Roofi_PL 20.02.2014 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Na wstępie witam wszystkich, zarejestrowałem się aby prosić Was o poradę, ale o tym za chwilę. Bardzo przepraszam jeżeli zły dział - tutaj najbardziej mi pasował... Do rzeczy: Nadszedł czas na obudowanie kręgu studni, gdyż aktualny jest co najmniej beznadziejny ;] Studnia z założenia - drewniana. Ma być zbudowana według własnego pomysłu i projektu więc zakup gotowca odpada. Drewno jest już zakupione i obrabiane są kolejne elementy, w związku z czym nasuwa się pytanie - czym zabezpieczyć ? Najważniejsze dla mnie jest aby było to trwałe zabezpieczenie. Z tego co zauważyłem - większość producentów maluje drewnochronem (impregnatem) i do widzenia. W internecie są jednak na jego temat różne opinie... Bardzo proszę o pomoc... Znalazłem impregnat o którym widziałem tylko pozytywne opinie - LUVENA FOBOS NW Co o nim sądzicie ? Studnia ma być prezentem dla rodziców, najlepiej gdyby w przyszłości nic nie trzeba było z nią robić ( wiem, nie da się, ale oby jak najmniej poprawek było... Miałem zamiar pomalować lakierem, jednakże znalazłem informację, że powłoka lubi pękać dość szybko, więc czy warto ? Ewentualnie czym innym ? Chciałbym części elementów zmienić kolor. Całość jest strugana i frezowana. Dodatkowo powierzchnie które będą widoczne i miały yć pomalowane lakierem - szlifowane czołgiem. Bardzo przepraszam za chaos w poście, ale chcę aby wyszło to jak najlepiej ( w końcu prezent:) Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za wszelką pomoc. Roofi_PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts