oberwatorPC 22.02.2014 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 meetinga też bym nikomu nie polecił ale jeśli jbloch ma i jest zadowolony to jest najważniejsze a kupując "markową" pompę wydałby 3 razy tyle i osiągnąłby ten sam efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/187734-pompa-powietrze-woda-md50d-niezwyk%C5%82e-parametry/page/3/#findComment-6344973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 22.02.2014 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Bloch nie widzi drobnej różnicy że jak sam sobie zrobi krzywdę to nikt go z torbami w sądzie nie puści no chyba że prokurator jak mu się rodzina spali ale to już ekstremalnie w razie pożaru Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/187734-pompa-powietrze-woda-md50d-niezwyk%C5%82e-parametry/page/3/#findComment-6344984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 22.02.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 niby to oczywiste, ale niektórzy sfrustrowani sprzedawcy/instalatorzy nie rozumieją tego......i dziwić się potem, że opinia o instalatorach jest jaka jest.... Tak mogą pisać ci którzy nie ponoszą odpowiedzialności za " owce " własnej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/187734-pompa-powietrze-woda-md50d-niezwyk%C5%82e-parametry/page/3/#findComment-6344991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 22.02.2014 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 niby to oczywiste, ale niektórzy sfrustrowani sprzedawcy/instalatorzy nie rozumieją tego......i dziwić się potem, że opinia o instalatorach jest jaka jest.... A po drugie to popyt kreuje podaż więc skoro konsumenci oczekują taniego partactwa to je otrzymują prawdziwymi beneficjentami tego są partacze biorący normalną kasę za swoje dziadostwo Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/187734-pompa-powietrze-woda-md50d-niezwyk%C5%82e-parametry/page/3/#findComment-6344995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 22.02.2014 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Powtarzam po raz kolejny , nie jestem zawodowo związany z branża pc , od ponad 20 lat jestem serwisantem w różnych bardzo markowych firmach , wiem jak te markowe firmy wyglądają od kuchni, nigdy też nie byłem pracownikiem budżetówki. Nikt nie rzuci się na tanie pc ode mnie , pewnie dlatego że nimi nie handluję , ani ich nie montuję.Ja w przeciwieństwie do ciebie mkm silesia , nie chowam się za nickiem , świecę swoim,, pyszczychem" , a ty jak jestes takim fachurą , to czemu chowasz się za nickiem? czyżbyś się bał że jakiś klient publicznie ciebie rozliczy? Ty czasem w żywcu nie mieszkasz ? Jak cię interesuje , to w moim meetingu nie ma kabli , są tylko przewody i wszystkie są miedziane . Owszem , produkuje sie kable i przewody aluminiowe , ale wtedy stosuje się grubsze przekroje. Ja osobiście widziałem tylko na żywo ,,bebechy ' 3-ch meetingów i żadnym nie było ani przewodów , ani kabli aluminiowych.Z tymi sprężarkami w meetingach , to widziałem Panasonica i Copelanda , i powiem że przy tych cenach meetinga , jak przechodzi 6 lat ( mój biega już trzeci sezon) to będzie ok. nie wiem czy warto naprawiać , lepiej może kupić nowy , ja trzy lata temu zapłaciłem za meetinga 5900 z transportem , dzisiaj śa po 4700 , i lepsze jakościowo od tego mojego , ciekawe po ile będą za trzy lata ? Czy twoi klenci są świadomi ile kosztuje naprawa pogwarancyjna tych twoich pc -pewniw wymiana sprężarki ze 3-4 tyś pln , elektronika pewniw 2-3 tyś pln - to horror .Tylko nie mów że markowe się nie psują , poczytaj różne fora budowlane , pełno takich przypadków , gdzie wielce fachowi instalatorzy , zamontowali markowe pc i doopa blada. Z tym pożarem , to możliwe jest tylko w przypadku złej instalacji wykonanej przez elektryka , a u mnie to ta pc może się doszczętnie spalić , a chałupa z dymem nie pójdzie. A swoją drogą faktycznie znasz gdzieś przypadek , że gdzieś spalił się dom w wyniku awarii pc , obojętnie jakiego producenta? Czy tylko tak sobie mielisz ozorem , schowany za nickiem , wtedy nie trzeba ponosić odpowiedzialności za ,,owoce " swojej paplaniny. Owszem , zamontowałem sobie ,,tymi ręcami" pc , ale zauważ że nie ja jeden , ja się różnię od innych tylko marką pc .Czemu nie uświadamiasz , innych o zagrożeniu ,a jest wielu takich na forum muratora.Opcja z montażem mojego meetinga była tylko o 3 tyś droższa ( dz i gz we własnym zakresie, czułem się na siłach to zrobiłem , wiesz co chyba się od dz i gz nie spalę ) Prawda , popyt kreuje podaż , ale popytem się trochę steruje . To że coś jest tanie , to wcale nie musi oznaczać że dużo gorsze.Czemu pc powietrzna bardo markowa , japońskiego producenta , jest tańsza w Anglii niż ten sam model w Polsce?Pewnie ta w Anglii jest jakaś badziewna. Są tacy jelenie co namiętnie lubują się w np.Hilti , drogie jak cholera , taki jeleń co to kupuje myśli że jak takie drogie to takie dobre . Taka szlifierka kątowa hilti , swego czasu droższa od odpowiednika Bosch jakieś 3 razy , to ta sama szlifierka wyprodukowana w tej samej fabryce , różniąca się tylko kolorem , rękojeścią i mocowaniem osłony tarczy , no ale tam się popytem steruje , trzeba tylko wmówić jeleniom jakie to dobre jest .Te twoje wiertła też produkuje jedna fabryka , dla Boscha , Hilti , i innych sprzedawców - różnią się logo na wiertle i cenną - te z Hilti są dużo droższe .Jest też taka markowa firma WURTH mają takie drogie i dobre młotki elektropneumatyczne , tylko też ich w ogóle nie produkują , robi je Bosch , robi je też pod własną marką , tylko są tańsze , pewnie dlatego że gorsze jakościowo mkm silesia , młody człowieku , widzę że jeszcze długa droga nim troszkę zmądrzejesz .Ile to ja razy widziałem , podobnych do ciebie , przyjeżdżają do serwisu na szkolenia , to takie bardziej pranie mózgu , głupoty im się wmawia , a oni łykają tą wazelinę , jaka to dobra i markowa firma na szkolenie zaprosiła. Powtarzam , bawisz się w marketing , nie traktuj wszystkich potencjalnych klientów jak idiotów , podszkol się , nie można jechać że moje jest dobre , bo inne jest bee Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/187734-pompa-powietrze-woda-md50d-niezwyk%C5%82e-parametry/page/3/#findComment-6345167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 22.02.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Powtarzam po raz kolejny , nie jestem zawodowo związany z branża pc , od ponad 20 lat jestem serwisantem w różnych bardzo markowych firmach , wiem jak te markowe firmy wyglądają od kuchni, nigdy też nie byłem pracownikiem budżetówki. Nikt nie rzuci się na tanie pc ode mnie , pewnie dlatego że nimi nie handluję , ani ich nie montuję.Ja w przeciwieństwie do ciebie mkm silesia , nie chowam się za nickiem , świecę swoim,, pyszczychem" , a ty jak jestes takim fachurą , to czemu chowasz się za nickiem? czyżbyś się bał że jakiś klient publicznie ciebie rozliczy? Ty czasem w żywcu nie mieszkasz ? Jak cię interesuje , to w moim meetingu nie ma kabli , są tylko przewody i wszystkie są miedziane . Owszem , produkuje sie kable i przewody aluminiowe , ale wtedy stosuje się grubsze przekroje. Ja osobiście widziałem tylko na żywo ,,bebechy ' 3-ch meetingów i żadnym nie było ani przewodów , ani kabli aluminiowych.Z tymi sprężarkami w meetingach , to widziałem Panasonica i Copelanda , i powiem że przy tych cenach meetinga , jak przechodzi 6 lat ( mój biega już trzeci sezon) to będzie ok. nie wiem czy warto naprawiać , lepiej może kupić nowy , ja trzy lata temu zapłaciłem za meetinga 5900 z transportem , dzisiaj śa po 4700 , i lepsze jakościowo od tego mojego , ciekawe po ile będą za trzy lata ? Czy twoi klenci są świadomi ile kosztuje naprawa pogwarancyjna tych twoich pc -pewniw wymiana sprężarki ze 3-4 tyś pln , elektronika pewniw 2-3 tyś pln - to horror .Tylko nie mów że markowe się nie psują , poczytaj różne fora budowlane , pełno takich przypadków , gdzie wielce fachowi instalatorzy , zamontowali markowe pc i doopa blada. Z tym pożarem , to możliwe jest tylko w przypadku złej instalacji wykonanej przez elektryka , a u mnie to ta pc może się doszczętnie spalić , a chałupa z dymem nie pójdzie. A swoją drogą faktycznie znasz gdzieś przypadek , że gdzieś spalił się dom w wyniku awarii pc , obojętnie jakiego producenta? Czy tylko tak sobie mielisz ozorem , schowany za nickiem , wtedy nie trzeba ponosić odpowiedzialności za ,,owoce " swojej paplaniny. Owszem , zamontowałem sobie ,,tymi ręcami" pc , ale zauważ że nie ja jeden , ja się różnię od innych tylko marką pc .Czemu nie uświadamiasz , innych o zagrożeniu ,a jest wielu takich na forum muratora.Opcja z montażem mojego meetinga była tylko o 3 tyś droższa ( dz i gz we własnym zakresie, czułem się na siłach to zrobiłem , wiesz co chyba się od dz i gz nie spalę ) Prawda , popyt kreuje podaż , ale popytem się trochę steruje . To że coś jest tanie , to wcale nie musi oznaczać że dużo gorsze.Czemu pc powietrzna bardo markowa , japońskiego producenta , jest tańsza w Anglii niż ten sam model w Polsce?Pewnie ta w Anglii jest jakaś badziewna. Są tacy jelenie co namiętnie lubują się w np.Hilti , drogie jak cholera , taki jeleń co to kupuje myśli że jak takie drogie to takie dobre . Taka szlifierka kątowa hilti , swego czasu droższa od odpowiednika Bosch jakieś 3 razy , to ta sama szlifierka wyprodukowana w tej samej fabryce , różniąca się tylko kolorem , rękojeścią i mocowaniem osłony tarczy , no ale tam się popytem steruje , trzeba tylko wmówić jeleniom jakie to dobre jest .Te twoje wiertła też produkuje jedna fabryka , dla Boscha , Hilti , i innych sprzedawców - różnią się logo na wiertle i cenną - te z Hilti są dużo droższe .Jest też taka markowa firma WURTH mają takie drogie i dobre młotki elektropneumatyczne , tylko też ich w ogóle nie produkują , robi je Bosch , robi je też pod własną marką , tylko są tańsze , pewnie dlatego że gorsze jakościowo mkm silesia , młody człowieku , widzę że jeszcze długa droga nim troszkę zmądrzejesz .Ile to ja razy widziałem , podobnych do ciebie , przyjeżdżają do serwisu na szkolenia , to takie bardziej pranie mózgu , głupoty im się wmawia , a oni łykają tą wazelinę , jaka to dobra i markowa firma na szkolenie zaprosiła. Powtarzam , bawisz się w marketing , nie traktuj wszystkich potencjalnych klientów jak idiotów , podszkol się , nie można jechać że moje jest dobre , bo inne jest bee Postaram się odnieść do wypowiedzi powyżej choć to nudne już się staje. Więc po kolei. Ja jestem związany z branżą instalacyjną od 20 lat i robiłem różne instalacje od mrożni wysokiego składowania poprzez zakłady przetwórcze spożywcze i centra handlowe, dystrybucyjne fabryki biurowce kopalnie etc. układy freonowe amoniakalne bezpośrednie pośrednie instalacje grzewcze chłodnicze wentylacyjne wcale nie uważam że na wszystkim się znam. Mam dość jeżdżenia po kraju ( i za granicę ) więc teraz mam działalność gospodarczą małą (nie sp. z o.o. itp.) w której odpowiadam własnym imieniem i majątkiem za to co robię własnoręcznie z pomocnikiem. Nie mam ambicji sprzedawania 30 pomp rocznie bo nawet tyle nie zdążę zamontować. Owszem sprzedaje gotowe działające instalacje których elementem czasem jest pompa ciepła i to taka która sobie sam wybieram bo akurat uznam że teraz ten producent (nie producent krzak) ma wyrób za który nie będę musiał się wstydzić. Z racji tego że mam dobry kontakt z przednimi pracodawcami i klientami czasami jeszcze coś zrobię w "przemysłówce" jako podwykonawca. Nica używam ponieważ: -nie szukam tu reklamy, -mam prawo odnieść się do niektórych głupot rozpowszechnianych na tym forum. Nie mieszkam w Żywcu tylko w Rudzie od urodzenia i od co najmniej trzech pokoleń. Klienci mogą mnie w każdej chwili rozliczyć bo nic nie robię "na gębę" mam umowy wystawiam faktury i paragony fiskalne (do umów dołączam symulacje kosztów eksploatacji które pokrywają się z rzeczywistością) Przepychanka kabel przewód jest śmieszna - widziałem chinskie stalowe pokryte miedzią albo raczej coś co przypominało stal i miedź. A rób se tymi ręcami tylko nie wmawiaj wszystkim że to jedyna słuszna droga. Ceny w Polsce to nie moja sprawa np. oponę do motocykla też kupiłem w UK sds max jak mi się zepsuł na budowie w BRD to kupiłem w obi za 100euro w PL marketowy kosztuje 150euro - napisze tylko jedno jak kiedyś podnieśli ceny żywności to krew się lała na ulicach teraz są sprytniejsi rośnie vat "tylko" o 1 albo 2%. Co do ceny urządzeń w Pl jeden producent ma np. urz. osobno na Pl Rumunię i Bułgarię już jesteśmy śmietnikiem dzięki takim mitingom jeszcze większym. W hilti kupuje wiertła i zostawię sobie ten luksus bycia jeleniem w kwestii wierteł - elektronarzędzia kupuje Metabo część z chińskiej fabryki niestety. Odnośnie prania mózgu nie odniosę się - twój też jest wyprany przez wieczną biedę w PL - przypomina mi się anegdota jak gość mówi że w PL jest kryzys odkąd wojna się skończyła. Zabawę w marketing mam gdzieś nie chce mi się przyjmować pracowników żeby robić jakieś wielkie obroty dość mam użerania się z ludźmi P.S. chinoli nienawidzę za Tybet Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/187734-pompa-powietrze-woda-md50d-niezwyk%C5%82e-parametry/page/3/#findComment-6345464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 23.02.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 mkm silesia .Fakt , rozmowa staje się nudna .Fakt jest taki że jednak meeting grzeje mi trzeci sezon , w bardzo przyzwoitych kosztach, kabel przewód to nie przepychanka , jako fachowiec powinieneś rozróżniać , A ja nie spotkałem się z innymi przewodami w meetingu jak miedziane , skąd ty możesz wiedzieć że są aluminiowe , teraz twierdzisz że jeszcze jakieś inne , skąd możesz wiedzie jak meetingami się nie zajmujesz. Zainstalowałem sobie pc,, tymi ręcami" , ale pokaż chociaż jedną moją wypowiedź , że twierdzę że to jedyna słuszna droga.Ja tylko wypowiadam się ,że niekoniecznie kompletna instalacja (pc + dz+gz+podłogówka ) zrobiona przez jedną firmę to jedyna słuszna droga , jak ty twierdzisz. Widzę ,że trochę ci w interesach nie idzie , skoro jeździsz za chlebem za granicę. Fakt , jest taki że ten negatywny marketing jaki uprawiasz jest zabawny -- dość mam użerania się z ludźmi -- , no stary jak tak się wypowiadasz jak tu na forum , do ludzi(pracowników? klientów?) to nie dziwię się że ci nie idzie. Metabo , owszem ma kilka b. dobrych narzędzi ( bardo niewiele , konkurencja ma na tym samym , lub lepszym poziomie ,też ma , ale znacznie tańsze), ale jednego bądź pewien , na pewno nie ma swojej fabryki narzędzi w chinach ( tak jak np . ma Makita- co akurat nie przeszkadza w produkcji naprawdę bardzo dobrych narzędzi) Oni zamawiają u pana Wonga, jakąś partię narzędzi ze swoim logo , a później tragedia z częściami zamiennymi , co dostawa , to inne bebechy w maszynie . Jest wiele rzeczy za których można nienawidzieć ,,chinoli" ale co to ma wspólnego z pc. Wiesz ja już wcześniej przed pc podłączał , chińską lodówkę , zamrażarkę , komputer i też dałem sobie radę , jakoś chałupa się nie spaliła , to niby czemu ma się spalić od pc.Ty zapewne też wystukujesz te banialuki na chińskiej klawiaturze , a i w tych twoich pc też sż elementy wyprodukowane w chinach. Odwagi trochę nie chowaj się za nickiem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/187734-pompa-powietrze-woda-md50d-niezwyk%C5%82e-parametry/page/3/#findComment-6345890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.02.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Fajna stronka. Jak ktos ma uprzedzenia do Galmetu, to moze taki zasobnik sobie kupic:http://www.alibaba.com/product-detail/Heat-exchanger-KENO-ENERGY-with-two_111969926.html Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/187734-pompa-powietrze-woda-md50d-niezwyk%C5%82e-parametry/page/3/#findComment-6345951 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 23.02.2014 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Fajna stronka. Jak ktos ma uprzedzenia do Galmetu, to moze taki zasobnik sobie kupic: http://www.alibaba.com/product-detail/Heat-exchanger-KENO-ENERGY-with-two_111969926.html Ale JAJA. Kopiują na żywca i nawet zdjęcia swojego nie muszą wklejać....... Logo Galmet W tabelce prawie to samo - tylko jedną różnicę znalazłem w wydajności dla największego zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/187734-pompa-powietrze-woda-md50d-niezwyk%C5%82e-parametry/page/3/#findComment-6345979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 23.02.2014 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 -- dość mam użerania się z ludźmi -- , no stary jak tak się wypowiadasz jak tu na forum , do ludzi(pracowników? klientów?) to nie dziwię się że ci nie idzie. . Nie wyrywaj słów z kontekstu i nie dorabiaj do nich swojej chorej filozofii. Pełne sformułowanie brzmi: "Zabawę w marketing mam gdzieś nie chce mi się przyjmować pracowników żeby robić jakieś wielkie obroty dość mam użerania się z ludźmi" Popracujesz trochę na budowach to zrozumiesz. Twoje zdanie na temat Metabo nie interesuje mnie - mój wybór - to samo dotyczy wierteł Hilti narzędzi do chłodnictwa CPS pomiarowych Testo itd. Jeszcze jedno produkty robione w Chinach pod kontrolą zapewniająca jakość wcale nie są tanie. Niestety brak kontroli powoduje że każda następna paleta tego samego towaru z Chin staje się lżejsza - pewnie nie zrozumiesz. Przestań już promować te wyroby które powoduję że po trzech latach pracy uważasz się za szczęściarza bo jeszcze działa- nie rób z tego kraju śmietnika. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/187734-pompa-powietrze-woda-md50d-niezwyk%C5%82e-parametry/page/3/#findComment-6346015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 23.02.2014 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Nie wyrywaj słów z kontekstu i nie dorabiaj do nich swojej chorej filozofii. Pełne sformułowanie brzmi: "Zabawę w marketing mam gdzieś nie chce mi się przyjmować pracowników żeby robić jakieś wielkie obroty dość mam użerania się z ludźmi" Popracujesz trochę na budowach to zrozumiesz. Twoje zdanie na temat Metabo nie interesuje mnie - mój wybór - to samo dotyczy wierteł Hilti narzędzi do chłodnictwa CPS pomiarowych Testo itd. Jeszcze jedno produkty robione w Chinach pod kontrolą zapewniająca jakość wcale nie są tanie. Niestety brak kontroli powoduje że każda następna paleta tego samego towaru z Chin staje się lżejsza - pewnie nie zrozumiesz. Przestań już promować te wyroby które powoduję że po trzech latach pracy uważasz się za szczęściarza bo jeszcze działa- nie rób z tego kraju śmietnika. Przyjacielu , ta firma od której kupujesz elektronarzędzia nie ma żadnej kontroli nad produkcją w Chinach , produkuje to Chiński producent , na zamówienie , z takim logo jakie się zamówi , ta chińska firma robi też produkty dla innych producentów , wyroby tej samej jakości - różnią się kolorem obudowy , i takimi tam pierdołami , fakt że tej samej jakości z tej samej fabryki w chinach, kupisz produkt w Polsce np, małą szlifierkę w rozpiętości ceny od 35 pln do 300 pln , jak bardziej markowa nalepka to trzy stówki , jak mniej markowa to 35 pln.A wiem bo akurat w robię . --- Zabawę w marketing mam gdzieś nie chce mi się przyjmować pracowników żeby robić jakieś wielkie obroty dość mam użerania się z ludźmi.------- i co tu wyrwane z kontekstu , dalej z tego wynika że masz problem chyba w kontaktach ludzmi. -----Popracujesz trochę na budowach to zrozumiesz.--- jak się pracuje w serwisach gdzie przerabia się niejednokrotnie dziesiątki klientów ,to dopiero można zrozumieć dużo , ale albo się do takiej pracy nadajesz , albo sobie odpuść jak kontakty z ludźmi cię męczą. ------Klienci mogą mnie w każdej chwili rozliczyć bo nic nie robię "na gębę" mam umowy wystawiam faktury i paragony fiskalne (do umów dołączam symulacje kosztów eksploatacji które pokrywają się z rzeczywistością)---- ten Żywca też podobnie w twoim stylu się wypowiadał, też faktury wystawiał , później klienci skojarzyli jego nazwisko i gdzie on dzisiaj jest?Śmiało mkm silesia , skońćz z tym nickiem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/187734-pompa-powietrze-woda-md50d-niezwyk%C5%82e-parametry/page/3/#findComment-6346075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 23.02.2014 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Varmepumpsagare Z kupnem z chin bezpośrednio to jednak trochę ryzyko jest , tam się płaci pieniążki a później przychodzi towar , no ale towar może nie przyjść a po pieniążki do chin nie pojedziesz .Lepiej jednak -takie moje zdanie- kupić w Polsce od importera , zawsze jakaś gwarancja jest , a i koszta zakupu nie są takie droższe niż jak bezpośrednio sprowadzisz sam .Importer jednak kupuje hurtem Ja znam przypadek ,że sprowadzenie indywidualnie pc Chin kosztowało po całości 4000 pln , a kupno u polskiego importera takiej samej pc 4700 , ja bym nie ryzykował, 700pln różnicy. --No ale trzeba sie przekonac...a ja mam jakis wewnetrzny opor... słuszne podejście do sprawy , akurat u ciebie są takie izolacje jakie są i raczej ten COP lepiej jednak jak faktycznie będzie wysoki. nie wypowiadam się na temat pc pw meeting , ja mam gruntową , dlatego nie ma żadnej ściemy , kupiłem za tyle ile kupiłem , zamontowałem sam , owszem nie ja jeden ( ale opcja z montażem też była ,nie skorzystałem) , koszty eksploatacji - podawałem fak z enei , cop podawałem z ciepłomierza i podlicznika , jak ktoś chce niech tak sobie robi , jak chce mieć jakąś markową , z całością montażu dz i gz to niech tak robi co mi do tego . --Chinczykow mozna nie lubiec za wiele... ale ludzie w fabryce przypuszczalnie nie maja nic wspolnego z Tybetem... i maja to gdzies pracujac za grosze...--- to prawda niestety , ja też pracowałem za grosze w stosunku do zarobków robotnika w RFN. Pamiętam jak za całą pensję kupiłem dolary u cinkciarza , całe 8-słownie osiem- i pojechałem na Turzyn w Szczecinie kupić sobie dżinsy -LEE- no i w końcu jak znalazłem takie pasujące na mnie , to sprzedawczyni mi mówi 12 dolarów się należy Pewnie I Chinach kiedyś stopa życiowa wzrośnie , tyle że te produkty chińskie już tanie nie będą. Z drugiej strony to co - Szwedów mam nie lubić za potop , Niemców za wojnę , Francuzów za 1939 r , więc dlatego nie będę kupował ich produktów , i na pewno z tych względów te produkty są złe? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/187734-pompa-powietrze-woda-md50d-niezwyk%C5%82e-parametry/page/3/#findComment-6346095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 23.02.2014 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 A tu dla miłośników tej firmy , w większości oryginalne wyroby , http://www.alibaba.com/premium/metabo/2.html , tylko ceny kilkakrotnie niższa , w końcu serwis i białe kołnierzyki w Polsce dużo kosztują , trzeba tylko jeleni pozyskiwać . Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/187734-pompa-powietrze-woda-md50d-niezwyk%C5%82e-parametry/page/3/#findComment-6346104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 23.02.2014 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Znajomy końcem zeszłego roku odsyłał telefon kupiony w Chinach za przeszło 200 dolców na gwarancję.Przy kupnie miał pecha, dowalili cło i vat. W sumie prawie 1000złotych.Nie było problemu. Chińczycy wymienili wadliwą część i odesłali.Trwało to w sumie 5 tygodni od dostarczenia telefonu na pocztę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/187734-pompa-powietrze-woda-md50d-niezwyk%C5%82e-parametry/page/3/#findComment-6346120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 23.02.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Jest tego troche... http://www.alibaba.com/trade/search?fsb=y&IndexArea=product_en&CatId=&SearchText=heat+pump i naprawde tanio... na roznych czynnikach w roznych konstelacjach... i naprawde tanio. Osobiscie najbardziej podobaja mi sie obudowy z SS....W przypadku P/W parametry jakos nie zachwycaja... ale cos za cos... Wiekszosc jest tez jakos bardzo do siebie podobna... no i ilosc przeroznych producentow... Cena jednak bezkonkurencyjna... Jak z ciekawosci spytalem dostalem oferte... czynnik 407C, ceny w zaleznosci od mocy...10-20kW 1800-2300$... Jedynie dane wydajnosci jakos malo jasne... przy -20* COP ponoc 2.. tylko nie wiem czy nie dla samej sprezarki... no i dla jakiej temp na zasilaniu... Byly i Monoblock za 1550:- ktore oddaja ponoc 5kW z COP 2 przy -20*C... Exotherm to typowe Chinskie PC ( z nie Chinska cena ), wszystkie sie chwala markowymi sprezarkami,zaworami rozpreznymi, miedzianymi rurkami i elektronicznymi sterownikami... Kazdy moze sobie kupic 200 sztuk... ze swoja naklejka i sprzedawac Za 1500:- nie musi dlugo chodzic nawet z SCOP 2 w sumie aby ktos stwierdzil ze warto . No ale trzeba sie przekonac...a ja mam jakis wewnetrzny opor... PS. Chinczykow mozna nie lubiec za wiele... ale ludzie w fabryce przypuszczalnie nie maja nic wspolnego z Tybetem... i maja to gdzies pracujac za grosze... Ciezko nam bedzie konkurowac z Chinami, Korea... to nie kwestia tylko pensji ale systemu i podejscia... Korea nie jest tansza do zycia od Polski...Tylko stocznia Hyundai buduje ca 80 statkow ( nawt tych najwiekszych ) rocznie... sa tez inne... Maja najwieksze fabryki samochodow.... Hyundai, Kia, Samsung itd. I to nie Chiny... Jak im to wychodzi? Tej zimy może z 10 dni leciałbym na grzałce. Reszta na chińszczyźnie. Może to taka promocja, wiecie, zrobili coś z pogodą u nas by podnieść sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/187734-pompa-powietrze-woda-md50d-niezwyk%C5%82e-parametry/page/3/#findComment-6346125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 23.02.2014 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Znajomy końcem zeszłego roku odsyłał telefon kupiony w Chinach za przeszło 200 dolców na gwarancję. Przy kupnie miał pecha, dowalili cło i vat. W sumie prawie 1000złotych. Nie było problemu. Chińczycy wymienili wadliwą część i odesłali. Trwało to w sumie 5 tygodni od dostarczenia telefonu na pocztę. Ok . Telefon , ale pc to przecież nie odeślesz , koszty transportu mogą być większe niż wartość samej pc , a po za tym w przypadku pc , bardzo ważny jest poprawny montaż , dobrze zrobione dz i gz , no i trochę głupio jak pc zawiedzie cię np. 24 grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/187734-pompa-powietrze-woda-md50d-niezwyk%C5%82e-parametry/page/3/#findComment-6346172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 23.02.2014 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Tej zimy może z 10 dni leciałbym na grzałce. Reszta na chińszczyźnie. Może to taka promocja, wiecie, zrobili coś z pogodą u nas by podnieść sprzedaż No może w moich ustach głupio to może trochę wyglądać , ale ja do tych pc p-w trochę jestem ostrożny , pc p-w jednak to trochę ,,wyższa " technika , jednak może być bardziej problemotwórcza.Zresztą w twoim przypadku zdaje się masz wystarczające warunki na DZ poziomy , z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/187734-pompa-powietrze-woda-md50d-niezwyk%C5%82e-parametry/page/3/#findComment-6346173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 23.02.2014 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 A tu dla miłośników tej firmy , w większości oryginalne wyroby , http://www.alibaba.com/premium/metabo/2.html , tylko ceny kilkakrotnie niższa , w końcu serwis i białe kołnierzyki w Polsce dużo kosztują , trzeba tylko jeleni pozyskiwać . No super sds Max tańszy o 400zł dziękuję postoję tyle to rabatu w pl też dostanę i mam gwarancję a ty dalej się podniecaj odpadami produkcyjnymi Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/187734-pompa-powietrze-woda-md50d-niezwyk%C5%82e-parametry/page/3/#findComment-6346302 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 23.02.2014 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 A tu dla miłośników tej firmy , w większości oryginalne wyroby , http://www.alibaba.com/premium/metabo/2.html , tylko ceny kilkakrotnie niższa , w końcu serwis i białe kołnierzyki w Polsce dużo kosztują , trzeba tylko jeleni pozyskiwać . I z trudem znalazłem coś co przypomina oryginalny wyrób ciekawe czy nim jest Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/187734-pompa-powietrze-woda-md50d-niezwyk%C5%82e-parametry/page/3/#findComment-6346325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 23.02.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 No super sds Max tańszy o 400zł dziękuję postoję tyle to rabatu w pl też dostanę i mam gwarancję a ty dalej się podniecaj odpadami produkcyjnymi Zwróć uwagę , że napisałem ,,w większości oryginalne" , przyjacielu ja nie podniecam się odpadami produkcyjnymi , ja wiem co na ten temat mówię , ja to na co dzień naprawiam/serwisuję. To ty jesteś jeleniem ,że kupujesz te jak to mówisz ,,odpady produkcyjne" w Polsce za duże pieniążki , przekonany że takie dobre niemieckie , zwróć uwagę gdzie jest centralny serwis tej firmy w Polsce , i skąd ja pochodzę .Ja naprawdę wiem co piszę na ten temat . Druga sprawa , a ile dostajesz rabatu od markowej pc , 15-20-25% ? od katalogowej ceny , niech się ludzie zorientują , ile masz przycinki na samej pc , do tego dochodzi reszta robocizny , no to można zrozumieć dlaczego lepie zamontować k_rewsko drogą ( im droższa tym lepiej dla instalatora ) jedna zamontowana i przyzwoity zarobek , po co się przemęczać i zasuwać powiedzmy 4 miesięcznie . Zgoda dobry jakościowo produkt z górnej półki , z najnowocześniejszymi rozwiązaniami technicznymi musi kosztować , ale półchińskie pompki które montujesz nie są warte tych pieniędzy .Pomyślmy skoro dostają instalatorzy tak duże rabaty to ile zarabia w na tej pc firma/czy też przedstawiciel w Polsce.? I ta droga wzrostu ceny końcowej pc -produkcja całej , lub podzespołów ( najczęściej daleko od Europy - import do europy ,nadanie metki made in EU , w macierzy firmy , eksport do Polski przez generalnego przedstawiciela , póżniej marża instalatora i z 1000-2000 dolarów mamy cenę końcową powyżej 20000 pln. Na tę końcową cenę , jak widać, najwięcej wpływa marża kolejnych pośredników niż cena samej produkcji .Prawda jest taka że zachodnie firmy -i wcale niekoniecznie z branży pc)- mają w Polsce eldorado , każde giee, dobrze opakowane ze słuszną nalepką sprzedaje , za takie pieniądze ,że bardziej świadome społeczeństwo zachodnie patrzeć nawet nie chce.Wytłumacz logicznie ,czemu bardzo dobra zresztą pc mitschubisi zubdan tańsza jest w Anglii , jak w Polsce , pewnie wiesz o tym skoro dorabiasz na budowie w Anglii. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/187734-pompa-powietrze-woda-md50d-niezwyk%C5%82e-parametry/page/3/#findComment-6346342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts