jbloch 21.02.2014 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Teraz to już nie mam wątpliwości nie jesteś zwykłym konsumentem witam pana od marketingu chińskiego szajsu dziękuję za robienie z Polski śmietnika NIE , ja nie bawię się w taki marketing jak ty , jestem zwykłym użytkownikiem pc , gruntowej , Meeting ,nie jestem zawodowo związny z pc, a gaz mam r 410 , przecież wybór gazów w meetingach jest dość szeroki , nikt nie każe kupować pc z gazem r22 czt też z r 417 . Można się wyśmiewać się z meetinga , ale co z tego skoro moja pc od 01/11/2013 do dzisiaj zużyła 1360 kw , wiem że to może kogoś boleć , zwłaszcza jak za pc typu pw( czyli protezę pc) wydał ponad 20000 pln , a takim zużyciu kw może tylko pomarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 21.02.2014 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 (edytowane) ze sprawnością to nie wiem COPy są takie same. Jak by miały lepszą sprawność na pewno producent by się tym pochwalił. 9kw Aquarea serii F może być za słaba, przy -15st C ma 5,39KW a t-cap 9kw. Przy takim domu to za mało. Musiała by być 12kw wtedy ma jak T-cap 8,9kw. Cenowo się to nie będzie opłacać. Chyba źle spojrzałeś Mi chodzi o model WH-SDF09C9E8 - na allegro kosztuje 17tys. tyle co 1-fazowy T-cap, a cha-ka poniżej: Edytowane 21 Lutego 2014 przez map78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 21.02.2014 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 pompy ciepła Chińskiego producenta Meeting Guangzhou to kompletny bubel, te parametry to kpina i oszustwo. Te pompy nawet mają o 40% mniejsza moc niż jest to reklamowane, COP to juz żart. Temat poruszany i dobrze znany, daj sobie lepiej spokój z tym bublem A Exotherm jakie pompy sprzedaje? Nie chinskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 21.02.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 NIE , ja nie bawię się w taki marketing jak ty , jestem zwykłym użytkownikiem pc , gruntowej , Meeting ,nie jestem zawodowo związny z pc, a gaz mam r 410 , przecież wybór gazów w meetingach jest dość szeroki , nikt nie każe kupować pc z gazem r22 czt też z r 417 . Można się wyśmiewać się z meetinga , ale co z tego skoro moja pc od 01/11/2013 do dzisiaj zużyła 1360 kw , wiem że to może kogoś boleć , zwłaszcza jak za pc typu pw( czyli protezę pc) wydał ponad 20000 pln , a takim zużyciu kw może tylko pomarzyć. Mnie na razie nic nie boli oby nie zabolało ciebie i twojej rodziny w przypadku inhalacji tym co tam masz w układzie chlodniczym jak się rozszczelni może znajdziesz niedouczonego specjaliste od lodówek co będzie chciał w tym grzebać i wdychać nie wiadomo co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krbaton 21.02.2014 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 (edytowane) pompy ciepła Chińskiego producenta Meeting Guangzhou to kompletny bubel, te parametry to kpina i oszustwo. Te pompy nawet mają o 40% mniejsza moc niż jest to reklamowane, COP to juz żart. Temat poruszany i dobrze znany, daj sobie lepiej spokój z tym bublem A Exotherm jakie pompy sprzedaje? Nie chinskie? Bo właściciel pompy 25-30.000 nie może przełknąć, że jego pompa powstała w Chinach i max kosztuje 2500 - 3000 $( przy zakupie jednostkowym) z przesyłka wychodzi ok 11.000 ( i to takie po 14 kW z EVI i markowymi elementami ) Zgłębiając asortyment chińskich producentów 99.9% jest zaskakująco podobna do asortymentu oferowanego przez ojczyste firmy, ale to pewnie zbieg okoliczności :yes: Edytowane 21 Lutego 2014 przez krbaton x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 21.02.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Mnie na razie nic nie boli oby nie zabolało ciebie i twojej rodziny w przypadku inhalacji tym co tam masz w układzie chlodniczym jak się rozszczelni może znajdziesz niedouczonego specjaliste od lodówek co będzie chciał w tym grzebać i wdychać nie wiadomo co Dokładnie wiem co mam gaz r 410 a , na 100% , jakoś przez 3 sezony nic się nie rozszczelniło , budowa tej pc jest tak prosta że wystarczy wizyta początkującego pomocnika niedouczonego specjalisty od lodówek , żeby to naprawić - tak hipotetycznie, bo jakoś zepsuć się nie chce .Kolejny instalator chinofob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 21.02.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Dokładnie wiem co mam gaz r 410 a , na 100% , jakoś przez 3 sezony nic się nie rozszczelniło , budowa tej pc jest tak prosta że wystarczy wizyta początkującego pomocnika niedouczonego specjalisty od lodówek , żeby to naprawić - tak hipotetycznie, bo jakoś zepsuć się nie chce .Kolejny instalator chinofob. Dokładnie to wiesz co masz na nalepce a nie w środku czubkiem tej góry jest to że pewna znana europejska ! firma rozprowadzała toksyczną mieszaninę z chin pod etykietą bezpiecznego czynnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 21.02.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Dokładnie to wiesz co masz na nalepce a nie w środku czubkiem tej góry jest to że pewna znana europejska ! firma rozprowadzała toksyczną mieszaninę z chin pod etykietą bezpiecznego czynnika Dokładnie to wiem co mam , wymieniałem kapilarę na TZR . Dla mnie to tam w tych chińskich pc mogą być nawet przefermentowane wielbłądzie siki , skoro skutecznie i tanio mi grzeje dom to jest ok.Toksyny rozprowadza jakaś europejska firma , skąd w wiesz co jest w tych twoich protezach , pewnie przeczytałeś na nalepce.Toksyny ( np krew węgorza czy też lina zawierają ichtiotoksyny śmiertelna dla ssaków - wić dla ciebie chyba też ) ale mimo że już ich tyle zjadłem jakoś żyję , poruszam się na co dzień samochodem z butlą gazową ( czyli siedzę na bombie) i jakoś żyję , nieszczelność z 11 kg butli gazowej przy kuchence jest bardzo niebezpieczna w przypadku nieszczelności niż hipotetyczny wyciek 0,9 kg gazu z obojętnie jakiego producenta pc ( no może z wyjątkiem są montowane przez ciebie protezy. one zapewne nigdy się nie rozszczelniają).Prędzej zaszkodzą np. kurczaki od polskich producentów - czy wiesz że wszystko co pozostaje z uboju kur ( flaki , krew , głowy , łapki . pióra ) są za pomocą ciśnienia i temperatury przerabiane na paszę , a ta trafia jako karma do hodowców drobiu. Chinofobie , zmień taktykę , przestań się ośmieszać , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 21.02.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Dokładnie to wiem co mam , wymieniałem kapilarę na TZR . Dla mnie to tam w tych chińskich pc mogą być nawet przefermentowane wielbłądzie siki , skoro skutecznie i tanio mi grzeje dom to jest ok.Toksyny rozprowadza jakaś europejska firma , skąd w wiesz co jest w tych twoich protezach , pewnie przeczytałeś na nalepce.Toksyny ( np krew węgorza czy też lina zawierają ichtiotoksyny śmiertelna dla ssaków - wić dla ciebie chyba też ) ale mimo że już ich tyle zjadłem jakoś żyję , poruszam się na co dzień samochodem z butlą gazową ( czyli siedzę na bombie) i jakoś żyję , nieszczelność z 11 kg butli gazowej przy kuchence jest bardzo niebezpieczna w przypadku nieszczelności niż hipotetyczny wyciek 0,9 kg gazu z obojętnie jakiego producenta pc ( no może z wyjątkiem są montowane przez ciebie protezy. one zapewne nigdy się nie rozszczelniają).Prędzej zaszkodzą np. kurczaki od polskich producentów - czy wiesz że wszystko co pozostaje z uboju kur ( flaki , krew , głowy , łapki . pióra ) są za pomocą ciśnienia i temperatury przerabiane na paszę , a ta trafia jako karma do hodowców drobiu. Chinofobie , zmień taktykę , przestań się ośmieszać , Bądź konsekwentny kup samochód tata i zamieszkaj w jurcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 22.02.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Bądź konsekwentny kup samochód tata i zamieszkaj w jurcie Tata to indyjski wyrób , jurta to w Mongoli , mam nadzieje że na pc znasz się lepiej niż na geografii , a jeśli kupywać samochód , w którym maczały małe żółte rączki to lepiej taki http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,13768679,Volkswagen_w_Chinach_rosnie_jak_na_drozdzach__Zatrudni.html A tak w ogóle to ten twój marketing , fatalny jest , rozmawiamy o pompach ciepła , a ty tu zaraz wyjeżdżasz że chińskie pc są bee , bo chińskie auta są nie najlepsze .A z tymi autami , to bądż spokojny , za parę lat będą w cenie tak jak dzisiaj np. auta japońskie , pewnie młody jesteś i nie pamiętasz jak w 80-latach nabijano się z japońskich aut w europie , dzisiaj największym producentom samochodów europejskich już nie jest tak wesoło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 22.02.2014 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Ouch.... Proteza.... A nie pomyslales ze zuzycie pradu przez PC to tez kwestia zapotrzebowania domu na cieplo? Wiesz ty masz 45cm w podlodze... Ja np. cm i WG. Samochod tez "odpowiednik" merting'a ? PS. Nic do twojej PC nie mam, fajnie ze jestes zadowolony Szczerze mówiąc to masz rację , najważniejsza jest izolacją , pewnie z pc pw w moim domu też miałbym niskie zużycie energii , i taką miałem założyć , ale skoro tą chinkę gruntową zamontowałem sobie za 15000 pln , czyli wyszło trochę taniej inwestycyjnie , a tem.DZ jednak stabilniejsze są . Ta ,,proteza" to fakt , trochę za mocno ,,pojechałem"Te COP-y I inne SROPY , to tak naprawdę drugorzędna sprawa , nalważniejsza izolacja jest , dzięki niej możemy kupić mniejszą i tańszą pc , nawet cop mniejszy np. o rząd wielkości 1 , w przypadku mojego domu niewiele by zmienił , zamiast np. 1500 kw , zużyłbym np. 2000 kw , czyli praktycznie żadne duże koszta w skali sezonu grzewczego. Tylko po co ta chinofobia uprawiana przez różnych monterów pc , instalują jakieś tam pc i dobrze , tylko niech robią jak należy , trzeba kupić płatny profil i świecić twarzą za to co się pisze , a marketing oparty na ,,chinki " są bee i już , to bardzo fatalny jest , to nawet nie jest marketing. Te ostatnie zdanie to nie do ciebie VARMEPUMPSAGARE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 22.02.2014 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Jak się zabijesz w chińskim aucie razem z rodziną to twoja sprawa.Jak sobie spalisz dom przy pomocy chińskiej pc to też twoja sprawa.Dla mnie ważne jest żebym miał święty spokój i nie musiał jeździć na reanimację jakiegoś taniego g bo klient uzna mnie za partacza.Dlatego normalnie myślący ludzie w tym instalatorzy omijają tanie g.Zarabiaj sobie na sprzedaży g i miej nadzieję że nikt nie będzie ciągnął cię po sądach.Widziałem wiele produktów dobrych bo tanich z aluminiowymi kablami itd itp.Klient kiedyś rzucił mi hasłem jestem za biedny żeby kupować tanie rzeczy ( po 3 4 razy ).Na budowę kupuję np wiertła hilti bo nie muszę tracić czasu i paliwa na ciągłe zakupy nowych tanich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 22.02.2014 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Co do samochodów to pamiętam czasy jak Niemcy przyjeżdżali do pl bo auta były tańsze a potem zdziwienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 22.02.2014 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Rzecz w tym że instalatorom opłaca zainstalować się jak najdroższą pc , bo marża jaką mają przy cenie katalogowej pc już daje przyzwoity zarobek bez ruszenia palcem , im droższa tym większy zarobek tylko jelenia trzeba poszukać .Nie zarabiam na sprzedaży pc , bo nimi nie handluje , w ogóle nie jestem zawodowo związany z branżą pc. , skoro twierdzisz że zarabiam na meetingach to może znajdziesz jakiegoś klienta któremu sprzedałem jakąś pc. U mnie w miarę tania ( nie handlująca ,,chinkami") firma wyceniła minp. kolektor poziomy na 15000 + vat ( 3 nitki pe 40 liniowo 150mb każda ) Ja wynająłem koparkę ( tak samo zrobiła by firma) która za 2000 pln wykpała i zakopała mi rury pe które z synem wrzuciliśmy -toż to żadna filozofia.Rury w detalu kosztowały z tego co pamiętam jakieś 1600 pln , studzienkę na działce już miałem , to policzmy 1600 +2000 równa się 3600 * rozdzielacz . Jak widać do tych 15000 pln + vat jeszcze bardzo daleko jest .Pazerność niektórych instalatorów to zgroza , przecież na takim kolektorze za fizyczne wrzucenie rur chcieli zarobić około 1000 pln +vat brutto robocizna , jaja jakieś .Tak samo jest z ceną katalogową pc , tak samo jest z tzw kotłownią ( u mnie chcieli za kotłownie 5000 + vat + zbiornik CWU - cena w zależności od modelu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 22.02.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Co do samochodów to pamiętam czasy jak Niemcy przyjeżdżali do pl bo auta były tańsze a potem zdziwienie Z tego co ja pamiętam , to komuna sprzedawała polonezy i duże fiaty w RFN ( wiadomo dewizy ) trochę ponad 2000 marek , czyli w cenie przeciętnej wypłaty robotnika niemieckiego. To była cena poniżej kosztów produkcji , ale dewizy były potrzebne, To nie były auta o połowe tańsze , tylko co to wspólnego ma z ,chinkami"? Zenada nie marketing panie kolego , trzeba się troszkę dokształcić z techniki sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 22.02.2014 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Niemiec przyjeżdżał po auto i dostawał w pl taniego golfa i okazywało się że nie będzie bezpiecznie bez poduszek napinaczy pasów szyby na korbe itd. a nie jakieś tam poldkiPisałem już wielokrotnie że instalator to nie adwokat jest wolny dostęp do zawodu więc startuj będzie cię stać na dobrą pc i na nowy dom dla syna dlaczego nie chcesz spijać tego miodu a może będziesz musiał jak twój pracodawca znajdzie na twoje miejsce kogoś tańszego kto zadowoli się mieszkaniem w bloku nie jak ty który potrzebujesz kasę na dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 22.02.2014 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Chyba że jesteś darmozjadem z budżetówki przyspawanym do stołka ze 100% l4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 22.02.2014 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 A wystarczy trochę własnej inicjatywy na pewno wszyscy by się rzucili na tanie pc od blocha przyszłość zapewniona i darmowa reklama bo klienci mieliby tanio i dobrze tylko trzeba by wziąć odpowiedzialność za to co się komuś instaluje a za pisanie w necie nikt nie rozlicza co nie panie bloch i można spać spokojnie pożaru od aluminiowych kabli nie będzie sprężarki na własny koszt nie trzeba wymieniać rękojmi i gwarancji dawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 22.02.2014 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 A wystarczy trochę własnej inicjatywy na pewno wszyscy by się rzucili na tanie pc od blocha przyszłość zapewniona i darmowa reklama bo klienci mieliby tanio i dobrze tylko trzeba by wziąć odpowiedzialność za to co się komuś instaluje a za pisanie w necie nikt nie rozlicza co nie panie bloch i można spać spokojnie pożaru od aluminiowych kabli nie będzie sprężarki na własny koszt nie trzeba wymieniać rękojmi i gwarancji dawać Podaj jeden udokumentowany przykład spalonej chińskiej pompy ciepła. U nas w firmie 90% sprężarek w pompach jest z Chin - panasonic, sanyo a nawet daikin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 22.02.2014 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Ale jak jak tego nie markowego nie montujęPisałem już dla mnie liczy się święty spokój a nie ruletka pod nazwą miting itp.Nie mam zamiaru tracić czasu pieniędzy opinii z powodu szajsu albo szlajać się po sądach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts