mkm silesia 23.03.2014 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 tylko tego 18kw mitinga możesz porównać z 9 kw P bo przy -7 maja taka samą moc (cop oczywiście inny) a przy -15 miting już nie działa oczywiście P ze zbiornikiem 300l i montażem będzie jakieś 8k zł droższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szukaj 23.03.2014 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 ja rozumiem ale widzę jednak alternatywę do małego budżetu kogoś kto szuka oszczędności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 23.03.2014 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 no i po 5 latach jesteś na zero a następne lata dopłacasz do rachunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szukaj 24.03.2014 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 a na ile lat szacujesz żywot pompy powietrze - woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 24.03.2014 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 (edytowane) 15 - 20 najstarsze urz. naprawiałem fujitsu 3 lata temu z 97 (jeszcze r22) roku klima w serwerowni praca cały rok wymieniłem płytkę padła od przepięcia (piorun) Edytowane 24 Marca 2014 przez mkm silesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szukaj 24.03.2014 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 to ciekawe?miałem w mieszkaniu klime firmy fujitsu ( taki sam sprzęt jak pompa ciepła ) padła mi po 6 latach i koszt naprawy przerastała cene zakupudlaczego moja klima która pracowała około 2-3 miesiące w roku wytrzymała 6 lat a pompa ciepła powietrze-woda da radę 15-20 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 24.03.2014 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 (edytowane) a czyściłeś skraplacz kiedyś bo skoro naprawa droga to pewnie spr. zwykle padaja jak się oszczędza i nie czyści skraplacza stare klimy nie maja presostatów hp i lp i czujników temp. skraplania parowania temp sprężarki był tylko klikson który po wystygnięciu załączał spr aż padła mi zawsze się nasuwa ten słynny cud motoryzacji sang yong ludzie nakupili a po 3 latach chiczycy zwinęli sięspr do P kosztuje 1600zł to przy cenie pompy chyba opłaca się naprawić jak padnie po 5latach gwarancji Edytowane 24 Marca 2014 przez mkm silesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 24.03.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 A dlaczego Chinczycy sie zwineli jak Ssang Yong jest PoludniowoKoreanski? Był potem chiński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 24.03.2014 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 15 - 20 Ze co? Ze zywotnosc pompy PW to 20 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 24.03.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Ze co? Ze zywotnosc pompy PW to 20 lat? Nie miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 24.03.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 To gruntowe pewnie beda z 50 lat pracowaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 24.03.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 To gruntowe pewnie beda z 50 lat pracowaly. Oj to źle wróżę fabrykom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 24.03.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Pyxis to one Ciebie i mnie przeżyją. PS zapiszesz w spadku wnukom ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 24.03.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Przeczytaj jeszcze raz posty, bo chyba nie zalapales ironii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 24.03.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 To chyba Tobie padło poczucie rzeczywistości jeśli myślałeś że ja serio o tym spadku. To niemożliwe, znając Twoją miłość do PC GW zakopią ją obok Ciebie ( no chyba że chcesz się skremować ) PS. taki żarcik jakbyś nie czaił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 24.03.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 IMHO slaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 24.03.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 No co ty a gdzie autoironia ??? Ja myślę że po śmierci to każdy sobie osobiście będzie mógł pomierzyć temperatury DZ, tylko wtedy ta wiedza może się już nam nie przydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 26.03.2014 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Kolego wyobraź sobie że wiem z czego składa się pompa ciepła jak byś nie nazwał ten agregat chłodniczy - "wyspawałem" od podstaw nie wiem ile już sztuk bo nie wiem czy liczyć do tego np. zespoły sprężarkowe miałem tez takie szczęście składać do kupy dość spore instalacje nie domowe stąd wiem co np. dają elektroniczne zawory rozprężne sterowanie wydajnością itd. ty nazywasz to zbędną elektronika ale jednocześnie przyznałeś że stosujesz elektroniczne pompy obiegowe w celu oszczędności to jest sprzeczność z tym co piszesz a pompa obiegowa to tylko mały % oszczędności. Nie kupię od ciebie tego urządzenia ponieważ nie robię z moich klientów królików doświadczalnych poza tym nie będę ich narażał na:-wysokie koszty eksploatacji (po 5 normalnych zimach wyjdą na zero w porównaniu z zakupem dobrej markowej pompy pw)-monoblok uważam za pomyłkę w naszym klimacie ryzyko zamarznięcia lub wymiennik (wyższe skraplanie) lub całe co na glikolu (gorsze parametry)Poza tym-mam obawy że może się to skończyć jak z firma sang yuong ludzie mają te tanie samochody ale producenta już nie ma - wiesz co się z tym wiąże-nie lubię tracić czasu i opinii (pieniędzy bo czas to pieniądz)na reklamacje i naprawy-obawiam się także że może się to skończyć dla mnie mniej ciekawie (np sąd) z rożnych powodów (np. hałas zbyt mała moc - niezadowolenie klienta) nie zamierzam firmować tego swoim nazwiskiem. Twoje wyliczenia to bzdury ponieważ przy -15 miting już przestanie działać a Panasonic nadal będzie miał 9kw i cop ok. 2,5 i pokryje 100% zapotrzebowania .podajesz w swoich wyliczeniach temp. -10 jaka moc ma miting przy -10? Panasonic zapewni pokrycie 100% zapotrzebowania nawet poniżej -15 przy pomocy pompy ciepła bez grzałek a miting oczywiście będzie działał ale będzie miał zbyt małą moc i załączy grzałkę więc cop można miedzy bajki włożyć.To prawda że wersje t-cap podrożały znacznie ale można kupić wersje 9kw 400V która przy -15 ma 8,3kw i cop lepszy od t-cap w całym zakresie pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 26.03.2014 01:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 (edytowane) zakres pracy mitinga kończy się na -15 a przy -10 ma 9kw ( pompa opisana jako 18kw) to jaka moc ma przy -15? patrząc na liniowy spadek mocy chyba 4kw optymistyczniep.s tak bezsenność tak to jest jak człowiek leży na L4 nawet spać się nie chce Edytowane 26 Marca 2014 przez mkm silesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 26.03.2014 01:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 a pompę obiegową to jaką ma żeby był wymagany przepływ 5m3/h bo jak nie ma to pewnie cop bez pompy a Panasonic ma przepływ 2m3/h i cop podany z pompą obiegową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts