Agnieszka6 22.02.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Witam Jeśli piszę w nieodpowiednim miejscu proszę o przeniesienie tego wątku - ja nie potrafię tego zrobić Kochani wymyśliłam sobie kabinę prysznicową kwadratową 90x90 i wybrałam kabine Ineba z Cersanitu. Ona ma 185 cm wysokości. Do tego wzięłam bardzo " cieniutki" brodzik Tako - 3 cm. Po zamontowaniu to wszystko jest jakieś takie niskie:) Wcześniej jakoś mi do głowy nie przyszło, że tak może być - sądziłam, że wszystkie (a przynajmniej większość) kabin ma wymiary standardowe. Jest wielu ludzi, którzy robią sam odpływ nie dając brodzika - to co wtedy? jest jeszcze niżej? a może tak to ma właśnie być? Nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Do tej pory miałam albo wannę albo taki prysznic z bardzo wysokim brodzikiem i nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby to przeanalizować. Obecnie po zamontowaniu kabiny z brodzikiem cała konstrukcja ma niecałe 190 cm. Czy to jest ok? Czy tylko mnie się wydaje, że to jest zbyt nisko? Jak jest u Was? Szef mojej ekipy od wykończeniówki jest bardzo wysoki i jak wszedł pod ten prysznic (w ubraniu roboczym;) ) to wyglądało to bardzo śmiesznie. My aż tak wysocy nie jesteśmy:) Dajcie znać jak wysoko jest u Was? A jeśli sądzicie, że to jest za nisko to czy w obecnej sytuacji coś mogę z tym jeszcze zrobić? Mam nadzieję, że napiszecie mi, że wydziwiam:) Jestem już tak zmęczona wykańczaniem, że nie mam siły na zmiany i kombinowanie. Nawet nie bardzo przykładam się do wyboru kolorów na ściany:) Też tak macie? Pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 22.02.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Aż poleciałam do łazienki zmierzyć moją ... Wyszło mi od podłogi -208cm. , w tym 8 cm to wys. "murka" na którym oparta jest kabina, bo nie mam brodzika. Skoro nie jesteście wysocy to taka wysokość Wam przecież nie przeszkadza. Może sama łazienka jest wysoka i stąd zaburzenie proporcji? Uważam,że Twoje 190cm mieści się w standardzie, więc .. chyba wydziwiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka6 22.02.2014 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Gahan dzięki:) podnosisz mnie na duchu:) Ale proszę jeszcze innych o opinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 22.02.2014 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Nie bardzo pojmuję... woda się górą na izbę wychlapuje? Chciałbym mieć takie problemy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagurski 22.02.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 (edytowane) Nie bardzo pojmuję... Skoro nie pojmujesz, to nie odpisuj, bo robisz z siebie bałwana. Edytowane 22 Lutego 2014 przez Zagurski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 22.02.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 (edytowane) Też Cię lubię... nie musisz robić... Edytowane 22 Lutego 2014 przez Mirek_Lewandowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka6 23.02.2014 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Chłopaki zmierzcie lepiej jak to u Was wygląda i dajcie znac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 23.02.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Tak szczerze, to mnie bardziej interesuje ile to ma w poprzek. Żeby obrócić się można było i łokci nie obijać. A i schylić się i tyłkiem ściany nie wypchnąć, co w jakimś DW nad morzem (po trzeźwemu, zaznaczam!) mi się przytrafiło. A wysokość... a co się komu podoba, ale jakież to ma znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka6 23.02.2014 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Kabina 90x90 sporo miejsca w poprzek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 23.02.2014 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Owszem, można ablucji spokojnie dokonać, niekoniecznie na baczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagurski 23.02.2014 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Też Cię lubię... nie musisz robić... Pomyśl, zanim odpiszesz: - "woda się górą na izbę wychlapuje?:lol2:" Po kiego wuja takie uwagi? Co chciałeś osiągnąć? Pomogłeś? Chłopie, wydoroślej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 23.02.2014 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Nie chciałbym zostać sprowadzony do poziomu i pobity doświadczeniem... Dlatego tylko zapytam- co Twoje posty wniosły do tematu wątku? EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagurski 24.02.2014 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 (edytowane) Chciałem ci tylko uświadomić, że twój post: Nie bardzo pojmuję... woda się górą na izbę wychlapuje? Chciałbym mieć takie problemy.... wniósł tyle samo, co moja odpowiedź na niego. Dopiero po tym się zreflektowałeś i zainteresowałeś się, ile to ma w poprzek, bo gdzieś kiedyś tyłkiem zawadziłeś, będąc, o zgrozo!, trzeźwym. No cóż. Także ten tego, no, sam widzisz, jaki to niby twój poziom jest - wychlapującej wody na izbę... Edytowane 24 Lutego 2014 przez Zagurski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts