tofel3 22.02.2014 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Witam.W zeszłym roku na mojej ulicy wybudowano sieć kanalizacyjną i wodociągową.Dom stoi już kilkanaście dobrych lat.Przy domu posiadam przydomową oczyszczalnie ścieków, raz na jakiś czas zamawiam szambowóz i po sprawie.Oczywiście wszystko szczelne.Po wybudowaniu sieci dostaliśmy pismo z urzędu że musimy przyłączyć się do kanalizacji inaczej zostanie nałożona kara 20% wartości nieruchomości.Skoro mam własną przydomową oczyszczalnię czy muszę podłączyć się do kanalizacji miejskiej ? Czy mam taki obowiązek ?Czy taki przymus jest zgodny z prawem ?Dlaczego mam płacić co miesiąc, skoro mam własną oczyszczalnie i zamawiam wywóz z 2 razy do roku. Dodam również że mam wodę z studni głębinowej (hydrofor), ale jak na razie nie ma przymusu podłączenia do sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 22.02.2014 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Witam. W zeszłym roku na mojej ulicy wybudowano sieć kanalizacyjną i wodociągową. Dom stoi już kilkanaście dobrych lat. Przy domu posiadam przydomową oczyszczalnie ścieków, raz na jakiś czas zamawiam szambowóz i po sprawie. Oczywiście wszystko szczelne. Po wybudowaniu sieci dostaliśmy pismo z urzędu że musimy przyłączyć się do kanalizacji inaczej zostanie nałożona kara 20% wartości nieruchomości. Skoro mam własną przydomową oczyszczalnię czy muszę podłączyć się do kanalizacji miejskiej ? Czy mam taki obowiązek ? Czy taki przymus jest zgodny z prawem ? Dlaczego mam płacić co miesiąc, skoro mam własną oczyszczalnie i zamawiam wywóz z 2 razy do roku. Dodam również że mam wodę z studni głębinowej (hydrofor), ale jak na razie nie ma przymusu podłączenia do sieci. Czy oczyszczalnia jest legalna? Jej budowa zgloszona, zinwentaryzowana itd? Jesli w papierach jest szambo, to obawiam sie ze "mozesz im skoczyc" marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 23.02.2014 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 https://www.google.pl/search?q=obowi%C4%85zek+przy%C5%82%C4%85czenia+do+kanalizacji&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&channel=np&source=hp&gws_rd=cr&ei=l0oKU9DQFbHT7AbkmIDoCg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts