Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój nowy mały domek... na kołach!

Recommended Posts

Witajcie,

Jako ze od dawna myślę o zbudowaniu domku letniskowego, domku na odpoczynek, czy coś podobnego, na początku miał być domek ze szkieletu, taki mały max20 m/kw, ale to już pozwolenia i tym podobne, to potem coś jak domek holenderski, stawiam na kobyłkach i jest, ale tu jakiś transport i znów problemy, wiec szukam czegoś bardziej mobilnego,

No i jest. Domek na kółkach! :)

94fc56e92b5acc677b8ea22552f8b894.jpga1506475137ee94b0dde03a5742d4c72.jpgde37a8c42213f038407aa9b16ff1b0d2.jpg

Wiec zakupię starą przyczepę kempingową, albo jej samą ramę, ważne by było zarejestrowane i opłacone.

wymiary będą bliskie dla kempingu, czyli 2 m x 6 m i wysokość w szczycie max 2,5 m

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, chętnie posłucham, a na tygodniu opisze jak chce zrealizować swój plan :)

Pozdrawiam.

myślałem o czymś takim, ze podchodzę, wkładam 4 ściany i dach i gotowe, ale jako ze ten pomysł spodobał mi się najbardziej ze wszystkich które przerabiałem, wiec może i na tym pozostanie :) chociaż zanim zacznę działać coś się może zmienić:p

Chyba największym problemem będzie to by całość nie przekroczyło 1,700 KG :) by legalnie można by to przetransportować, ale wszystko da się jakoś zaplanować :)

Prace twórcze w toku :)

będzie to by całość nie przekroczyło 1,700 KG :)

Prace twórcze w toku :)

no.. pomysł git... tylko po co?

pożądny holender kosztuje jakieś ? 2 dych?

http://allegro.pl/przyczepa-kempingowa-hobby-520-prestige-kemping-i3967769673.html

kupisz ramą i co? kanadyjczyka postawisz na tej ramie? i nie przekroczysz 1,7 tony?

nie po to jest aluminium, laminat i płyty warstwowe w przyczepach...

i nie przekroczysz 2 dych?

prace twórcze bym porzucił i przeszukał alledrogo....:lol:

• 3 weeks później...
Świetnym rozwiązaniem w alternatywie do domków holenderskich są też domki drewniane na kołach, można kupić gotowe (np. letniskowo.pl). Można wybrać dowolny projekt, domki są robione w całości z drewna, gotowy w kilka tygodni. Więc świetne na działki rekreacyjne, jak ktoś się zdecyduje na wiosnę, spokojnie latem będzie mógł w nim wypoczywać, ale też jak zrobi się chłodniej, bo są ocieplane. Na domki drewniane na kołach nie potrzeba rejestrować, ani nie wymagają pozwolenia na budowę.

• 1 year później...