Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podbitka drewniana .... Pomocy!!!!!!!

Recommended Posts

Podoba mi się a co za tym idzie nie lubie materiałów z tworzyw sztucznych.....

To jaki masz problem z firmą?Napisz ogłoszenie a jak ktoś Ci odpowie to zapytaj czy możesz zobaczyć ich dzieła.Kiedyś ponieważ nie było sztuczności robiono podbitkę drewnianą.Jak kto lubi ,dużo z nią zachodu jak z płotem ze sztachetek.

Dobrą pcv masz z bani na ładnych parę lat...

Drewniana - trzeba będzie kiedyś - niedługo "pomazać" ponownie, jeśli chodzi o montaż, to więcej zabawy,malowanie 2 krotne, może się rozsychać, itd.....

Ale moim zdaniem i tak drewniana jest ładniejsza od pcv :)

nie kumam - też stoję przed wyborem i polecano mi drewnianą choć osobiście spodobała mi się z pcv. Rzeczywiście z drewnianą tyle zachodu? wiem że trzeba zaimpregnować itd ale czy w użytkowaniu jest gorsza?

Z drewnianą jest trochę zachodu. Elementy pod okapem wytrzymają dłużej, ale te narażone na słońce będziesz musiał malować co 5 lat. Pogoogluj sobie za podbitką z blachy. Wygląda jak drewno i jest dużo trwalsza. Ja mam drewno, ale drugi raz wybrałbym z blachy właśnie. Widziałem na kilku domach jest jest super moim zdaniem.

Sam się zastanawiam nad drewnianą. W moim przypadku za podbitkę pcv galeco z listwami i narożnikami musiał bym zapłacic 2800. Za drewnianą 2000. Powierzchnia do położenia to 80m2.( w obu przypadkach nie liczyłem odpadu) Myślę że za 800 zł mogę się wyrobić z impregnowaniem. Z montaż podbitki PCV fachowiec który będzie mi robił elewację zażyczył sobie 30 zl z metra bieżącego. Jakie są koszty położenia podbitki u was w rozbiciu na drewnianą i PCV.