blachaxxx 19.02.2014 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Witam i pytam, mam dom w zasadzie jego polowe , 3 sciany północ, wschód,zachód, sciana północna najwieksza,dom zbudowany sciany wschod - zachod cegla- północ kamien, otynkowany zaprawa wapienna, planuje ocieplic dom, i tu kilka pytan,.Nie wiem jak wyglada izolacja pionowa pewnie jej nie ma a pozioma pewnie z papy i już też jej nie ma, dom stoi na terenie piaskowym z pół metra ziemi i sam piach, po deszczu woda odrazu wsiaka w ziemie. Zastanwiam sie czy dając styropian na sciane północna nie ukisze mieszkania, na chwile obecna czyli zima wilgotnosc od 20 do max 60% temperatura ok 20stopni - poniżej można powiedzieć że w mieszkaniu jest nieciekawy zapach , nie wiem dlaczego, najlepsze powietrze jest przy temp ok 22 w góre choc osobiscie wole 18, latem natomiast wilgotność jest wyższa. Nie wiem jak sie objawia wilgoc w domu u nie chyba nie wystepuje okna nie sa zaparowane itp, lecz jest ten zapach, najgorzej na ubraniach w szafie itd, okna PCV i kratki wentylacyjne.Obawiam się że jak pokryje sciany styro to zrobi sie kiszonka. Wewnatrz sciany sa oblozone plytami KG, ale przy skuwaniu starego tynku byl smród niemiłosierny(mieszkanie nie było dogrzewane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts