sędłaki 23.02.2014 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Dzień dobry.Jestem w trakcie budowy domu. zdecydowalem sie na wentylacje z rekuperatorem R-Vent z firmy rek....ry.pl czy ktoś ma doswiadczenia z tym urzadzeniem i tymi wykonawcami? Jaki moze być przedział cenowy wykonania wentylacji mechanicznej dla duzego domu o pow 300 mkw? W projekcie mam centrale mistral 660 i 27 anemostatow + pozostale elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 23.02.2014 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 zrób wycenę. Wyślij firmie dane i będziesz wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sędłaki 23.02.2014 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 mam wycene brutto z rek..ry.pl 38 tys zł a z innej gdzie robią na viessman 22 tys róznica w cenie jest porazajaca. Mam pytanie czy jakosc jest warta tej różnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 23.02.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Zgłębiaj temat dalej, może w 15 się zmieścisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 23.02.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Cena chora. U mnie beda dwa reku 600 i wyszlo ponizej 30tys. Daj sobie z nimj spokoj i szukaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 23.02.2014 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Dzień dobry. Jestem w trakcie budowy domu. zdecydowalem sie na wentylacje z rekuperatorem R-Vent z firmy rek....ry.pl czy ktoś ma doswiadczenia z tym urzadzeniem i tymi wykonawcami? Jaki moze być przedział cenowy wykonania wentylacji mechanicznej dla duzego domu o pow 300 mkw? W projekcie mam centrale mistral 660 i 27 anemostatow + pozostale elementy. musisz mieć kupę kasy do wsadzenia psu w doopę skoro pierwszą ofertę zrobiłeś w r...pl Liwko dobrze prawi - zgłębiaj temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 24.02.2014 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Dzień dobry. Jestem w trakcie budowy domu. zdecydowalem sie na wentylacje z rekuperatorem R-Vent z firmy rek....ry.pl czy ktoś ma doswiadczenia z tym urzadzeniem i tymi wykonawcami? Jaki moze być przedział cenowy wykonania wentylacji mechanicznej dla duzego domu o pow 300 mkw? W projekcie mam centrale mistral 660 i 27 anemostatow + pozostale elementy. Centrala 600-800m3/h + dystrybucja komplet na 300m2 to 14 300 z VAT 23% na najcichszej i najlepszej centrali na kanałach PE 75mm na centrali tańszej - to 12 200. Na kanałach izolowanych - to 2000 jeszcze taniej . (ceny w sklepie ) Łatwo można policzyć robociznę - jak jeszcze dają VAT8% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuxszyk 24.02.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 38k pln - cenią się chłopaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sędłaki 25.02.2014 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Nie jest to pierwsza oferta. Krakowska firma bodajze Dumahvent wyliczyla 35 tys netto po otrzymaniu tych ofert mialem ochote zrezygnowac z wentylacji mechanicznej. Prosze o info na PW ofirmach ktore zrobia to taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 25.02.2014 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Stanowczo szukasz tam gdzie nie trzeba. Popytaj na forum. Z tego co pamietam to reku robi indiana , brzeczkowski i wielu innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 25.02.2014 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 (edytowane) Trzeba poszukać miejscowego sprawdzonego wykonawcy, np. forumowy Kangax jest z Twoich okolic. Gdybym ja z Chrzanowa miał ze 3 razy podjechać z ekipą w lubelskie, doliczył noclegi i przejazdy, to też by wyszło ze 30k Chyba że przyjedziemy na cały tydzień, inwestor załatwi jakiś fajny nocleg i spływ kajakowy dla ekipy na niedzielę, to mieścimy się w okolicach 20-25k (nie znam projektu, ale orientacyjnie tyle to wyniesie) w dobrej technologii (kanały PE i skrzynki ze stali nierdzewnej), a jeszcze dofinansowanie na 10k załatwię Edytowane 25 Lutego 2014 przez Indiana_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 25.02.2014 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Fakt zapomnialem o kangaxx a ma robic u mnie. Mam nadzieje ze sie nie obrazi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts