Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompa powietrze - woda md50d - niezwykłe parametry

leniwybudowniczy

Recommended Posts

Teraz to już nie mam wątpliwości nie jesteś zwykłym konsumentem witam pana od marketingu chińskiego szajsu dziękuję za robienie z Polski śmietnika

NIE , ja nie bawię się w taki marketing jak ty , jestem zwykłym użytkownikiem pc , gruntowej , Meeting ,nie jestem zawodowo związny z pc, a gaz mam r 410 , przecież wybór gazów w meetingach jest dość szeroki , nikt nie każe kupować pc z gazem r22 czt też z r 417 . Można się wyśmiewać się z meetinga , ale co z tego skoro moja pc od 01/11/2013 do dzisiaj zużyła 1360 kw , wiem że to może kogoś boleć , zwłaszcza jak za pc typu pw( czyli protezę pc) wydał ponad 20000 pln , a takim zużyciu kw może tylko pomarzyć.

• Odpowiedzi 181
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ze sprawnością to nie wiem COPy są takie same. Jak by miały lepszą sprawność na pewno producent by się tym pochwalił.

9kw Aquarea serii F może być za słaba, przy -15st C ma 5,39KW a t-cap 9kw. Przy takim domu to za mało. Musiała by być 12kw wtedy ma jak T-cap 8,9kw. Cenowo się to nie będzie opłacać.

Chyba źle spojrzałeś:) Mi chodzi o model WH-SDF09C9E8 - na allegro kosztuje 17tys. tyle co 1-fazowy T-cap, a cha-ka poniżej:

1c01.jpg

Edytowane przez map78

pompy ciepła Chińskiego producenta Meeting Guangzhou to kompletny bubel, te parametry to kpina i oszustwo. Te pompy nawet mają o 40% mniejsza moc niż jest to reklamowane, COP to juz żart. Temat poruszany i dobrze znany, daj sobie lepiej spokój z tym bublem

A Exotherm jakie pompy sprzedaje? Nie chinskie?

NIE , ja nie bawię się w taki marketing jak ty , jestem zwykłym użytkownikiem pc , gruntowej , Meeting ,nie jestem zawodowo związny z pc, a gaz mam r 410 , przecież wybór gazów w meetingach jest dość szeroki , nikt nie każe kupować pc z gazem r22 czt też z r 417 . Można się wyśmiewać się z meetinga , ale co z tego skoro moja pc od 01/11/2013 do dzisiaj zużyła 1360 kw , wiem że to może kogoś boleć , zwłaszcza jak za pc typu pw( czyli protezę pc) wydał ponad 20000 pln , a takim zużyciu kw może tylko pomarzyć.

Mnie na razie nic nie boli oby nie zabolało ciebie i twojej rodziny w przypadku inhalacji tym co tam masz w układzie chlodniczym jak się rozszczelni może znajdziesz niedouczonego specjaliste od lodówek co będzie chciał w tym grzebać i wdychać nie wiadomo co

pompy ciepła Chińskiego producenta Meeting Guangzhou to kompletny bubel, te parametry to kpina i oszustwo. Te pompy nawet mają o 40% mniejsza moc niż jest to reklamowane, COP to juz żart. Temat poruszany i dobrze znany, daj sobie lepiej spokój z tym bublem

A Exotherm jakie pompy sprzedaje? Nie chinskie?

Bo właściciel pompy 25-30.000 nie może przełknąć, że jego pompa powstała w Chinach i max kosztuje 2500 - 3000 $( przy zakupie jednostkowym) z przesyłka wychodzi ok 11.000 :cool: ( i to takie po 14 kW z EVI i markowymi elementami )

Zgłębiając asortyment chińskich producentów 99.9% jest zaskakująco podobna do asortymentu oferowanego przez ojczyste firmy, ale to pewnie zbieg okoliczności :D:yes:

Edytowane przez krbaton
x

Mnie na razie nic nie boli oby nie zabolało ciebie i twojej rodziny w przypadku inhalacji tym co tam masz w układzie chlodniczym jak się rozszczelni może znajdziesz niedouczonego specjaliste od lodówek co będzie chciał w tym grzebać i wdychać nie wiadomo co

Dokładnie wiem co mam gaz r 410 a , na 100% , jakoś przez 3 sezony nic się nie rozszczelniło , budowa tej pc jest tak prosta że wystarczy wizyta początkującego pomocnika niedouczonego specjalisty od lodówek , żeby to naprawić - tak hipotetycznie, bo jakoś zepsuć się nie chce .Kolejny instalator chinofob.

Dokładnie wiem co mam gaz r 410 a , na 100% , jakoś przez 3 sezony nic się nie rozszczelniło , budowa tej pc jest tak prosta że wystarczy wizyta początkującego pomocnika niedouczonego specjalisty od lodówek , żeby to naprawić - tak hipotetycznie, bo jakoś zepsuć się nie chce .Kolejny instalator chinofob.

Dokładnie to wiesz co masz na nalepce a nie w środku czubkiem tej góry jest to że pewna znana europejska ! firma rozprowadzała toksyczną mieszaninę z chin pod etykietą bezpiecznego czynnika

Dokładnie to wiesz co masz na nalepce a nie w środku czubkiem tej góry jest to że pewna znana europejska ! firma rozprowadzała toksyczną mieszaninę z chin pod etykietą bezpiecznego czynnika

Dokładnie to wiem co mam , wymieniałem kapilarę na TZR :). Dla mnie to tam w tych chińskich pc mogą być nawet przefermentowane wielbłądzie siki , skoro skutecznie i tanio mi grzeje dom to jest ok.Toksyny rozprowadza jakaś europejska firma , skąd w wiesz co jest w tych twoich protezach , pewnie przeczytałeś na nalepce.Toksyny ( np krew węgorza czy też lina zawierają ichtiotoksyny śmiertelna dla ssaków - wić dla ciebie chyba też ) ale mimo że już ich tyle zjadłem jakoś żyję , poruszam się na co dzień samochodem z butlą gazową ( czyli siedzę na bombie) i jakoś żyję , nieszczelność z 11 kg butli gazowej przy kuchence jest bardzo niebezpieczna w przypadku nieszczelności niż hipotetyczny wyciek 0,9 kg gazu z obojętnie jakiego producenta pc ( no może z wyjątkiem są montowane przez ciebie protezy. one zapewne nigdy się nie rozszczelniają).Prędzej zaszkodzą np. kurczaki od polskich producentów - czy wiesz że wszystko co pozostaje z uboju kur ( flaki , krew , głowy , łapki . pióra ) są za pomocą ciśnienia i temperatury przerabiane na paszę , a ta trafia jako karma do hodowców drobiu.

Chinofobie , zmień taktykę , przestań się ośmieszać ,

Dokładnie to wiem co mam , wymieniałem kapilarę na TZR :). Dla mnie to tam w tych chińskich pc mogą być nawet przefermentowane wielbłądzie siki , skoro skutecznie i tanio mi grzeje dom to jest ok.Toksyny rozprowadza jakaś europejska firma , skąd w wiesz co jest w tych twoich protezach , pewnie przeczytałeś na nalepce.Toksyny ( np krew węgorza czy też lina zawierają ichtiotoksyny śmiertelna dla ssaków - wić dla ciebie chyba też ) ale mimo że już ich tyle zjadłem jakoś żyję , poruszam się na co dzień samochodem z butlą gazową ( czyli siedzę na bombie) i jakoś żyję , nieszczelność z 11 kg butli gazowej przy kuchence jest bardzo niebezpieczna w przypadku nieszczelności niż hipotetyczny wyciek 0,9 kg gazu z obojętnie jakiego producenta pc ( no może z wyjątkiem są montowane przez ciebie protezy. one zapewne nigdy się nie rozszczelniają).Prędzej zaszkodzą np. kurczaki od polskich producentów - czy wiesz że wszystko co pozostaje z uboju kur ( flaki , krew , głowy , łapki . pióra ) są za pomocą ciśnienia i temperatury przerabiane na paszę , a ta trafia jako karma do hodowców drobiu.

Chinofobie , zmień taktykę , przestań się ośmieszać ,

Bądź konsekwentny kup samochód tata i zamieszkaj w jurcie

Bądź konsekwentny kup samochód tata i zamieszkaj w jurcie

Tata to indyjski wyrób , jurta to w Mongoli , mam nadzieje że na pc znasz się lepiej niż na geografii , a jeśli kupywać samochód , w którym maczały małe żółte rączki to lepiej taki http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,13768679,Volkswagen_w_Chinach_rosnie_jak_na_drozdzach__Zatrudni.html

A tak w ogóle to ten twój marketing , fatalny jest , rozmawiamy o pompach ciepła , a ty tu zaraz wyjeżdżasz że chińskie pc są bee , bo chińskie auta są nie najlepsze .A z tymi autami , to bądż spokojny , za parę lat będą w cenie tak jak dzisiaj np. auta japońskie , pewnie młody jesteś i nie pamiętasz jak w 80-latach nabijano się z japońskich aut w europie , dzisiaj największym producentom samochodów europejskich już nie jest tak wesoło.

Ouch.... Proteza.... A nie pomyslales ze zuzycie pradu przez PC to tez kwestia zapotrzebowania domu na cieplo? :o

Wiesz ty masz 45cm w podlodze...

Ja np. cm i WG.

Samochod tez "odpowiednik" merting'a ;) ?

PS. Nic do twojej PC nie mam, fajnie ze jestes zadowolony

Szczerze mówiąc to masz rację , najważniejsza jest izolacją , pewnie z pc pw w moim domu też miałbym niskie zużycie energii , i taką miałem założyć , ale skoro tą chinkę gruntową zamontowałem sobie za 15000 pln , czyli wyszło trochę taniej inwestycyjnie , a tem.DZ jednak stabilniejsze są .

Ta ,,proteza" to fakt , trochę za mocno ,,pojechałem"Te COP-y I inne SROPY , to tak naprawdę drugorzędna sprawa , nalważniejsza izolacja jest , dzięki niej możemy kupić mniejszą i tańszą pc , nawet cop mniejszy np. o rząd wielkości 1 , w przypadku mojego domu niewiele by zmienił , zamiast np. 1500 kw , zużyłbym np. 2000 kw , czyli praktycznie żadne duże koszta w skali sezonu grzewczego.

Tylko po co ta chinofobia uprawiana przez różnych monterów pc , instalują jakieś tam pc i dobrze , tylko niech robią jak należy , trzeba kupić płatny profil i świecić twarzą za to co się pisze , a marketing oparty na ,,chinki " są bee i już , to bardzo fatalny jest , to nawet nie jest marketing. Te ostatnie zdanie to nie do ciebie VARMEPUMPSAGARE

Jak się zabijesz w chińskim aucie razem z rodziną to twoja sprawa.

Jak sobie spalisz dom przy pomocy chińskiej pc to też twoja sprawa.

Dla mnie ważne jest żebym miał święty spokój i nie musiał jeździć na reanimację jakiegoś taniego g bo klient uzna mnie za partacza.

Dlatego normalnie myślący ludzie w tym instalatorzy omijają tanie g.

Zarabiaj sobie na sprzedaży g i miej nadzieję że nikt nie będzie ciągnął cię po sądach.

Widziałem wiele produktów dobrych bo tanich z aluminiowymi kablami itd itp.

Klient kiedyś rzucił mi hasłem jestem za biedny żeby kupować tanie rzeczy ( po 3 4 razy ).

Na budowę kupuję np wiertła hilti bo nie muszę tracić czasu i paliwa na ciągłe zakupy nowych tanich

Rzecz w tym że instalatorom opłaca zainstalować się jak najdroższą pc , bo marża jaką mają przy cenie katalogowej pc już daje przyzwoity zarobek bez ruszenia palcem , im droższa tym większy zarobek tylko jelenia trzeba poszukać .Nie zarabiam na sprzedaży pc , bo nimi nie handluje , w ogóle nie jestem zawodowo związany z branżą pc. , skoro twierdzisz że zarabiam na meetingach to może znajdziesz jakiegoś klienta któremu sprzedałem jakąś pc.

U mnie w miarę tania ( nie handlująca ,,chinkami") firma wyceniła minp. kolektor poziomy na 15000 + vat ( 3 nitki pe 40 liniowo 150mb każda ) Ja wynająłem koparkę ( tak samo zrobiła by firma) która za 2000 pln wykpała i zakopała mi rury pe które z synem wrzuciliśmy -toż to żadna filozofia.Rury w detalu kosztowały z tego co pamiętam jakieś 1600 pln , studzienkę na działce już miałem , to policzmy 1600 +2000 równa się 3600 * rozdzielacz . Jak widać do tych 15000 pln + vat jeszcze bardzo daleko jest .Pazerność niektórych instalatorów to zgroza , przecież na takim kolektorze za fizyczne wrzucenie rur chcieli zarobić około 1000 pln +vat brutto robocizna , jaja jakieś .Tak samo jest z ceną katalogową pc , tak samo jest z tzw kotłownią ( u mnie chcieli za kotłownie 5000 + vat + zbiornik CWU - cena w zależności od modelu)

Co do samochodów to pamiętam czasy jak Niemcy przyjeżdżali do pl bo auta były tańsze a potem zdziwienie

Z tego co ja pamiętam , to komuna sprzedawała polonezy i duże fiaty w RFN ( wiadomo dewizy ) trochę ponad 2000 marek , czyli w cenie przeciętnej wypłaty robotnika niemieckiego. To była cena poniżej kosztów produkcji , ale dewizy były potrzebne, To nie były auta o połowe tańsze , tylko co to wspólnego ma z ,chinkami"? Zenada nie marketing panie kolego , trzeba się troszkę dokształcić z techniki sprzedaży.

Niemiec przyjeżdżał po auto i dostawał w pl taniego golfa i okazywało się że nie będzie bezpiecznie bez poduszek napinaczy pasów szyby na korbe itd. a nie jakieś tam poldki

Pisałem już wielokrotnie że instalator to nie adwokat jest wolny dostęp do zawodu więc startuj będzie cię stać na dobrą pc i na nowy dom dla syna dlaczego nie chcesz spijać tego miodu a może będziesz musiał jak twój pracodawca znajdzie na twoje miejsce kogoś tańszego kto zadowoli się mieszkaniem w bloku nie jak ty który potrzebujesz kasę na dom

A wystarczy trochę własnej inicjatywy na pewno wszyscy by się rzucili na tanie pc od blocha przyszłość zapewniona i darmowa reklama bo klienci mieliby tanio i dobrze tylko trzeba by wziąć odpowiedzialność za to co się komuś instaluje a za pisanie w necie nikt nie rozlicza co nie panie bloch i można spać spokojnie pożaru od aluminiowych kabli nie będzie sprężarki na własny koszt nie trzeba wymieniać rękojmi i gwarancji dawać

A wystarczy trochę własnej inicjatywy na pewno wszyscy by się rzucili na tanie pc od blocha przyszłość zapewniona i darmowa reklama bo klienci mieliby tanio i dobrze tylko trzeba by wziąć odpowiedzialność za to co się komuś instaluje a za pisanie w necie nikt nie rozlicza co nie panie bloch i można spać spokojnie pożaru od aluminiowych kabli nie będzie sprężarki na własny koszt nie trzeba wymieniać rękojmi i gwarancji dawać

Podaj jeden udokumentowany przykład spalonej chińskiej pompy ciepła. U nas w firmie 90% sprężarek w pompach jest z Chin - panasonic, sanyo a nawet daikin