Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oddzielić nowoczesną kuchnie od salonu w ,,białym,,klimacie?

mira2010

Recommended Posts

Witam,przymierzam się do zakupu mieszkania o pow.38m2 z rynku wtórnego.Chciałam oddzielić nowoczesną kuchnie (która jest już w mieszkaniu) od salonu,który chciałam urządzić w innym stylu (foto).Macie pomysł jak to zrobić aby miało to ręce i nogi?

decolor_st_tropez.jpg

23876419_30.jpg

23876419_14.jpg

A przewidujesz jakieś zmiany w kuchni? Bo gdyby wymienic fronty - i blat.... blat zdecydowanie.....ta kuchnia nie jest w stylu nowoczesnym.

A metraż jest taki, że całe mieszkanie warto byłoby urządzić w stylu ze sobą współgrającym. Nie ma co oddzielać ....

Może przeczekać tę kuchnię, jeśli nie macie mozliwości jej zmiany i docelowo urządzać po kolei w stylu jakim chcesz?

A przewidujesz jakieś zmiany w kuchni? Bo gdyby wymienic fronty - i blat.... blat zdecydowanie.....ta kuchnia nie jest w stylu nowoczesnym.

A metraż jest taki, że całe mieszkanie warto byłoby urządzić w stylu ze sobą współgrającym. Nie ma co oddzielać ....

Może przeczekać tę kuchnię, jeśli nie macie mozliwości jej zmiany i docelowo urządzać po kolei w stylu jakim chcesz?

Masz rację- nowoczesny styl to nie jest, trudno w jej przypadku mówić o jakimkolwiek stylu.Nie planowałam żadnych zmian w kuchni.Jeśli już to w przyszłości chciałabym wymienić całą...Chodzi mi o to,że nie wiem co robić z salonem.Robić go ,,pod kuchnie,,czy tak jak sobie od początku planowałam?tak źle i tak niedobrze.:bash:

Zrób pokój, jak planowałaś :yes:

Górne fronty w kuchni - do wymiany na białe lub do pomalowania (to proste, poszukaj na forach podpowiedzi). Blat do wymiany natychmiast i bez względu na wszystko ;) Pomyślałabym jeszcze o wymianie uchwytów w kuchni...

także zrobiłabym pokój tak jak planujesz - bo na pewno nie ma co się dostosowywać do umeblowania kuchni. Wymiana frontów (tych drewnianopodobnych w szczególności!) - i blatu (!!!) pomoże.

Masz już dwa zdania takie same (z tym malowaniem... na tymczasowo może być niezły pomysł - i prawie od zaraz - pomyslałam tak jak Joliska nad zmianą uchwtów....ale pewnie zostałyby "dziurki")

PS - mój M zdecydowanie radzi wymienić fronty, bo twierdzi, że malowanie to nie jest dobry pomysł, ewentualnie "okleinowanie" ale to robota dla fachowca pono.....)

także masz już trzy zdania ;)

i zerknij na metamorfozę kuchni Mugatki "wewąntku" DIY - cudna!!!!

Edytowane przez ave!
ps