pan bóg nakazał przekładki plus kolki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xXGruzinXx 18.01.2016 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Korzystając z przestoju na budowie pokusiłem si o podliczenie kosztów, a mianowicie Sprawy papierkowe w tym projekt - 4700Beton B20 29m - 6600Beton B10 - 9m - 1050Pręt 12 614m - 1280Pręt 6 780m - 440Bloczki M6 1960szt - 3880Dysperbit 10x20kg - 480Żwir 53 T - 970Cement - 2,5 T - 2500Piasek zasypowy 228T - 2430Rury kanalizacyjne - 1200Styropian na fundamenty + siatka+klej 1100Cegła Roben 2088 szt - 7000No i plus betoniarka i inny sprzęt murarski poziomice, sipy łopaty, troche stempli i takie tam inne szpargałyŁącznie do tej pory poszło jakieś 41 000 taki jest bilans na dzień dzisiejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts