Arek87 22.02.2014 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Witam,ostatnio położyłem w kuchni płytę OSB 22 mm na stropie drewnianym, teraz interesuje mnie wyrównanie podłoża z salonu z tym w kuchni. Różnica poziomu to ok 3 cm.W salonie jest inny strop, nie wiem dokładnie jak się nazywa ale co określoną szerokość biegną wzdłuż metalowe pasy.Nad tym nic się nie znajduje i tak jak pisałem wyżej muszę dolać hmmm.... jakiejś zaprawy wyrównującej, gotowej mieszanki cementu ?? aby wyrównać te 3 cm do poziomu w kuchniCo polecacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 24.02.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Masa samopoziomująca - ale przy dużej powierzchni + spadek 3cm + ewentualne nierówność (wgłębienia) będzie to dość kosztowna zabawa.Wiem, bo przerabiałem to na własnym portfelu, gdzie cały worek dosłownie uciekł mi do kąta (w formie płynnej) i ledwie wypełnił jedno zagłębienie.http://youtu.be/9F39JeNQQYA?t=3m32s = moment wylewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadex - Składy budowlane 07.03.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Podłoże można wyrównać tradycyjną metodą, aczkolwiek przy niewielkich powierzchniach warto sobie ułatwić życie kupując gotową mieszankę. Możemy polecić np. szybkoschnący podkład cementowy firmy Atlas POSTAR 20, który może być stosowany nawet do 8 cm wylewki, jest niedrogi i dla domowego użytku jest w zupełności wystarczający (mocniejszy to POSTAR 40). Polecam także wylewkę samopoziomującą SAM100 z Atlasa, która zalecana jest do wyrównywania wylewek w pomieszczeniach suchych. To szybkoschnąca masa wyrównująca od 5-30 mm. Na pewno dobrze się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.03.2014 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 (edytowane) Ekipa robiła mi ostatnio wylewki na poddaszu z gotowej mieszanki BauMit. Polecam. Naprawdę dobry produkt. W każdym razie ja jestem zadowolona a ekipa twierdziła, że przyjemnie się z tym pracuje. Edytowane 20 Marca 2014 przez JoShi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts