Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przyłącze wody.

pablojarocin

Recommended Posts

A nie możesz tego łączenia zrobić poza budynkiem? Po prostu odkopać rurę przed domem, tam ją połączyć i do domu wejść już jednym kawałkiem? Robienie łączenia pod chudziakiem... no ryzykowne trochę jest. Jeśli bardzo musisz, może jeśli nad tym jest jakiś garaż. piwnica czy kotłownia, choć studzienkę rewizyjną zrób w posadzce?

A nie możesz tego łączenia zrobić poza budynkiem? Po prostu odkopać rurę przed domem, tam ją połączyć i do domu wejść już jednym kawałkiem? Robienie łączenia pod chudziakiem... no ryzykowne trochę jest. Jeśli bardzo musisz, może jeśli nad tym jest jakiś garaż. piwnica czy kotłownia, choć studzienkę rewizyjną zrób w posadzce?

To musiałaby być dość konkretna studnia aby cokolwiek zrobić w razie awarii łączówki. Łączenie poza budynkiem, w życiu nie pod chudziakiem. W razie cieknięcia złączki rozkopiesz najwyżej ziemię, naprawisz i tyle - a pod chudziakiem? Ja profilaktycznie nie robiłem polbruków nad przyłączem kanalizacyjnym - i właśnie w sobotę z nim walczyłem. Gdyby pozostało pod polbrukiem - byłby większy kłopot.

Złączka jak na rysunku?

CE1042_1.jpg

No ok, ale przeróbka tego podejrzewam jest możliwa - nawet jak nie ma innego odcięcia wody niż w drodze to i tak łączyłbym tego PE albo na zewnątrz w glebie albo na wierzchu w piwnicy (bo właśnie przejrzałem wątki autora i wynika z nich że ma piwnicę - po co zatem chować złączkę pod chudziakiem...)