Renia 19.05.2004 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Są różne rodzaje papy, różne folie..... podobno niektóre papy po latach utleniają się, rozpadają na proch i wtedy ściana z ceramiki pije wodę jak smok. Są jakieś plastikowe taśmy - jakiej firmy i jak się nazywają ?Nie chciałabym oszczędzać na poziomej izolacji, bo to najważniejsza rzecz w domu, ale nie orientuję się jeszcze co najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jArti2 19.05.2004 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Ja położyłem dwie warstwy papy termozgrzewalnej na osnowie z włókna szklanego na lepiku. Miałem dylemat czy dwie warstwy i czy dom nie odjedzie (2x3.5mm) ale tak zrobiłem i jestem zadowolony. Jednakże gdybym dzisiaj miał to robić jeszcze raz to położyłbym jedną warstwę papy termozgrzewalnej na osnowie z poliestru z dodatkami SBS. Widziałem tą papę. Moja się jednak rwie - tą nic nie jest w stanie rozerwać. W sumie kosztowo wyszło by mi to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 19.05.2004 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Co to są dodatki SBS ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jArti2 19.05.2004 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Zobacz np tutaj:http://www.matizol.com.pl/pliki/produkty/produkty.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PADI 19.05.2004 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Co to są dodatki SBS ? ,,Sbędny,, budowlany snobizm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jArti2 19.05.2004 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 no Gorplast super - miałem ją w rękach - nie mogłem urwać. U mnie na drugi dzień murarze porwali w paru miejscach papę - jest to nieuniknione (miałem WELPLAST). Oczywiście wszystko papa podkładowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guest 31.05.2004 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Układanie folii czy papy - a w zasadzie różne ich łączenia to jest największy problem który wymaga dokładności ekipy, a wiadomo jak to w praktyce wygląda.Polecam masy hydroizolacyjne - np. http://www.styrozol.plZa podobne bądź niższe pieniądze można zapomnieć o problemach z wodą - tak było w moim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZAC 31.05.2004 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Ja użyłem foli ( taśmy) DORKEN DELTA specjalnej do izolacji poziomej.Do kupienia różne szerokości . Nie wyszło wcale drożej niż dwie warstwy papy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MP1 31.05.2004 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Jeżeli tylko możecie nie kupujcie STYROZOLU, który poleca guest, a może i zmieni nick'a wkrotce. Tak nachalnej reklamy jeszczenie było na tym forum.Te ich produkty to chyba jakaś kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guest 31.05.2004 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Jeżeli tylko możecie nie kupujcie STYROZOLU, który poleca guest, a może i zmieni nick'a wkrotce. Tak nachalnej reklamy jeszczenie było na tym forum. Te ich produkty to chyba jakaś kicha. Chętnie posłucham konkretów na ten temat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts