PATI_KG 22.02.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Witam...jestem tu nowa i nie wiem jak się poruszać po forum i gdzie pisać mam duży problem(jak dla mnie) w moim mieszkaniu,które kupiłam 2 lata temu, na jednej ze ścian jest położony styropian,na niego jakaś siatka,gładź i farba (nie znam się na tym za dobrze,opisuję co widzę ) każde mocniejsze (przypadkowe) puknięcie w tą ścianę powoduje,że odpada ta gładź z farbą , widać tą siatkę,powstają paskudne dziury dołączyłam zdjęcie największej dziury )Chciałabym zrobić coś ,by to zamaskować i by nie było w przyszłości tego problemu , ale chciałabym też uniknąć zrywania styropianu,gładzenia tej ściany i szlifowania,bo wiąże się to z ogromnym bałaganem i kurzem,który wejdzie wszędzie czy jest jakaś inna możliwość?myślałam o położeniu tapety,najlepiej trwałej, bo mam dwójkę małych dzieci np. z włókna szklanego...proszę o pomoc i radę .... z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Kniaziuk 22.02.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Czuć tutaj wielką fuszerkę. Naklejanie tapety niewiele pomoże, gdyż będzie ona odpadała razem z gładzą - podłoże pod tapetę musi być mocne. Ja widzę 3 wyjścia z sytuacji:1. Ściągnięcie wszystkiego razem ze styropianem i zrobieniem jak się należy2. Wykonanie okładziny z płyt g-k na ruszcie\3. ewentualnie boazeria drewniana, która powoli wraca do łask Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PATI_KG 22.02.2014 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Dziękuję bardzo za cenne rady pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts