xXGruzinXx 24.04.2014 05:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) Dzisiaj rano wstaje i olsnienie przeciez zdazylem zrobic fote mojej chawiry:) http://images62.fotosik.pl/912/ac2f3d1c94a561c9med.jpg Edytowane 24 Kwietnia 2014 przez xXGruzinXx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 24.04.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Łogromna Ci ta chatka wyszła ale układ fajny, widzę przemyślany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xXGruzinXx 24.04.2014 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Całej powierzchni jest 148 m, a po odliczeniu kotlowni i pralni wychodzi 131 m. Prawdopodobnie jest to nasza pierwsza chatka i ostatnia wiec chcielismy cos troszke wiekszego. Ja mieszkalem w czesniej w domu jednorodzinnym takze jakies doswiadczenie jest w kwestiach co sie przydaje:) niestety mamy podmokle tereny wiec nie moglismy miec piwnicy, no ale damy rade bez niej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 24.04.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Nie widze szerokosci na planie, ale ponad 12 w pionie, to tam gdzies kolo 14 szerokosci pewnie, czyli pow calkowita kolo 170 mi wyszla Co do gruntow, znam ten problem doskonale, poniewaz mam mala dzialke poszedlem "w gore" i tez cos kolo 150 uzytkowej mi wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xXGruzinXx 24.04.2014 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Dokładnie 1510x1210. Tj 180 m ale uzytkowej 148 m. problem z tym ze w moich okolicach beton strasznie drogi. Wstepnie to 33 m3 potrzebuje i jak policzylem to kurde z 8 tysi na sam beton:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 24.04.2014 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 jak za 33 m3 liczysz 8 tys to nie takie znowu drogi. U mnie to normalna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xXGruzinXx 24.04.2014 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Te 8k to jak uda sie kupic bez vatu, bo jak z watem to ok 9200;\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 24.04.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Póki co najtaniej znalazłem za 270 brutto za B20 z dostawą i pompą. A stali ile Ci wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 24.04.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Na cały domek jakieś 2 tony.Ale strop to kierownik mówił. że dla helikopterów lądowisko można robić.W stopce masz linka i tam będą zdj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xXGruzinXx 25.04.2014 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 wiec 12 wyszlo mi jakies 500 m a 6 ok 750 m poki co. a jezeli chodzi o beton to wlasnie cos ok tylu kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 26.04.2014 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Strasznie ten beton drogi macie, cholera. Ja płaciłem poniżej 210zł za B20 - z dostawą i pompą.Co do stali, to 2700zł za tonę to nie tak drogo, choć można taniej. W Łodzi jest Centrostal - mój szef kupuje od nich stal do wycinania laserowego, bo tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Torpeedoo 30.04.2014 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xXGruzinXx 13.05.2014 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 (edytowane) Witam ponownie.A wiec w piątek odebraliśmy nasze PnB hehe no i już małe kroczki budowlane zostały poczynione. Na początek kilka początkowych zdjęć działki z zeszłego roku i chwasty 1.5 metrowe z którymi musiałem się zmagać z wycinką tego dziadostwa http://images62.fotosik.pl/974/81e03b1 http://images64.fotosik.pl/974/d3e6c114fdd49172med.jpg A teraz wygląda to tak:) http://images63.fotosik.pl/972/7a97c7ce7ca6a2famed.jpg http://images62.fotosik.pl/974/dba91eec188b12damed.jpg http://images61.fotosik.pl/972/7313fd346d966a01med.jpg Lepiej co nie;P To efekt 3 godzin kopania koparką...koleś był dość młody, ale musze przyznać że znał sie na rzeczy i tak elegancko wygłaskał że mucha nie siada...pełen szacun dla niego Edytowane 13 Maja 2014 przez xXGruzinXx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xXGruzinXx 13.05.2014 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Musze teraz skończyć skręcanie zbrojenia i zacząć kopać....już czuje ból w plecach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 14.05.2014 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Jestem jakieś 1,5 miesiąca do przodu i przyznam szczerze, że kopanie pod ławy to nie jest przyjemne zajęcie, ale nie ma tragedii. Masz piach, więc powinno być dobrze. Tylko spiesz się pomiędzy kopaniem, a zalewaniem, bo Ci deszcz rozmoczy i się może pozapadać - niepotrzebna dodatkowa robota. Pozdrawiam i życzę wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xXGruzinXx 15.05.2014 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 (edytowane) Mam nadzieje że wytrwałości wystarczy;) Piach to duuuuży plus w moim kopaniu, ale na początek chce poskrecac zbrojenie, mieć już wszystko przygotowane i od razu wszystko zalewać.Beton mam wstępnie omówiony, tylko z czasem jest krucho bo firma wysłała mnie na szkolenie już ponad miesiąc siedzę, a tu jeszcze 3 tyg siedzenia przede mną, więc ciężko cokolwiek pchnąć do przodu:/ mam nadzieje ze jak skończę te szkolenie to trochę ruszę do przodu Edytowane 26 Maja 2014 przez xXGruzinXx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xXGruzinXx 26.05.2014 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Przez te wyjazdy nie mogę za bardzo pchnąć roboty... ostatnio co udało mi się załatwić to kierownika budowy i skończyłem wbijać resztę kołków i przybijać dechy wyznaczające pozostałe fundamenty.Pan który sprzedawał mi druty- na początku " nie ma problemu nie musisz kręcić u siebie na działce przyjedź do mnie poskręcasz u mnie na placu a jak będziesz potrzebować to przywiozę już Tobie gotowe na działkę". No i w miniony week mówię sobie czas zacząć skręcać zbrojenie. Udałem się do kolesia (głupio się przyznawać, ale jest to mój sąsiad) i mówię, chciałbym poskręcać zbrojenie...jego mina mówiła sama ze siebie, że niezbyt był zadowolony że się pojawiłem..po czym dodał byle mi to nie leżało zbyt długo. i widzicie tak się idzie dogadać, jak chca zebys kupil to zlote gory obiecuja, a jak przychodzi co do czego to........DUPA. Ale co nie zastanawiając sie stwierdziłem mam Cie gdzieś i oznajmiłem mu przywóź mi to wszystko na działke tam sobie wszystko poskręcam. No i moje skręcanie zbrojenia przeniosło się na przyszły tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xXGruzinXx 26.05.2014 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Dziękuje:) no więc już mam zakupione 2100 szt cegły robena t24, wydaje mi się ze była w dobrej cenie bo zapłaciłem 3.35 brutto za szt. chętnie skorzystam z wiedzy osób doświadczonych, jak macie jakieś filmiki zdjęcia instruktażowe to zapodajcie:) A z tym projektowaniem, to usiadłem i wiedziałem czego chce i tak właśnie to powstało:) na papier musiał przenieść kto inny bo niestety brak uprawnień, ale warto samemu rozrysować sobie SWOJE WŁASNE CZTERY KĄTY:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xXGruzinXx 01.06.2014 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Ja wziąłem robena bo mysle ze cna była dosc przystępna, ponieważ za szt. 3.35 zł, wiec mysle ze sie oplacalo. Jestem ciekaw ile mi zejdzie przy murowaniu hheh jak wiekszosc samorobow nigdy tego nie robilem wiec pewnie poczatki beda trudne, mysle jednak, ze do odwaznyc swiat nalez wiec co mi tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xXGruzinXx 11.06.2014 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Ja szukałem długo projektu gotowego, ale nic nie spełniało moich oczekiwań, zawsze czegos brakowało, albo było nie w tym miejscu, tak więc dlatego postanowiłem narysować dom, ktory bedzie spełniał moje oczekiwania i myślę, że mi sie udało. Budowanie własnymi ręcoma....ma swoje plusy pilnujesz sam siebie, starasz sie aby wszystko było jak najlpiej, nawet jak cos spartolisz to winisz tylko siebie, ale najwazniejsym argumentem jest to,z e jak kiedys stane przed moją chawirą to zdumy pękne, że udało mi sie zbudowac swoj wlasny dom:):) a jeżeli chodzi o naszych polskich "profesjonalistów" to pewnie niejeden na forum wypowiedialby sie tak, że grube wulgaryzmy by poszły:):)a taki jeszcze inny mały aspekcik KASA:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts