Barcisz 19.02.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Gdzie można kupić lub zamówić drewnianą tuleję, którą można by zamontować w ścianie? Efekt ma przypominać bulaj i służyć kotom do wchodzenia do pomieszczenia przy zamkniętych drzwiach. Wyglądać to ma mniej więcej tak: Nie wiem, jak powiększyć zdjęcie..... Ale chodzi o coś co będzie kształtem przypominało kawałek szerokiej rury, tylko ma być zrobione z drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 19.02.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Nie wiem gdzie kupić ale wiem jak zrobić - tuleję najlepiej wygiąć z elastycznej sklejki 3mm i skleić kilka warstw - wtedy nabierze sztywności. Pierścienie maskujące \ rozety można by wyciąć frezarką z cyrklem z kawałka litego lub klejonego drewna (najlepiej z tego samego gatunku z którego sklejka), pozwoliło by to na ładne zaoblenie krawędzi. Niestety to kupa precyzyjnej dłubaniny więc stolarz raczej drogo policzy - myślę że 500 PLN za całość nie powinno dziwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barcisz 19.02.2014 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Dziękuję za odpowiedź Sklejka jakoś źle (tandetnie) mi się kojarzy, nie można takiego elementu zrobić z litego drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 19.02.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Nie powinna ci sie sklejka zle kojarzyć- wyglada naprawdę dobrze np moi znajomi maja fronty w szafie ze sklejki i wyglada to fajnie. Lite drewno tak wygiac na pewno nie bedzie łatwo- sa giete drewniane schody ale nie wiem czy one sa z litego drewna. Ale o to juz musisz na pewno zapytac stolarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barcisz 19.02.2014 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 OK, dziękuję bardzo jutro zaatakuję stolarza w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts